Novinky zo CinemaCon 2015 – časť II.

27.4.2015|Ivet Kollárová|
Novinky zo CinemaCon 2015 – časť II.

Las Vegas, najľudnatejšie mesto štátu Nevada, nebolo minulý týždeň len mestom hazardných hier. Do mesta prišli predstavitelia najsilnejších filmových štúdií, aby novinárom, divákom, a v neposlednom rade prevádzkovateľom kín, predstavili najočakávanejšie filmy roka. Okrem toho, niektoré štúdia prezradili aj pripravované plány do budúcna a dátumy premiér nových filmov, ktoré prídu do kín v nadchádzajúcich rokoch. Na CinemaCon 2015 sa predstavili filmové štúdia Universal, Fox, Warner Bros., či Sony Pictures.

V druhej časti článku sa pozrieme na filmy, ktoré prinášajú štúdiá SonyWarner Bros.

Sony Pictures Entertainment

Prezentáciu filmov štúdií Sony Pictures zastrešil prezident medzinárodnej distribúcie Rory Bruer. V diskusií sa nevyhol ani otázkam okolo nedávneho hackerského útoku a s tým súvisiacich škandálov, ktoré sa okolo Sony rozprúdili. Ako pri predchádzajúcich prezentáciách, aj Sony sa sústredilo najmä na promo filmov, ktoré prídu do kín v tomto roku. Viacero filmov prišli podporiť samotní filmoví tvorcovia, herci, či herečky.

The Walk – 8. október 2015

Prvým predstaveným filmom bol nový film režiséra Roberta Zemeckisa, ktorý osobne prišiel uviesť ukážku k filmu. Jeho novinka je natočená podľa skutočných udalostí a zameriava sa na život francúzskeho artistu - chodca na visutom lane, Philipeho Petita. Najväčší úspech zaznamenal v roku 1974, keď na visutom lane prešiel medzi dvojičkami dnes už bývalého Obchodného svetového centra (WTC) v New Yorku. Vo filme si zahrali Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon, Ben Kingsley, či James Badge Dale.

Pixels – 13. august 2015

Režisér Chris Columbus prišiel predstaviť svoj nový film Pixels. Vo filme Zem napadnú votrelci v podobe skutočných starých video hier a všetko čoho sa dotknú, sa premení na pixle. Jedinou záchranou pre ľudstvo je skupinka nadšencov týchto hier, ktorí ako jediní vedia ako ich poraziť. V hlavných úlohách, okrem obrieho Pac-Mana, Adam Sandler, Josh GadPeter Dinklage.

Hotel Transylvánia 2 – 1. október 2015

Po útoku mimozemských video hier, prišiel na rad animáč Hotel Transylvánia 2. Réžie dvojky sa opäť ujal Genddy Tartakowsky a v anglickom znení budeme počuť hlasy Adma Sandlera, Kevina Jamesa, Steva Buscemiho, Andyho Samberga, či Seleny Gomez. A tam kde jednotka skončila, dvojka pokračuje. Strašidelný hotel je znovu otvorený, no tento krát aj pre ľudí, ktorí v ňom prebývajú po boku rôznych strašidiel, vrátane Drakulu Vlada. Ten má plné ruky svojho vnuka a túži, aby bol z neho viac upír ako človek. A tak ho v každej voľnej chvíli hádže z čo najvyšších miest a skúša, či vie lietať.

Husia koža (Goosebumps) – 29. október 2015

Ďalší film panelu prišli predstaviť jeho producent Neal Moritz a režisér Rob Letterman. Spoločne sfilmovali príbeh od autora hororových kníh pre mládež, R.L. Stineho, Goosebumps. Film sa zameriava na mladíka, ktorý sa z určitých príčin vláme do pivnice spisovateľa Stineho. Tam nájde poličku plnú kníh, ktoré sú zamknuté pod zámkou. Jeden otvorí, no nešťastnou náhodou mu kniha spadne na zem. To čoho je potom svedkom, sa mu nesnívalo ani v tých najbláznivejších snoch. Z knihy začnú vystupovať všetky autorove hororové nápady, monštrá a démoni. Mladíkovi tak neostane nič iné, len sa spojiť so Stinem a nájsť všetky kreatúry a vrátiť ich tam kam patria, späť na stránky kníh. Vo filme si zahrali Jack Black, Odeya Rush, či Dylan Minnette.

