Slovenský Filmový chodník slávy ponesie ďalšieho umelca

21.6.2011|Zuzka Kožaková|
Slovenský Filmový chodník slávy ponesie ďalšieho umelca

Dnes o piatej hodine popoludní, sa pred Mestským divadlom Pavla Országha Hviezdoslava uskutočnilo slávnostné odhalenie pamätnej dlaždice pre herečku Máriu Kraľovičovú. Bratislavský filmový festival tak pokračuje v tradícii, ktorú založil v roku 2009 a ktorá vznikla predovšetkým k ucteniu si významných slovenských filmových a divadelných umelcov a tvorcov. V roku 2009 podpísal pamätnú dlaždicu ako prvý, herec Ladislav Chudík. Dnešným dňom sa k nemu pridala aj jeho herečká kolegyňa, ktorá toto symbolické gesto úcty okomentovala slovami: „Nikdy by mi nenapadlo, že budem s Chudíkom ležať na chodníku.“ Herečke dlaždicu odovzdal primátor mesta Bratislava, pán Milan Ftáčnik, organizátori bratislavského filmového festivalu a moderátorka celého podujatia, Katarína Brychtová. Podujatie bolo symbolicky prepojené s oficiálnym začiatkom Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava 2011. My sme, samozrejme, na tejto akcii nemohli chýbať, a preto Vám prinášame niekoľko exkluzívnych fotografií priamo z podujatia:

Mária Kraľovičová na Chodníku slávy

Miesto činu: Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava

Mária Kraľovičová na Chodníku slávy

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik a moderátorka Katarína Brychtová.

Mária Kraľovičová na Chodníku slávy

Zľava: primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, ocenená Mária Kraľovičová, šéf BKIS Vladimír Greža, prezidentka MFF Bratislava Mária Reháková a moderátorka Katarína Brychtová.

Mária Kraľovičová na Chodníku slávy

Mária Kraľovičová upevňuje svoju tabuľku na Chodník slávy. V popredí Mária Reháková.

Mária Kraľovičová na Chodníku slávy

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik spolu s ocenenou Máriou Kraľovičovou.

Mária Kraľovičová na Chodníku slávy

A tu je samotná tabuľka s menom Márie Kraľovičovej

----

(Poznámka redakcie: Milí čitatelia, tieto fotky vám prinášame s osobitou radosťou. Naša vyslaná fotografka a pisateľka Zuzka Kožaková ich ukoristila za veľmi nepriaznivých podmienok, keď ju v dave oškierali drsní dôchodcovia a nežná konkurencia, takže si ich vážte... A čo sa týka našej redaktorky - 165 cm je predsa len niekedy málo. A aj keď sa hovorí, že "Dobrého veľa nebýva" v tomto prípade sa prikláňame k výroku "Zlé sa drží pri zemi".)

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Zuzana Kožaková

Súvisiace články