Vyšiel prvý trailer k filmu o Stephenovi Hawkingovi, The Theory of Everything

6.8.2014|Ivet Kollarova|
Vyšiel prvý trailer k filmu o Stephenovi Hawkingovi, The Theory of Everything

Film natočený na základe autobiografie Travelling to Infinity: My Life with Stephen od Hawkingovej prvej manželky Jane Hawking. V hlavných úlohách sa vo filme objavia Eddie Redmayne Felicity Jones.

Film prináša neobyčajný príbeh o jednom z najgeniálnejších mužov na svete, astrofyzikovi Stephenovi Hawkingovi. Odohráva sa v období diagnózy jeho choroby, degeneratívnym ochorením nervových buniek v mozgu a mieche (amyotrofická laterálna skleróza), ktoré malo za následok stratu kontroly nad svalmi a celkové ochrnutie a stratu hlasu. Táto choroba mu bola diagnostikovaná keď mal 21. rokov.

Napriek tomu, že mu lekári predpovedali, že bude žiť len ďalšie dva-tri roky, Hawking spoločne s jeho manželkou Jane, do ktorej sa zaľúbil počas štúdií na univerzite v Cambridge, prekonali nemožné, Stephen dokončil svoju najambicióznejšiu vedeckú prácu, spoločne prekonali všetky vedecké aj medicínske prekážky a dosiahli viacej ako si predstavovali.

Film režíroval James Marsh, oscarový režisér filmu Muž na lane. Film The Theory of Everything bude mať svoju svetovú premiéru na filmovom festivale v Toronte už tento september.

Tu je trailer k filmu The Theory of Everything:

Zdroj:  hollywoodreporter

Súvisiace články