Novú kriminálnu sériu pre HBO natočí režisér Vladimír Michálek

4.3.2015|Movie Mania|
Novú kriminálnu sériu pre HBO natočí režisér Vladimír Michálek

Šesťdielnu kriminálnu sériu s pracovným názvom Mamon, ktorou spoločnosť HBO pokračuje vo vlastnej československej hranej tvorbe, začne od 3. marca natáčať režisér Vladimír Michálek. Realizáciu tohto mysteriózneho thrilleru - vychádzajúceho z úspešného nórskeho formátu Mammon a naplánovaného na 75 natáčacích dní - zabezpečuje spoločnosť Bionaut. Natáčanie prebieha v Čechách i ďalších lokáciách. V pripravovanej sérii sa objaví množstvo uznávaných českých hercov na čele s Matějem Hádkem a Evou Leimbergerovou.

Hlavným hrdinom je novinár, ktorý sa zaoberá kauzou okolo významného podniku, ktorý riadi štát. Pri získavaní podkladov k vznikajúcej reportáži narazí novinár na kontroverzné informácie. Tie sa týkajú jeho vlastného brata. Ten je do škandálneho prípadu osobne zapletený.

Spoločnosť HBO Europe vstúpila v posledných rokoch do českej a slovenskej hranej tvorby, a to niekoľkými unikátnymi projektmi. Trojdielna dráma Horiaci ker o dôsledkoch obeti Jána Palacha a počiatkoch normalizácie po auguste 68 získala rekordných jedenásť Českých levov a množstvo ďalších cien. Obe série seriálu Terapie o psychológovi a jeho klientoch boli vyznamenané cenami Trilobit, ktoré udeľuje Český filmový a televizní svaz - FITES. Divácky najúspešnejším titulom v histórii HBO je práve odvysielaný romantický seriál Až po uši, ktorý pre HBO Europe natočil režisér Jan Hřebejk.

Tvorcovia seriálu Mamon

Tvorcovia seriálu Mamon: producent Bionaut Vratislav Šlajer, režisér Vladimír Michálek, producentka HBO Europe Šárka Oujezdská, Matěj Hádek, Eva Leimbergerová a kameraman Martin Štrba

Zdroj:  HBO Foto © HBO / Nikolas Tušl

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...