Včera zomrela Milena Dvorská

23.12.2009|Slavo Sochor|
Včera zomrela Milena Dvorská Po tom, čo z Hollywoodu prišla smutná informácia o úmrtí mladej herečky Brittany Murphy je tu ďalšia nemilá správa. Tento krát prišla od našich susedov z Česka. Včera v Prahe zomrela Maruška z filmu Bol raz jeden kráľ – Milena Dvorská.

Herečka Milena Dvorská by sa v septembri budúceho roku dožila sedemdesiatdva rokov. Smutnú správu o jej úmrtí médiám oznámila blízka rodina herečky. Dvorská sa preslávila postavou Marušky vo filmy Bol raz jeden kráľ, kde si zahrala po boku Jana Wericha. Narodila sa v Prostějove v roku 1938. Ako šestnásťročnú ju obsadili do spomínanej rozprávky. Po tomto úspešnom filme bola obsadená do veľkého množstva filmov a seriálov. V šesťdesiatych rokoch nakrútila v réžii Martina Friča komédiu Nejlepší ženská mého života. Objavila sa i vo filme plnom hereckých hviezd – „Marečku, podejte mi pero!“ ale i v ďalšej rozprávke Ako sa budia princezné. Zahrala si i vo filme Vesničko má středisková. Spomedzi novších českých produkcií za zmienku stojí Z pekla šťastie alebo dobrodružné tituly Maharal a Ať žijí rytíři!

Počas svojho života sa venovala aj dabingu (Vinentou) a divadlu (Milena Dvorská bola posledná žijúca „dceruška“ Jana Wericha z filmu Byl jednou jeden král. Ako prvá zomrela Irena Kačírková v roku 1985. Minulý mesiac zomrela v Kalifornii druhá dcéra „zpěvenka“ Stella Májová. Film Bol raz jeden kráľ... si môžete pozrieť na prvý sviatok vianočný o 15:05 na Markíze. Zdroj:  MovieMania.sk Foto © archív

Súvisiace články