Herec Patrick Swayze má rakovinu pankreasu

6.3.2008|Webnoviny|
Herec Patrick Swayze má rakovinu pankreasu BRATISLAVA 6. marca (WEBNOVINY) - Patrickovi Swayzemu diagnostikovali rakovinu pankreasu. Jeho lekár poprel všetky informácie o tom, že by americkému hercovi zostávalo niekoľko týždňov života. "Patrick má len mierny stupeň tohto ochorenia a zdá sa, že na liečbu reaguje veľmi dobre. Sme podstatne optimistickejší, než tvrdia kolujúce správy o jeho stave, ktoré sú absolútne nepravdivé," povedal v stredu doktor George Fisher. "Patrick pokračuje v bežných povinnostiach, ktoré zahŕňajú prácu na pripravovaných projektoch. On i jeho rodina hlboko oceňujú prílev podpory a záujmu zo strany verejnosti," uviedol pre časopis People hovorca hviezdy filmu Hriešny tanec (1987).

Swayzeho diagnózu zverejnili National Enquirer a New York Post, pričom oba denníky charakterizovali ochorenie ako oveľa závažnejšie, než tvrdí hercov doktor. Podľa kliniky Mayo každý rok diagnostikujú v Spojených štátoch amerických 33-tisíc nových prípadov rakoviny pankreasu. "Ide o jednu z najnebezpečnejších typov rakoviny. Rakovina pankreasu sa rozšíri veľmi rýchlo a zriedkakedy ju objavíme v skorých štádiách, čo je hlavnou príčinou smrti," uvádza internetová stránka kliniky.

Päťdesiatpäťročný Patrick Swayze debutoval v roku 1979 ako Ace v komédii Skatetown, U.S.A. Najviac ho preslávilo stvárnenie tanečného inštruktora Johnnyho Castlea vo filme Hriešny tanec (1987). Pre film napísal aj úspešnú pieseň She's Like the Wind. Neskôr si po boku Whoopi Goldberg a Demi Moore zahral v snímke Duch (1990), čo mu prinieslo druhú nomináciu na Zlatý Glóbus. V roku 1991 sa po boku Keanu Reevesa objavil v akčnej snímke Bod zlomu (1991). V deväťdesiatych rokoch patril medzi pomerne obsadzovaných a obľúbených hercov. Časopis People ho v roku 1991 zaradil do päťdesiatky najpríťažlivejších ľudí sveta. Od 18. augusta 1997 je Swayze hrdým majiteľom hviezdy na hollywoodskom Chodníku slávy. Nedávno sa spolu s Krisom Kristoffersonom pridal k hviezdnemu obsadeniu drámy Powder Blue. Doplnili tak trojicu Forest Whitaker, Jessica Biel a Ray Liotta.

O hercovi je známe, že verí v liečivú silu kryštálov. Vychovávali ho ako katolíka, no neskôr konvertoval k baptistom. Nová náboženská komunita mu znovu nevyhovovala a pokoj preto hľadal v budhizme. Viery v nirvánu sa ale vzdal a vstúpil do scientologickej cirkvi, ktorú onedlho tiež opustil. Svoju manželku Lisu Niemi stretol, keď ako 15-ročná študovala tanec u jeho matky. Vzali sa 12. júna 1975. Zdroj:  Webnoviny Foto © THINKFilm

Súvisiace články