Fantastické zvery, kniha od autorky Harryho Pottera, sa dočká samostatného sfilmovania.

10.4.2014|Iveta Kollárová|
Fantastické zvery, kniha od autorky Harryho Pottera, sa dočká samostatného sfilmovania.

Kniha Fantastické zvery a ich výskyt od J. K. Rowling vyšla ešte v roku 2001 ako spin off ku knihám o slávnom čarodejníkovi Harrym Potterovi. Pre Harryho a jeho priateľov predstavovali Fantastické zvery povinnú literatúru pre 1. ročník Rokfortskej strednej školy čarodejníckejk predmetom Obrana proti čiernej mágii a Starostlivosť o zázračné tvory.

Teraz, tri roky po poslednom filme o Harrym Potterovi, sa J. K. Rowling a spoločnosť Warner Bros. rozhodli natočiť film na základe knihy Fantastické zvery a ich výskyt. Fanúšikov fantasy poteší fakt, že sa bude jednať o trilógiu. Ako ale podotkla Rowling, nejedná sa ani o prequel, či sequel k Harrymu Potterovi, ide čisto o rozšírenie čarodejníckeho sveta o nový pohľad na svet mágie a magické zvery.

J. K. Rowling sa pričiní o scenár, David Heyman, producent filmov o Harrym Potterovi, bude rovnako produkovať trilógiu Fantastické zvery. Film by sa mal odohrávať v New Yorku, niekedy okolo roku 1920, sedemdesiat rokov skôr ako sa odohrali príbehy o Harrym Potterovi. Hlavná postava Newton Scamander od roku 1918 cestuje po svete a zaoberá sa výskumom magických stvorení, o ktorých vydá v roku 1927 publikáciu, jedno z jeho veľdiel.

Informácie o potenciálnom režisérovi filmu, ako aj začiatok nakrúcania, či dátum realizácie filmu, zatiaľ nie sú známe. 

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Daniel Ogren

Súvisiace články