Aaron Eckhart sa pripojí k Tomovi Hanksovi vo filme o Sullym Sullenbergerovi

12.8.2015|Marko Aust|
Aaron Eckhart sa pripojí k Tomovi Hanksovi vo filme o Sullym Sullenbergerovi

Herec Aaron Eckhart sa objaví po boku Toma Hanksa v chystanom biografickom filme od Clinta Eastwooda o hrdinskom kapitánovi lietadla Sullym Sullenbergerovi, uviedol to portál Hollywood Reporter.

Aaron Eckhart (Temný rytier, Pád Bieleho domu) sa predstaví v úlohe kopilota, prvého dôstojníka Jeffa Skilesa. Hlavného hrdinu kapitána Chesleyho "Sullyho" Sullenbergera by si mal zahrať Tom Hanks (Forrest Gump, Da Vinciho kód).

Kapitán Chesley "Sully" Sullenberger sa stal národným hrdinom, keď 15. januára 2009 lietadlo US Airways tesne po štarte z newyorského letiska La Guardia narazilo do kŕdla lietajúcich husí a s plameňmi, ktoré šlahali z motorov, úspešne vykonal neuveriteľný technicky ťažko prevediteľný manéver - pristánie na rieke Hudson priamo upostred New Yorku. Zachránil všetkých 155 ľudí na palube.

Film ešte nemá zatiaľ oficiálny názov, tvorcom scenáru je Todd Komanicky, a je založený podľa autobiografie od kapitána Sullenbergera z roku 2009.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Carrienelson1 | Dreamstime.com

Súvisiace články

Bubeník Aaron Eckhart

Bubeník Aaron Eckhart

Aaron Eckhart sa niekoľko mesiacov snažil získať rolu Dennisa Wilsona v životopisnom filme Randalla Millera (Víno roku) The Drummer. Nakoniec...