Filmové trailery z Comic-Conu 2015

15.7.2015|Ivet Kollárová|
Filmové trailery z Comic-Conu 2015

Minulý týždeň sa do San Diega opäť vrátil jeden z najznámejších a najobľúbenejších „festivalov“ pre milovníkov komiksov, fantasy sveta, či sci-fi žánru, Comic-Con 2015. Festival návštevníkom, ako to býva zvykom, ponúkol množstvo panelov s tvorcami, či hercami obľúbených seriálov a filmov, na ktorých sa podozvedali novinky o pokračujúcich, či úplne nových projektoch. Mimo to Comic-Con ponúkol pohľad na nové komiksy, ktoré sa chystajú uzrieť svetlo sveta, predviedol slušnú prehliadku kostýmov, v ktorých ľudia, aj napriek horúcemu počasiu, pobehovali celé dni po priestoroch festivalu, a ponúkol niekoľko filmových video ukážok, ktoré spustili lavínu šialenstva.

My vám ponúkame tie najhorúcejšie z nich:

The Hunger Games: Mockingjay part 2

Hneď v prvý deň Comic-Conu sa fanúšikovia mohli tešiť na panel protagonistov filmov Hry o život, konkrétne poslednej časti série Drozdajka časť 2. Do San Diega zavítali hlavné hviezdy filmu Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Willow Shields, či režisér troch častí Francis Lawrence. Herci na pódiu vtipkovali, odpovedali na otázky z publika a len na malú chvíľku dali na sebe poznať, že im Hry budú naozaj chýbať. Jennifer poznamenala: „Katniss je mojou súčasťou a určite sa s ňou len tak nerozlúčim. Tieto filmy mi zmenili život a to, že je koniec si zatiaľ neuvedomujem.“

V priebehu diskusie sa na plátne za chrbtami hercov objavilo krátke video, ktoré odkazuje na jasnú správu z 13teho Districtu.

Comic-Con video:

Oficiálny trailer k filmu by sa mal objaviť čoskoro, zatiaľ pripájame kratší teaser trailer:

Film Hry o život: Drozdajka 2. časť príde do kín 19. novembra 2015.

Star Wars: The Force Awakens

Piatok nijak nezaostával za predchádzajúcimi dňami a na Comic-Con zavítal režisér J.J. Abrams so svojím projektom, prvou časťou z plánovaného franchisu filmu Star Wars: The Force Awakens. So sebou priviezol aj celé herecké obsadenie filmu na čele s Carrie Fisher, Markom Hamillom, a na veľké prekvapenie všetkých sa na pódiu objavil aj herec Harrison Ford, pre ktorého to bolo prvé väčšie verejné vystúpenie po jeho nešťastnej havárií lietadla v marci tohto roka. Herec zožal veľmi vrelé standing ovation.

Pred samotnou diskusiou, režisér Abrams predstavil divákom cez tri minúty dlhé video z natáčania filmu, v ktorom je možné zazrieť sety pripravené na natáčanie, prácu na rôznych efektoch, či nový look herečky Carrie Fisher ako Leiai, či herca Simona Pegga ako záhadného votrelca.

Comic-Con behind the scenes vid:

Film Star Wars: The Force Awakens by sa mal v kinách objaviť 17. decembra 2015. Oficiálny trailer k filmu nečakajme skorej ako na jeseň.

Batman vs Superman: Dawn of Justice

Cez víkend mala hala H, kde sa odohrávala väčšina panelov skutočne nabitý program. V sobotu ráno všetko odštartoval panel k filmu Batman vs Superman: Úsvit spravodlivosti. Panelu sa zúčastnili režisér snímky Zack Snyder, a skoro celé hlavné herecké obsadenie filmu: Ben Affleck, ktorý si vo filme zahral Batmana, Henry Cavill, ktorý si zopakoval úlohu Supermana, Gal Gadot ako Wonder Woman,  Amy Adams, ktorá vystupuje vo filme opäť ako Lois Lane, Jesse Eisenberg, ktorý sa zhostil úlohy Lexa Luthora, Holly Hunter, či Jeremy Irons v úlohe Alfreda.

Pred samotnou diskusiou, režisér Snyder predstavil cez tri minúty trvajúci trailer, ktorý v sále vyvolal nadšené ovácie:

Film Batman vs Superman: Dawn of Justice dorazí do kín 24. marca 2016.

X-Men: Apocalypse

Sobotný večer jednoznačne patril panelu okolo skupinky mutantov. Reč je samozrejme o novom filme z dielne X-Men, s podtitulom Apocalypse. Panelu sa zúčastnila naozaj početná výprava vedená režisérom snímky Bryanom Singerom. Večer na Comic-Cone si užívali Hugh Jackman, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Sophie Turner, James McAvoy, Nicholas Hoult, Oscar Isaac, Olivia Munn, Kodi Smit-McPhee, Tye Sheridan, Lucas Till, Lana Condor, či Alexandra Shipp.

Pred zahájením panelu, herec Hugh Jackman predstavil kratšie videjko z filmu (ktoré zatiaľ nie je oficiálne dostupné, ale malo by byť v blízkej dobe), vyrozprával menšiu históriu X-menov a predstavil svojich hereckých kolegov.

Neskôr sa k diskutujúcim „mutantom“ pridalo aj herecké obsadenie z ďalších dvoch pripravovaných projektov štúdií Fox a Marvel, DeadpoolFantastic Four, a vznikla skutočne epická fotka všetkých hrdinov dokopy.

©20th Century Fox twitter účet

Oficiálne trailery k filmom X-Men a Deadpool sa očakávajú v blízkej budúcnosti. X-Men: Apocalypse dorazí do kín 27. mája 2016 (U.S. premiéra). Deadpool o pár mesiacov skorej, 11. februára 2016. Na film Fantastic Four sa môžeme tešiť už tento august.

Namiesto traileru vám prinášame aspoň panel X-menov, ktorý určite stojí za pozretie:

Suicide Squad

A čerešnička na záver. Štúdia Warner Bros., slušne súperiace so štúdiami Fox, v sobotu do San Diega priniesli novinku režiséra Davida Ayera, Suicide Squad. Okrem režiséra sa na pódiu predstavili aj herci Will Smith, Margot Robbie, Cara Delevingne, Viola Davis, Jai Courtney, či Joel Kinnaman.

Film okamžite rozpútal šialenstvo, predovšetkým ukážkou, ktorá sa krátko po svojom zverejnení dostala na internet. Podotýkam, že všetky zverejnené ukážky v rámci Comic-Conu, špeciálne pri paneloch, sú určené výhradne pre oči a uši zúčastnených na mieste. Bohužiaľ v dnešnej dobe rôznych technológií sa podobným únikom len ťažko zabraňuje. Oficiálne ukážky si Warner Bros. nechávalo na neskôr, no pre vzniknutú situáciu včera zverejnili premietaný trailer oficiálne, aby bol rovnakou formou aj šírený.

Rozpútané šialenstvo okolo filmu pochopíte po vzhliadnutí ukážky :) nech sa páči:

Comic-Con trailer:

Film Suicide Squad sa očakáva v kinách 4. augusta 2016.

Zdroj:  Comic-Con International/YouTube/20th Century Fox T Foto © CCI/YouTube/archív

Súvisiace články