Ben Whishaw je kandidátom na úlohu Freddieho Mercuryho

20.11.2015|Marko Aust|
Ben Whishaw je kandidátom na úlohu Freddieho Mercuryho

Od doby, keď Sacha Baron Cohen opustil projekt biografického filmu Freddieho Mercuryho frontmana hudobnej skupiny Queen kvôli tvorčím nezhodám, bolo doteraz dlhý čas ticho.

Zdá sa, že projekt bol opäť vytiahnutý na denné svetlo, podľa servera Deadline bol najatý oscarový nominant scenárista Anthony McCarten, ktorý sa podielal naposledy na úspešnom filme Teória všetkého.

Na hlavnú úlohu kultového speváka majú tvorcovia vyhliadnutého herca Bena Whishawa. Tohoto tridsaťpäťročného herca sme mali možnosť vidieť v najnovšej bondovke Spectre v úlohe dôstojníka Q, ktorý vybavuje Jamesa Bonda rôznymi technickými vychytávkami či v námornej dráme V srdci mora, ktorá sa k slovenským kinám dostane začiatkom decembra.

Film má zatiaľ pracovný názov Bohemian Rhapsody podľa jedného z najväčších hitov skupiny. Ďalším krokom bude výber režiséra, podľa špekulácii boli blízko podpisu Tom Hooper a Dexter Fletcher.

Zostáva dúfať, že prípravne práce projektu budú úspešne dotiahnuté a čoskoro sa dočkáme jeho výroby.

Zdroj:  Deadline Foto © Depositphotos

Odporúčané články

Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...