Scott a DiCaprio chcú Prekrásny nový svet

13.9.2009|Marek Orieščík|
Scott a DiCaprio chcú Prekrásny nový svet Ridley Scott a Leonardo DiCaprio plánujú spojiť hlavy dohromady a začať spolupracovať na novej adaptácii románu Prekrásny nový svet (Brave New World; 1931), ktorého autorom je svetoznámy vedecko-fantastický románopisec Aldous Huxley. Toto dielo má početné televízne spracovania avšak poprvý raz by sa mal objaviť na veľkom plátne. Réžiu si ako inak vezme na starosť samotný Scott, o scenár sa postará Farhad Safinia (Apocalypto). DiCaprio si zahrá hlavnú úlohu a stvárni postavu Bernarda.

Kniha stvárňuje na pohľad šťastný a dokonalý svet budúcnosti so zavedenou kontrolou pôrodnosti. Ľudia sa rodia v laboratóriach, naplánovaní pre a podľa potrieb spoločnosti, hierarchicky rozdelení do piatich jasne určených kást, od inteligencie až po roboty. Navyše vyvinutá droga "soma" udržiava všetkých umelo šťastných. Bernard, člen nižšej kasty, je zamilovaný do Leniny a tým sa veci začnú koplikovať, keďže jeho správanie je vedúcimi predstaviteľmi označené ako protispoločenské.

DiCapriova produkčná spoločnosť taktiež vlastní práva na knihu. Obaja filmári sa postarajú aj o produkciu, ktorá začne v čase, keď Scott dokončí práce na Robinovi Hoodovi a DiCaprio odohrá Nolanov akčný sci-fi triler Inception. Zdroj:  MovieMania.sk Foto © archív

Súvisiace články