Amy Adams ako Janis Joplin

24.11.2014|Ivet Kollárová|
Amy Adams ako Janis Joplin

Film o speváčke, ktorá sa preslávila v 60. rokoch a zomrela v mladom veku 27 rokov, by sa mal po rokoch odkladania konečne dočkať natočenia. Réžie by sa mal ujať Jean-Marc Vallee, režisér filmov ako Klub poslednej nádeje, či Divočina (Wild). Samotnú Janis Joplin, královnú rock ´n´ rollu, by sa mala zahrať herečka Amy Adams  (Špinavý trik).

Scenáristi už spomínaného filmu Klub poslednej nádeje, Craig BortenMelisa Wallack, boli oslovení, aby zapracovali na scenári pre životopisnú snímku o Janis Joplin a prepísali už napísaných pár riadkov. Producentmi filmu sa stali Ron TerryNathan Ross.

Uvidíme, či sa nakoniec životopisná snímka o Janis Joplin skutočne dočká natočenia a s práve ohláseným režisérom Vallee a Amy Adams v hlavnej úlohe. V minulosti už od snímky odstúpilo niekoľko režisérov, v roku 2012 Lee Daniels, pred tým Fernandno Meirelles, či Catherine Hardwicke. Dokonca sa hovorilo, že by si speváčku mohla zahrať herečka Renée Zellweger.

Nový plán hovorí, že režisér Jean-Marc Vallee by mohol začať s natáčaním v druhej polovici roku 2015.

Medzitým Vallee dokončil natáčanie filmu Demolition, drámu s Jakom Gyllenhaalom a Naomi Watts v hlavných úlohách. Najbližšie mu príde do kín jeho nový film Divočina (Wild)Reese Witherspoon v hlavnej úlohe. Americkú premiéru má film 5. decembra. My si na snímku budeme musieť počkať do marca budúceho roka.

Zdroj:  hollywoodreporter Foto © Depositphotos

Súvisiace články