Aloha – 22. október 2015

V ďalšom bloku predstavovaní nových filmov si Bruer vystačil len s ukážkami filmov. Začal romantickou komediálnou drámou od režiséra Camerona Crowa, Aloha. V hlavných úlohách uvidíme Bradleyho Coopera, Emmu Stone, Rachel McAdams, Billa Murrayho, či Johna Krasinskeho. Film sleduje významného vojenského spojovateľa pri jeho návrate na základňu na Hawaii, kde sa stretáva so svojou bývalou priateľkou, zatiaľ čo sa nečakane zamiluje do dôstojníčky leteckej jednotky, s ktorou musí spolupracovať.

Ricki and the Flash – 10. september 2015

V ďalšom predstavovanom filme sa môžeme opäť tešiť na ikonu filmového neba, Meryl Streep a jej hudobné nadanie. Vo filme režiséra Jonathana Demmeho si zahrala rockerku, ktorá musí riešiť vzniknuté rodinné problémy. Spolu s Meryl si vo filme zahrala aj jej skutočná dcéra, Mamie Gummer, s ktorou vytvorila skutočne mrazivé a dramatické momenty. Okrem nich sa vo filme objavia ak Kevin Kline, či Sebastian Stan.

©Bob Vergara/2015 Sony Pictures

X-Mas – 10. december 2015

Film vychádza od dvojice hercov Josepha Gordona-LevittaSetha Rogena, ktorí sa opäť spojili s režisérom Jonathanom Levinom. Trojica spoločne pracovala na filme 50/50. Film X-Mas sa sústredí na trojicu najlepších kamarátov z detstva, ktorí si, po smrti otca jedného z nich, vytvorili tradíciu, že budú spolu tráviť Vianoce. Ale keďže priateľka jedného z nich je tehotná, trojica sa rozhodne túto tradíciu zrušiť, no pred tým si užijú poriadnu rozlúčkovú party. Vo filme si okrem Gordona-Levitta a Rogena zahrajú aj Lizzy Caplan, Jillian Bell, či Anthony Mackie.

The Perfect Guy – 29. október 2015

Romantický thriller o zdanlivo neškodnom a perfektnom mužovi. Keď ale vyjde najavo jeho násilnícka stránka, v momente sa všetko zmení. O réžiu sa postaral David M. Rosenthal, vo filme si zahrali Michael Ealy, Sanaa Lathan, či Kathryn Morris.

Concussion – 14. január 2016

Posledným prezentovaným filmom bol film režiséra Petra LandesmannaWillom Smithom v hlavnej úlohe. Film je natočený na základe skutočnosti a článku, ktorý vyšiel v športovom magazíne. Rozoberá problém častých úrazov hláv, otrasov mozgov s doživotnými následkami, či úmrtím hráčov amerického futbalu v NFL lige. Znepokojujúci je fakt, že práve liga NFL tieto skutočnosti popiera. Smith stvárnil úlohu lekára, ktorý sa snaží hráčov informovať o pravých príčinách smrti ich spoluhráčov.

Warner Bros.

Na prezentácií štúdií Bros. sa zúčastnili prezident a výkonný riaditeľ Kevin Tsujihara a riaditelia distribúcie Dan Fellman a Veronika Kwan Vandenberg. Celý panel moderoval Mario Lopez, ktorý predstavoval filmy a prítomných tvorcov, hercov, či herečky.

Prvé tri filmy, ktoré štúdiá predstavili prídu do našich kín už máji a rozhodne sa je na čo tešiť:

Šialený Max: Zbesilá cesta (Mad Max: Fury Road) – 14. Máj 2015

Šialený Max sa vracia opäť na scénu, tentoraz v podaní Toma Hardyho a opäť pod taktovkou geniálneho Georga Millera. V post-apokalyptickom svete Maxovi skvele sekunduje Imperator Furiosa v podaní Charlize Theron. Film bude mať svetovú premiéru na filmovom festivale v Cannes, v rovnaký deň dorazí aj do našich kín. Tu je ďalšia ochutnávka filmu:

