Vesmírni opičiaci (Space Chimps)

16.10.2008|Tomáš Kolompár|
Vesmírni opičiaci (Space Chimps)

Animovaný film je za posledné roky veľmi populárnym lákadlom pre viacerých filmových producentov, ktorý sa týmto žánrom snažia získať priazeň  malých i veľkých a popritom zarobiť ten nejaký dolár navyše. Mali sme tu preto už viaceré druhy animovaných filmov so všelijakou zvieracou „populáciou“, ktoré si získali srdcia nejedného filmového fanúšika. O niečo podobné sa  pokúša aj tím okolo režiséra Kirka De Micca s jeho najnovším výtvorom Vesmírni opičiaci, ktorý v týchto dňoch dorazil aj do našich kín.

Celý príbeh sa točí okolo problému vo vesmíre. NASA preto povoláva do služby vnuka prvého opičieho kozmonauta Hama, ktorý má najvyššie predpoklady úspešne vyriešiť nebezpečný projekt. Náš hlavný hrdina je však pôvodom cirkusant a o výlet do vesmíru veľmi nestojí. Napriek tomu však svoju novú úlohu záchrancu akceptuje( aj keď neochotne) a spolu so svojou iniciatívnou seržantkou Lunou a večne urazeným veliteľom Titanom sa vydáva na vesmírne dobrodružstvo. Ich úloha totiž spočíva v nájdení sondy, ktorá zmizla niekde v intergalaktickej čiernej diere. Aby nebolo problémov dosť, Ham sa okrem záchrannej misie viac zaujíma najmä o to, čo sa v takom vesmíre dá vlastne robiť a o nejakých hrdinských činoch a záchrane misie nechce ani počuť. To sa ale rýchlo zmení, keď posádka narazí na jednu opustenú planétu, ktorú si okamžite zamilujú. Po čase však zistia, že na tejto planéte vládne zlý diktátor Zartogem. To je dôvod aby sa opičí hrdinovia rozhodli pomôcť svojim novým priateľom z krutej nadvlády.

Vesmírni opičiaci  (Space Chimps, 2008)

Z obsahu by mohlo vyplývať, že sa bude jednať o super animák so všetkým, čo k tomu patrí. No od úvodu je divák nepríjemne prekvapený z toho, čo sa na plátne vlastne deje. Či už to je zlým grafickým spracovaním, ktoré pripomína nejakú nepodarenú hru z doby kamennej, alebo či je to celková kumulácia postáv  a dejových zvratov, ktoré po chvíľke upadajú do nepochopenia. Tomuto filmu však chýba to najdôležitejšie a to hlavne humor a vtipné scénky, ktorých je „ukrutne“ málo. Je to animák z tej druhotnej kategórie pre tie najmenšie deti s veľmi jednoduchým humorom. Na tom filme stroskotalo azda všetko  a nenašlo sa nič , čím by mohol prekvapiť, niečo čím by upútal. Bohužiaľ je to len tých 70 minút nudy a vy si prajete radšej vyložene vypadnúť z kina. Na takom princípe by film nemal bazírovať a to  tobôž nie animovaný , ktorý by mal svojou  základnou charakteristikou zabávať široké masy diváckej spoločnosti.

Vesmírni opičiaci  (Space Chimps, 2008)

Vesmírni opičiaci sú veľmi jednoduchým filmom, určeným hlavne pre tie najmenšie deti, ktoré nepotrebujú niečo prevratné, ale stačí sa im pozerať na dobre a hlavne smiešne vyzerajúce zvieracie postavičky a všetko je v poriadku. Škoda len, že sa tvorcovia nezamerali aj na dospelé publikum, pretože sa jedná o film, ktorý vás od prvej minúty nudí viac a viac a to je veľmi ubíjajúci pocit. Vesmírni opičiaci sú bez vtipu, bez myšlienky, pomaly aj bez nejakej slušnej grafiky a ešte raz nehorázne nudia. Viac sa o tomto filme bohužiaľ nedá povedať, treba sa mu radšej vyhnúť. A to radšej na míle ďaleko...

VERDIKT MOVIE MANIA:
Zdroj:  MovieMania.sk Foto © 20th Century Fox

Odporúčané články

Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...