Filmové premiéry v slovenských kinách na 37. týždeň (10.9. - 16.9.2015)

10.9.2015|Marko Aust|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 37. týždeň (10.9. - 16.9.2015)

Letné prázdniny sú už za nami, v septembri nás čaká nás bohatá filmová nádielka, ako ste si už mohli prečítať v článku o filmových novinkách na september. Tento 37. týždeň nám ponúkne až šesticu nových filmov a my sa pozrieme bližšie na ne.

Na úvod začneme filmom Nikdy nie je neskoro, kde skvelá Meryl Streep, držiteľka troch Oscarov, to roztočí ako neskrotná hardrocková speváčka vo vynikajúcej komédii o tom, že na niektoré veci nie je nikdy neskoro... najmä, ak ide o vašu rodinu. Ricki je telom i dušou rockerka, ktorá hudbe obetovala úplne všetko. Teraz sa vracia k rodine, aby sa pokúsila veci napraviť, čo však nebude ľahké. Zaujímavou čerešničkou vo filme je úloha dcéry rockery Julie, v ktorej sa predstaví Mamie Gummer, skutočná dcéra Meryl Streep.

Filmová upútavka (slovenské titulky) - Fotogaléria

Film Nikdy nie je neskoro

Fanúšikovia hororov si prídu na svoje v pokračovaní hororu Sinister 2. Opäť sa vracia Bagul, strašidelný pohanský démon požierajúci detské duše. Do opusteného domu sa nasťahuje Courtney Collinsová so svojimi dvojčatami, deväťročnými synmi Dylanom a Zachom. Skoro však prídu na to, že nie sú v tomto dome sami. Na scénu krvavého príbehu sa vracia stará premietačka a filmy, kamera, duše detí, zavraždené rodiny využité ako obeť niekomu alebo niečomu...

Filmová upútavka (české titulky) - Fotogaléria

Film Sinister 2

Ďalším filmom je crazy komédia Uletená Parížanka. Tridsaťročná Camilla - blbka od narodenia je vyhodená z ďalšieho zamestnania a rozhodne sa nadobro skončiť s ordinérnym spôsobom života, opustí Francúzsko a odletí do Veľkej Británie. Práve tam sa nachádza posledný slobodný princ, nik iný ako – princ Harry. Aj keď sa brány Buckinghamského paláca nie a nie otvoriť, Camilla je rozhodnutá, že s princom to bude láska na prvý pohľad.

Filmová upútavka (slovenské titulky) - Fotogaléria

Film Uletená Parížanka

Od našich českých susedov uvidíme film nakrútený podľa skutočných udalostí s názvom Gangster Ka. Radim Kraviec alias Káčko sa vyznačuje vysokou inteligenciou a talentom pre dokonalý podvod. Kde iní siahajú po zbrani, on využíva lsti, armády právnikov a monštruózny kapitál. Gangster Ka skúma mechanizmus organizovaného zločinu, vnáša svetlo do miliardového tunelu a snaží sa objektívne ukázať zrod skutočného gangstra. V réžii Jana Pachla (seriál Cirkus Bukowsky), ktorý je i autorom scenáru na plátne excelujú známe herecké tváre.

Filmová upútavka - Fotogaléria

Film Gangster Ka

Film Úžasný Boccaccio nás zavedie do Florencie v 13. storočií, ktoré sužovalo šíriaci sa mor. Traja chlapci a sedem dievčat sa rozhodne ujsť z mesta a hľadajú útočisko v prírode - ďaleko od strašných následkov choroby. Krátia si chvíľu rozprávaním príhod – môžu byť o čomkoľvek ale jedno musia mať spoločné – musia byť o láske. O láske, ktorá im pomôže zabudnúť na neistú a ťažkú dobu, v ktorej žijú...

Filmová upútavka (české titulky) - Fotogaléria

Film Úžasný Boccacio

Záverečnou filmovou novinkou je slovenský film Koza. Film je o Petrovi Balážovi, prezývaný Koza, ktorý so svojou ženou Mišou a dieťaťom na hranici chudoby. O to viac prekvapí, že pred dvadsiatimi rokmi reprezentoval Slovensko na olympiáde v Atlante. Ako jediný slovenský dlhometrážny film sa Koza dostal do oficiálneho programu 65. ročníka Berlinale a ako jediný slovenský film vôbec získal od riaditeľa Berlinale nomináciu na prestížne ocenenie - Cenu pre najlepší hraný debut na jednom z troch najslávnejších festivalov sveta.

Filmová upútavka - Fotogaléria

Určite si z tejto bohatej ponuky niečo vyberiete a dočítania v ďalsích filmových novinkách :)

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/Ita Film/Continental Film/Film Europe/ASFK/Barracuda Movie

Súvisiace články