Divoká dvojka (Hot Pursuit) – 28. Máj 2015

Režisérka Anne Fletcher a Sofia Vergara ako očitý svedok pod ochrannými krídlami federálnej agentky v podaní Reese Witherspoon. Ideálne spojenie, z ktorého vzišla našlapaná komédia. Dámy dokazujú, že nie len chlapi dokážu natočiť komédiu, ktorá ma gule. Kým prídu dámy k nám do kín, tu je ďalšia upútavka na film:

San Andreas – 28. máj 2015

Ďalším prezentovaným filmom bol thriller San Andreas režiséra Brada Peytona. V hlavných úlohách sa predstavia Dwayne Johnson, Alexandra Daddario, Carla Gugino, či Paul Giamatti.

Vincentov svet (Entourage) – 11. jún 2015

Pri ďalšej prezentácií bolo na pódiu trochu tesno. Svoj nový film prišli podporiť herci Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry FerraraKevin Connolly spoločne s režisérom filmu, Dougom Ellinom. Film je natočený podľa rovnomenného seriálu, v ktorom si zahrali všetci menovaní herci. Jedným z autorom filmu, ako aj seriálu je aj herec Mark Wahlberg. Film sleduje štyroch kamarátov, ktorí zažívajú starosti a slasti života v Hollywoode. Hlavnou postavou je filmový herec Vincent Chase.

Max – 26. jún 2015 (US premiéra)

Ďalší prezentovaný film vženie slzy do očí nejednému milovníkovi zvierat. Režisér Boaz Yakin natočil dojemný príbeh psa, ktorý sa stal hrdinom. Vlčiak menom Max pomáhal vojakom počas vojny v Afganistane. Po traumatickej udalosti sa vracia späť do štátov a ujíma sa ho rodina, ktorá ho vychovala. Napriek jeho strachu si v rodine rýchlo nájde nového pána a najlepšieho priateľa. Vo filme si zahrali Josh Wiggins, Lauren Graham, Robbie Amell, či Thomas Haden Church.

Magic Mike XXL – 16. júl 2015

Nasledujúci film poteší najmä, pokiaľ nie výhradne len ženské oko (sorry páni ;) ). Do Vegas prišli v celej svojej kráse film podporiť herci Channing Tatum, Joe Manganiello, Matt Bomer, Adam RodriguezKevin Nash. O pokračovanie sa režisérsky postaral Gregory Jacobs. Film sleduje životnú cestu mužského striptéra menom Magic Mike. V ženských úlohách sa predstavia Amber Heard, Elizabeth Banks, Andie MacDowell, či Jada Pinkett Smith.

The Gallows – 10. júl (US premiéra) 2015

Prezentácia tohto nového hororu od tvorcov Travisa CluffaChrisa Lofinga prebehla veľmi rýchlo. Film sleduje udalosti, ktoré sa stali pri oslavách 20. výročia hrôzostrašného incidentu, ktorý sa odohral v malom mestečku počas školskej hry. Oslavujúci však skoro zistia, že pichať do starých rán sa nevypláca. Vo filme si zahrali Cassidy Gifford, Pfeifer Brown, či Ryan Shoos.

Vacation – 27. august 2015

Najočakávanejšia prezentácia panelu priniesla späť rodinku Griswaldovcov. Tí, čo vyrastali v 80. a 90. rokoch si určite pamätajú šialenú rodinku a ich ešte šialenejšie dobrodružstvá, ktoré prežili, či už na výlete po Európe, na Vianoce, či na výlete naprieč Amerikou do zábavného parku Wally World. A práve tam sa s rodinkou opäť vydávame, tentoraz v trochu pozmenenom zložení, Rusty Griswald tam berie svoju manželku Debbie a ich dvoch synov. V priebehu cesty sa zastaví u sestry Audrey, ktorá je vydatá za Stona Crandalla. A určite nebude chýbať ani Clark s Ellen, ktorí nás svojimi scénami prenesú o pár rokov späť. Vo filme sa môžeme tešiť na Eda Helmsa, Christinu Applegate, Chrisa Hemswortha, Leslie Mann, a samozrejme na Beverly D´AngeloChevyho Chasa. Režisérimi snímky sú John Francis DaleyJonathan M. Goldstein.

