Aplikácia Talking Tom sa čoskoro objaví aj vo filmovej podobe

17.10.2014|Ivet Kollárová|
Aplikácia Talking Tom sa čoskoro objaví aj vo filmovej podobe

Štúdiá Mythology Entertainment (White House Down) sa dohodli s vývojármi aplikácie Talking Tom, že obľúbenú apku prinesú aj na plátna kín. Film by mohol byť v plne animovanej forme alebo ako hybrid hraného a animovaného filmu. Film by mal niesť názov Talking Tom and Friends.

Aplikácia bola prvýkrát uvedená pred štyrmi rokmi. Talking Tom predstavuje mačku, ktorá reaguje na rôzne dotyky na obrazovke mobilného telefónu alebo tabletu. Apka dokonca môže animovať nahratý hlas. Aplikácia sa stala veľmi rýchlo obľúbenou, začala pridávať nové zvieratká a dokonca podľa nej vznikol aj internetový seriál Talking Friends, ktorý vysiela disneyovský YouTube kanál.

Spoluzakladatelia štúdií Mythology, Brad FischerJames Vanderbilt spoločne s Williamom Sherakom budú film Talking Tom produkovať. Samo Login, CEO a zakladateľ spoločnosti Outfit7, ktorá apku vymyslela, bude výkonným producentom filmu. Okrem „Rozprávajúceho Toma“, štúdia Mythology pracujú aj na filme The Overlook Hotel, tzv. prequel k filmu od Stephana Kinga, The Shining. A novom seriáli Truth, ktorý dokumentuje škandál, ktorý viedol k vyhodeniu Dana Rathera zo stanice CBS.

Film Talking Tom nie je jediná sfilmovaná aplikácia. Spoločnosť Rovio produkuje animovaný film Angry Birds, ktorý vznikol z rovnomennej a veľmi obľúbenej aplikácie a do kín by mal prísť v júni v roku 2016. A štúdia Warner Bros. pracujú na filme, ktorého predlohou je aplikácia Temple Run.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články