Filmové premiéry v slovenských kinách na 45. týždeň (5.11. – 12.11.2015)

5.11.2015|Ivet Kollárová|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 45. týždeň (5.11. – 12.11.2015)

Mesiac november ponúkne slovenskému divákovi opäť poriadnu dávku filmovej zábavy. Už od dnes môžete v našich kinách vidieť päť filmových noviniek, ktoré odštartujú prvý filmový novembrový týždeň:

Prvým filmom je dlhoočakávaná 24. bondovka s názvom Spectre. Minulosť dobehne aj slávneho Jamesa Bonda, ktorého na stopu neslávne známej zločineckej organizácie privedie záhadný odkaz. Postupne začne rozplietať zložitú pavučinu klamstiev, aby napokon odhalil desivú pravdu o celej organizácií SPECTRE na čele s desivým Oberhauserom. Režisérom filmu je Sam Mendes. Hlavnú úlohu Jamesa Bonda si opäť zahral Daniel Craig. V ostatných úlohách sa objavia Christoph Waltz, Ralph Fiennes, Léa Seydoux, Dave Bautista, Ben Whishaw, Naomie Harris, Chiwetel Ejiofor, Rory Kinnear, Andrew Scott.

A pripájame aj oficiálny Trailer k filmu.

Čo si predstavujete pod pojmom láska? V rámci Projektu 100 vám svoje vysvetlenie tohto slova/pocitu ponúkne argentínsky režisér Gaspar Noé v intímnej snímke Love. LÁSKA stojí mimo dobra a zla. LÁSKA je genetická potreba. LÁSKA je zmenený stav vedomia. LÁSKA je tvrdá droga. LÁSKA je duševná choroba. LÁSKA je mocenská hra. LÁSKA presahuje ľudské ja. LÁSKA je oslepujúce svetlo. LÁSKA je sperma, tekutiny a slzy. LÁSKA je vzrušujúca erotická melodráma o chlapcovi, dievčati a DAĽŠOM DIEVČATI. V hlavných úlohách uvidíme Karla Glusmana, Aomi Muyock, Klaru Kristin, Ugo Fox, či Juana Saavedra. 

Oficiálny trailer k filmu LÁSKA.

Film Macbeth

Ďalšia snímka so sebou prinesie typický britský nádych a klasiku v podaní shakespearovskej tragédie. Na plátna kín prichádza nová verzia adaptácie známej hry z čias alžbetínskeho divadla, snímka Macbeth. režisér Justin Kurzel ponúka príbeh neohrozeného bojovníka, ktorého pohltia vlastné prehnané ambície a túžba po moci. K naplneniu jeho osudu, byť kráľom, vedie dlhá cesta plná nebezpečných nástrah a smrti. V hlavných úlohách Macbetha a jeho ženy sa predstavia Michael Fassbender a Marion Cotillard. Vo filme uvidíme aj Elizabeth Debicki, Seana Harrisa, Davida Thewlisa, Jacka Reynora, Paddyho Considineho, Davida Haymana, Rossa Andersona, Lynn Kennedy, či Daniela Westwooda.

Pozrite si upútavku s českými titulkami.

Nórsky režisér Arild Fröhlich prichádza s rodinnou snímkou Prdiprášok doktora Proktora, ktorá je natočená podľa bestselleru od spisovateľa Jo Nesba. Doktor Proktor nedopatrením vymyslel ten najúčinnejší prášok na prdenie na svete. Keď ho návštevou nečakane prekvapia dve deti z jeho susedstva, začína sa tým reťaz nepredvídateľných udalostí, odvážneho podnikateľského plánu, ale i srdečného priateľstva. Deti sa totiž rozhodnú pomôcť doktorovi s tým, aby sa jeho prdiaci prášok dostal do širokého povedomia ľudí na celom svete. V hlavných úlohách Emily Glaister, Eilif Hellum Noraker, Kristoffer Joner, Atle Antonsen, Arve Guddingsmo Bjørn, Even Guddingsmo Bjørn, Nils Jørgen Kaalstad.

Viac ukáže český trailer k filmu Prdiprášok doktora Proktora.

Film Prdiprášok doktora Proktora

Poslednou snímkou je animovaný film z dielne štúdií 20th Century Fox, Peanuts: Snoopy a Charlie Brown vo filme. O réžiu sa postaral Steve Martino. Pre obľúbeného psíka Snoopyho a jeho pána Charlieho sa jedná o premiéru na veľkom plátne. Spolu s nimi budú ich dobrodružstvá prežívať aj ich verní kamaráti, Linus, jeho sestra Lucy, Patty Pepermintová, či Charlieho mladšia sestra Sally. Charlie Brown je asi najslávnejší svetový outsider, ktorý navyše šéfuje najhoršiemu baseballovému tímu, a nedokáže ani osloviť svoju tajnú lásku Malé ryšavé dievča. Hlavne je to chlapec, ktorému sa stále prihodí niečo veľmi tragické, alebo aspoň vtipné. A teraz sa Charlie, najmenej pravdepodobný hrdina, vydáva na veľmi nebezpečnú výpravu, zatiaľ čo jeho kamarát Snoopy sa stretáva so svojím najväčším nepriateľom, Červeným Barónom. Všetky ingrediencie sú namiešané, verný psík Snoopy, jeho citlivý pán Charlie, ich kamaráti a plno vtipných situácií. Film sa premieta so slovenským dabingom. 

Na záver ešte dabovanú ukážku Peanuts: Snoopy a Charlie Brown vo filme.

Film Peanuts: Snoopy a Charlie Brown vo filme

Zdroj:  MovieMania Foto © Barracuda Movie/Film Europe/ASFK

Súvisiace články