Seriál Fargo môžete sledovať od dnes aj na Slovensku

28.1.2015|Movie Mania|
Seriál Fargo môžete sledovať od dnes aj na Slovensku

Americká filmová kriminálka Fargo bratrov Ethana a Joela Coenovcov si od svojho uvedenia stihla zaistiť status kultu. To začína pomaly platiť tiež o rovnomennej mini sérii, ktorú má „na svedomí“ producent a scenárista Noah Hawley. Tomuto tvorcovi sa podarilo zdanlivo nemožné, keď svojou adaptáciou úspešne naviazal na dielo legendárnej filmovej predlohu z deväťdesiatych rokov.

Ešte pred uvedením bol seriál Fargo mnohými pasovaný do role outsidera a bol mu predpovedaný neúspech. Ako kruto sa kuvičie hlasy mýlili! Dôležité bolo, že seriál len tupo nekopíroval film, namiesto toho ho vhodne adaptoval. Zostala tak zimná atmosféra i zásadné motívy, inak ide však o úplne nový a od základov prepracovaný snímok. Všetkých desať dielov mini série tak zhltnete ako malinu. Vyprávačský um Noaha Hawleyho je jasný predovšetkým z toho, ako skvostne dokáže podávať tak komplikovaný dej plný násilí, ale i britkého a nenúteného čierneho humoru.

TV seriál Fargo

V tomto ohľade má samozrejme veľké šťastie, že v jeho televíznom projekte účinkovala taká plejáda hviezdnych mien na čele s Billym Bobom Thorntonem (Armageddon, Teória veľkého tresku, Láska nebeská) a Martinom Freemanom (Hobit, Láska nebeská). Ani jeden z nich pritom nehrá žiadneho pozitívneho hrdinu. Kým Freeman stvárňuje úbohého poisťovacieho agenta Lestera Nygaarda, Thornton si strihol rolu nájomného vraha. Obaja však rozohrávajú nadmieru skvostný herecký koncert a aj vďaka nim je seriál Fargo u publika tak obľúbený. Nečudo, že Fargo zbiera ceny – počnúc Emmy, končiac Zlatými glóbusmi.

Seriál Fargo môžete sledovať už od dnes aj na Slovensku, a to na stanici AMC.

Zdroj:  -ts- Foto © AMC

Súvisiace články