Prvú epizódu piatej série seriálu Hra o tróny si môžu diváci pozrieť zadarmo

13.4.2015|Movie Mania|
Prvú epizódu piatej série seriálu Hra o tróny si môžu diváci pozrieť zadarmo

V rámci chystaného uvedenia očakávaniej piatej série seriálu Hra o tróny si prvú časť budú môcť pozrieť na HBO aj diváci bez predplatného.

V piatej sezóne dospeje séria strhujúcich dejových línií ku svojmu krvavému koncu. V dôsledku rôznych úmrtí dôležitých postáv zo štvrtej sezóny (Joffrey, Tywin, Oberyn, Šae) sprevádza začiatok novej série mocenské vákuum, ktoré sa chystajú zaplniť protagonisti zo Západozemia a Essosu. Na Čiernom hrade sa Jon Sneh snaží zosúladiť požiadavky Nočnej hliadky s príkazmi od Stannisa Baratheona, ktorý sa považuje za právoplatného kráľa Západozemia. Cersei sa medzitým zo všetkých síl snaží udržať v rukách opraty moci v Kráľovom prístavisku, kde je obklopený rodom Tyrellov a zosilňujúcou náboženskou sektou, ktorá je vedená tajomným Najvyšším vrabčiakom. Jaime sa vydáva na tajnú misiu. Kým Arya hľadá za Úzkym morom priateľa, Tyron nachádza v úteku nový cieľ. Nebezpečenstvo v Meereene narastá a Daenerys z rodu Targaryenov dochádza, že si jej oslabené postavenie v meste vyžiada kruté obete. V tejto sérii sa dočkáme tých najvýbušnejších scén. Hrozba blížiacej sa zimy je zlovestnejšia než kedykoľvek predtým.

Piata séria bude obsahovať celkom desať hodinových epizód, prvá epizóda odštartuje už dnes o 20.00h.

Hra o tróny 5 séria

  Foto © HBO

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...