V pondelok zomrela herečka Brittany Murphy

22.12.2009|Slavo Sochor|
V pondelok zomrela herečka Brittany Murphy

Vo veku tridsaťdva rokov nás opustila americká herečka Brittany Murphy. Túto smutnú správu zverejnili tlačové kancelárie v pondelok v noci. Herečka zomrela v Los Angeles na zástavu srdca.

Americká herečka Brittany Murphy účinkovala v desiatkach filmov už od začiatku deväťdesiatych rokov. Prvýkrát sme ju mohli vidieť v sitkome Drexell´s Class. Po jej boku si vtedy zahral prcičkovský herec Jason Biggs. Medzi jej ďalšie seriálové postavy zo začiatku jej kariéry patrí aj seriál SeaQuest. Jej prvá väčšia filmová postava prišla v roku 1995. Vtedy si zahrala po boku Alice Silverstone vo filme Bezmocná. Účinkovala aj vo filmoch Maniak (s Kieferom Sutherlandom) či Krása na zabitie (po boku Kirsten Dunst).

Do hlavných postáv bola obsadzovaná až po začiatku milénia. S Michaelom Douglesom vo filme Nepovedz ani slovo alebo vo filme 8. míľa. Medzi jej najznámejšie postavy zaraďujeme úlohu vo filme Sin City – Mesto hriechu. Jej hlas sme mohli počuť v animáku Happy Feet. Na budúci rok mala účinkovať v thrilleri Something Wicked a v tragikomédii Poor things. Hoci s jej predčasnou smrťou nikto nepočítal a informácia o jej úmrtí je skutočne prekvapivá v roku 2010 ju budeme môcť vidieť aj v akčnom filme Expendables! Česť jej pamiatke.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © archív

Súvisiace články