film Alica v Krajine zázrakov (2010)
Film Alica v Krajine zázrakov (2010)
Video (1) | Články (1)

Réžia:

Tim Burton

Žáner:

Animovaný | Dobrodružný | Fantasy | Rodinný

Krajina

USA

Slovenská premiéra:

11.3.2010 (Saturn)

Pôvodný názov:

Alice in Wonderland

Devätenásťročnú Alicu, občianskym menom Alice Kingsleyovú čaká zážitok, na ktorý hneď tak nezabudne. Keď ju na viktoriánskej záhradnej slávnosti na jej počesť požiadá o ruku Hamish, bohatý, ale nahlúply syn lorda a lady Ascotovcov, zoberie sa a utečie pryč. Vydá sa za králikom v smokingu a s vreckovými hodinkami, ktorého videla utekať po lúke.

Biely králik (ktorého v originále nadaboval Michael Sheen) čoskoro zmizne do králičej nory. Alica zracu pocíti zvláštne nutkanie nasledovať ho, do nory spadne a po páde, ktorý pôsobí skoro ako podivný sen, sa ocitne v kruhovej miestnosti s niekoľkými dverami. Potom, čo sa napije z fľaštičky s nápisom „Vypi ma“, ktorej obsah spôsobí, že sa zmenší, a koláčom, na ktorom je zdobene napísané „Zjedz ma“ a po ktorom sa zase zväčší, sa jej nakoniec podarí jednými z dvier prejsť a ocitá sa v ohromujúcom a fantastickom svete.

Tam sa stretáva s celou kopou pozoruhodných postáv, od vyšinutého Klobúčnika (Johnny Depp) až po mačku Šklebku (nadaboval Stephen Fry) či húseniaka Absaloma, fajčiaceho vodnú fajku. Od podivnej Bielej královnej (Anne Hathaway) až po jej zlú staršiu sestru Srdcovú kráľovnu (Helena Bonham Carter).