Prvú epizódu seriálu Pozostalí od HBO videlo 1,8 miliónov divákov

1.7.2014|Marko Aust|
Prvú epizódu seriálu Pozostalí od HBO videlo 1,8 miliónov divákov

Seriál Pozostalí (The Leftovers) od HBO odštartoval v nedeľu večer 29. júna 2014 a videlo ho 1,8 miliónov divákov. To je stále slušný štart u seriálov z dielne HBO, i keď čísla nie sú najvyššie. Temný prípad (True Detective) mal na začiatku až 2,3 miliónov divákov, a druhá epizóda finálnej sezóny Pravá krv (True Blood) atakovala dokonca hranicu 3,1 milióna divákov.

Mysteriózne ladený dramatický seriál je založený na knižnej adaptácii románu Toma Perrotta, tvorcom je Damon Lindelof (spolutvorca seriálového hitu Nezvestní). Príbeh seriálu pojednáva o malom predmestí, ktorého predsudky sú rozmetané následkom globalnej udalosti zvanej nanebovzatím, pri ktorej niektorí ľudia zmizli a ostatní zostali. Adaptácia bestselerového románu Toma Perotta sa sústreduje na obyvateľov fiktivneho mesta Mapleton tri roky po osudnom 14. októbri, kedy 140 miliónov ľudí - 2% svetovej populácie - zmizlo bez stopy. Príbeh videný predovšetkým očami preťaženého náčelníka polície Kevina Garveya (Justin Theroux) naznačuje, ako obyčajní ľudia reagujú na nevysvetliteľné udalosti, ktoré majú potenciál spojovať či rozdelovať rodiny a komunity. A zároveň odhaľuje, ako sa ľudská viera mení pod ťarchou bezprecedentnej kalamity v cynizmus, paranoiu, šialenstva či náboženský fanatizmus.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © HBO

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...