Ďalšia smutná správa

28.12.2009|Slavo Sochor|
Ďalšia smutná správa V tomto mesiaci a za pár dní odišli do hereckého neba už traja herci. Tretím je český filmový a divadelný herec Jaroslav Moučka. Ten sa prvý krát vo filme objavil pred šesťdesiatimi rokmi v diele Miloša Makovca Případ Dr. Kováře.

Počas svojho štyridsaťosem ročného pôsobenia vo filme nakrútil skutočne veľké množstvo filmov a seriálov. Zo začiatku svojej kariéry si dovolím spomenúť v Česku populárnu rozprávku Dařjubán a Pandrhola, drámu v réžii Ján Kádara a Elmara Klossa Smrt si říká Engelchen. Nájdete ho aj v titulkoch legendárneho filmu Markéta Lazarová. Účinkoval takisto v známej komédii Světáci, Kachyňovej dráme Ucho, v krimikomédii Pěnička a Paraplíčko, slavnej Babičke. Takisto si zahral v seriáli Chalupári alebo v Dietloviej Nemocnici na kraji mesta. Predtým ako natočil posledný film Z pekla štěstí v réžii Zdenka Trošku si zahral v seriáli Život na zámku.

Jaroslav Moučka zomrel v Prahe. Informácie o jeho úmrtí zverejnilo Vinohradnícke divadlo. Moučka bol jeho dlhoročným členom. Svoje posledné roky prežíval v ťažkej chorobe na juhu Česka. Zomrel v sobotu dvadsiateho šiesteho decembra. Zdroj:  MovieMania.sk Foto © archív

Súvisiace články