©Hopper Stone/2014 Warner Bros. Entertainment

Krycie meno U.N.C.L.E. (The Man from U.N.C.L.E.) – 13. august 2015

Ďalším filmom na rade bola historická, špionážna snímka od režiséra Guy Ritchieho. Táto akčná komédia zaujme výzorom trochu ako Sherlock a citom ako Bond zo 60. rokov. film sa sústredí na tajných agentov, Napoleona Sola z americkej CIA a Illyu Kuryakina z ruskej KGB, ktorí musia spolupracovať na misií proti tajnej kriminálnej organizácií, ktorá pracuje na výrobe nukleárnych zbraní. V hlavných úlohách uvidíme Hanryho Cavilla, Armieho Hammera, Jareda Harrisa, Hugha Granta, či Aliciu Vikander.

Black Mass – 17. september 2015

Režisér Scott Cooper vo Vegas predstavil svoju novú životopisnú, kriminálnu drámu o známom bostonskom mafiánovi Jamesovi “Whitey“ Bulgerovi, ktorý sa stal informátorom pre FBI, aby pomohol mesto „vyčistiť“ od talianskej mafie. V hlavnej úlohe Whiteyho sa predstaví Johnny Depp. Okrem neho si vo filme zahrali Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson, Joel Edgerton, Kavin Bacon či Juno Temple.

The Intern – 24. september 2015

Ďalším filmom bola dramatická komédia režisérky Nancy Meyers, The Intern. Film by sa mohol zdať trochu podobný filmu Diabol nosí Pradu, pretože: hrá tam Anne Hathaway, ktorá je majiteľkou webovej stránky o móde. Prácu jej asistenta/stážistu získa, trochu netypicky starší pán v rokoch, ktorého stvárnil Robert De Niro.

Pan – 22. október 2015

Filmom Pan režiséra Joe Wright sme sa presunuli do sveta fantázie a kúziel. Film je natočený na motívy klasickej rozprávky od autora J.M. Barrieho. Vo filme sa predstavia Levi Miller, Hugh Jackman, Garrett Hedlund, Rooney Mara, či Amanda Seyfried.

Creed – 25 november (US premiéra) 2015

Herci Sylveste Stallone, Michael B. Jordan a režisér filmu Ryan Cooler prišli do Vegas uviesť prvú ukážku filmu, ktorý je vedľajším projektom filmového hitu Rocky. Film sa zameriava na syna Apollo Creeda, Adonisa, ktorý nasleduje svojho otca a chce sa stať úspešným boxerom. Pomocnú ruku mu pri tréningoch poskytne sám Rocky Balboa.

©2014 Warner Bros. Entertainment

V srdci mora (In the Heart of the Sea) – 3. december 2015

Prezentácie sa dočkal aj dlho očakávaný film režiséra Rona Howarda, epická snímka, ktorej udalosti inšpirovali spisovateľa Hermana Melvilleho k napísaniu príbehu o Bielej veľrybe. V roku 1820 napadla a zničila rybársku loď obrovská, krutá a záhadná veľryba. Členovia posádky na čele s jej kapitánom, aby prežili si musia siahnuť až na dno svojich síl. Musia bojovať s nepriazňou počasia, s hladom a panikou, a na pokraji života pochybujú o vlastných hodnotách. Napriek vyčerpaniu a beznádeji, sa medzi nimi nájde odvážlivec, ktorý sa chce pokúsiť zabiť Bielu veľrybu. Vo filme uvidíme Chrisa Hemswortha, Toma Hollanda, Brendana Gleesona, Cilliana Murphyho, Bena Whishawa, či Michelle Fairley.

Point Break – 31. december 2015

Posledným filmom panelu štúdií Warner Bros. sa stal remake filmu režisérky Kathryn Bigelow ešte z roku 1991, Point Break. Príbeh ostáva rovnaký, mladý agent FBI sa v utajení snaží dostať medzi elitných športovcov obľubujúcich extrémne športy. Má podozrenie, že gang surferov je zodpovedný za sériu lúpežných prepadnutí. Réžie novej verzie filmu sa ujal Ericson Core. V hlavných úlohách uvidíme Luka Braceyho, Teresu Palmer, Raya Winstona, či Edgara Ramireza.

Zdroj:  cinemacon.com Foto © CinemaCon/2015 Sony Pictures/2014 Warner Bros. Entertainment

Súvisiace články