Tina Fey a Amy Poehler si spolu zahrajú vo filme The Nest

26.4.2014|Iveta Kollárová|
Tina Fey a Amy Poehler si spolu zahrajú vo filme The Nest

Naše obľúbené moderátorky Zlatých glóbusov sa nám tento krát predstavia opäť ako herečky. Spoločne si zahrajú v pripravovanom filme The Nest. Jedná sa len o ich druhú filmovú spoluprácu. Naposledy sme ich mali možnosť vidieť vo filme Baby Mama ešte v roku 2008.

Dámy si vo filme zahrajú sestry (a nie je sa čo čudovať, lebo chémia medzi nimi funguje snáď ešte lepšie ako medzi skutočnými súrodencami, pozn. redakcie ;)), ktoré zistia, že ich rodičia chcú predať ich rodinný dom a ony majú pred sebou už len posledný „divoký víkend“ v ich milovanom dome.

Scenár k filmu The Nest napíše Paula Pell, ktorá je dvornou scenáristkou komediálnej sketch show Saturday Night Live, v ktorej obe herečky, Fey aj Poehler, začínali a kde sa naplno rozvíjal ich komediálny talent. Pell spolupracovala aj na písaní epizód ku komediálnemu seriálu 30 Rock, ktorý má pod palcom Tina Fey, a kde hrá hlavnú úlohu. Režisérom filmu The Nest bude Jason Moore (Ladíme!).

Obe herečky, Fey aj Poehler, po odchode zo Saturday Night Live zaznamenali obrovské úspechy aj so svojimi vlastnými projektmi. Tina Fey je tvorcom vlastného seriálu 30 Rock. Sitkom, z prostredia fiktívnej komediálnej sketch show, je voľne založený na skúsenostiach Tiny z jej pôsobenia ako hlavný scenárista pre Saturday Night Live show. Okrem toho sme ju mali možnosť vidieť vo filmoch ako Nočné rande po boku Steva Carrela, či Muppets Most Wanted.

Amy Poehler si užíva svoju porciu slávy v sitcome Parks and Recreation, za ktorý získala tento rok Zlatý glóbus v kategórií najlepšia herečka v seriáli - komédia alebo muzikál. Najnovšie by sa mala objaviť v novom sitcome, napísanom jej bratom Gregom Poehlerom, Welcome to Sweden, ktorý sa objaví na amerických obrazovkách v júli. Seriál je založený na Gregovom živote a sleduje muža, ktorý cestuje za svojou priateľkou do jej rodného Švédska, aby sa tam stal standup komikom a neskôr právnikom. V menších úlohách, hrajúcich samých seba sa predstavia aj Will Ferrell, Aubrey Plaza a Gene Simmons

A aby toho nebolo na nás málo, dámy sa upísali k moderovaniu aj nasledujúceho ročníka udeľovania Zlatých glóbusov 2015. Tak myslím, že sa ich tak skoro nezbavíme a na druhú stranu, keď je nám s nimi dobre, prečo aj :)

  Foto © archív

Súvisiace články