Hollywood: Na podporu scenáristom vyšli ľudia do ulíc

21.11.2007|Webnoviny|
Hollywood: Na podporu scenáristom vyšli ľudia do ulíc BRATISLAVA 21. novembra (WEBNOVINY) - Štrajkujúci scenáristi usporiadali v stredu v centre Hollywoodu verejné zhromaždenie. Živým vystúpením ich podporila speváčka Alicia Keys, prišla aj hviezda seriálu Klinika Grace Sandra Oh. Organizátori tvrdia, že sa na pochode ulicami Hollywoodu zúčastnili tri až štyri tisíce ľudí, podľa polície to bolo len okolo tisícpäťsto.

Štrajk sa začal 5. novembra, hollywoodski scenáristi neboli spokojní s honorármi z DVD a internetového predaja. Pouličné zhromaždenie v 16. deň demonštrácií má byť posledným prejavom solidarity voči scenáristom pred americkými prázdninami Dňa vďakyvzdania. Rokovania WGA (Asociácia amerických scenáristov) so štúdiami budú 26. novembra.

Nedokončené scenáre majú na svedomí niekoľko posunutí výroby filmov, napríklad Shantaram v hlavnej úlohe s Johnnym Deppom, snímka Nine s Penélope Cruz či Sophiou Loren. Oneskorená bude aj produkcia filmu Anjeli a démoni. Americké televízne stanice nemôžu nakrúcať nové časti seriálov a talkšou. Ak štúdiá a WGA nedosiahnu kompromis, odzvoní populárnym programom Zúfalé manželky, Nezvestní alebo Klinika Grace. Zdroj:  Webnoviny Foto © Wikipedia

Súvisiace články