Filmové premiéry v slovenských kinách na 48. týždeň (26.11.-03.12.2015)

26.11.2015|Ivet Kollárová|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 48. týždeň (26.11.-03.12.2015)

Ako sme mesiac november otvárali, tak aj mesiac uzavrieme, poriadnou dávkou zábavy, ktorú sľubuje šestica nových filmov, ktoré dnes prichádzajú do našich kín.

Posledný novembrový týždeň začneme mysterióznym thrillerom Tajomstvo ich očí od režiséra Billyho Raya. Dvojica vyšetrovateľov FBI Jess a Ray tvoria zohraný pár, ktorý má pred sebou svetlú budúcnosť. No ich nový prípad s nimi poriadne zamáva, najmä vtedy, keď zistia, že obeťou brutálnej vraždy je Jessina dcéra. Obaja navyše s hrôzou sledujú ako je hlavný podozrivý prepustený a jeho stopy miznú do neznáma. Po trinástich rokoch hľadania nájde Ray stopu, ktorá by mohla priniesť vyriešenie prípadu a spravodlivosť. Na šokujúce tajomstvo, ktoré sa objaví, však nie je nikto z nich poriadne pripravený. Film je voľne natočený podľa scenára k argentínskemu filmu s rovnomenným názvom režiséra Juana Josého Campanella. Ďalšou zaujímavosťou je, že hlavná ženská úloha, ktorú stvárňuje Julia Roberts, bola pôvodne napísaná ako mužská. Ako náhle ale o film prejavila záujem Julia, režisér neváhal hotový scenár opäť prepísať na jej obraz. Vo filme si zahrali aj Nicole Kidman, Chiwetel Ejiofor, Lyndon Smith, Dean Norris, Michael Kelly, Joe Cole, Don Harvey, Mark Famiglietti, Zoe Graham.

A pripájame aj Trailer k filmu.

Ďalší film ponúka nové spracovanie kultového príbehu knižnej predlohy o Frankensteinovi z pera spisovateľky Mary Shelley. Režisér Paul McGuigan sa vo filme Victor Frankenstein zameral na zaujímavé spracovanie a vyrozprávanie príbehu, ktorý si myslíme, že poznáme, a predsa to nebude pravda. Oživiť mŕtvu hmotu a stvoriť z nej niečo živé sa pokúšali mnohí. Viktorovi Frankensteinovi sa to podarilo. A práve o ňom hovorí náš príbeh. Príbeh, ktorý sa odohráva v storočí, kedy sa prebúdza veda a nové technológie a tradičná viera a náboženstvo sa spájajú. V časoch, kedy sa zdá, že nič nie je nemožné. Radikálny vedec Dr. Victor Frankenstein a jeho pomocník Igor majú spoločnú víziu o umelom stvorení života, ktoré môže zmeniť svet. Victorovi sa však výsledky ich spoločnej práce vymknú kontrole a dokonca hrozí, že sa dostanú do rúk ľuďom, ktorí s nimi budú chcieť ukojiť svoje mocenské chúťky. Zatiaľ čo Frankenstein chce vo vynálezoch pokračovať bez ohľadu na možné následky, Igor si uvedomuje, k akým hrozným koncom môže viesť. Jedine on môže zachrániť Viktora pred ním samým a svet pred nebezpečným stvorením. Vo filme sa môžeme tešiť na tajomné hrady, viktoriánske laboratória, hrozivé búrky a blesky. Hlavným hrdinom ale nie je monštrum, či šialený vedec, ale práve znetvorený sluha Igor, ktorý doteraz vždy ostal skromne v pozadí. V hlavných úlohách sa predstavia Daniel Radcliffe a James McAvoy. Skvelo ich dopĺňajú Jessica Brown Findlay, Andrew Scott, Louise Brealey, Mark Gatiss, Freddie Fox, Daniel Mays, Valene Kane, Bronson Webb, Spencer Wilding, Callum Turner, Alistair Petrie, Guillaume Delaunay, Arti Shah.

Ak sa chcete naladiť na film, máme tu jeho Trailer

Detičky, ale aj ich rodičov určite poteší animovaný film od štúdií Pixar, Dobrý Dinosaurus. Film nás zavedie na dobrodružnú výpravu do sveta dinosaurov, ktorý však vyzerá trocha inak, ako sme si doteraz predstavovali. Mladý apatosaurus Arlo si spokojne nažíva so svojou rodinou až do dňa, keď sa nešťastnou náhodou statí v divočine. Civilizovaný a bojazlivý Arlo nie je zvyknutý na život v prírode. Jedinou oporou mu je divoký jaskynný chlapec Spot, s ktorým sa spriatelí. Na cestách drsnou, ale prekrásnou divočinou sa Arlo so Spotovou pomocou naučí čeliť svojmu strachu a zistí, že je schopný veľkých činov. Režisérom snímky je Peter Sohn. V slovenskom znení budeme počuť Daniela Hudáka, Martinu Kaprálikovú, Petra Kollárika, Juraja Predmerského, Richarda Labudu, Vladimíra Jedľovského, Helenu Gregorovú, Andreu Somorovskú, Jakuba Ružičku, Igora Adameca, Štefana Skrúcaného, či Ivana Laca.

Ani tu nevynecháme Trailer k filmu

A keďže sa nám pomaly blížia Vianoce, nevynecháme ani vianočný film. Režisérka Jessie Nelson nám predstaví svoj Chaos na Vianoce, film, ktorý vám v mnohom pripomenie možno práve tie vaše sviatky „pokoja“. Keď sa na Vianoce zídu v jednom dome štyri generácie klanu Cooperovcov, na pokojné prežitie sviatkov to veľmi nevyzerá. Neočakávaní hostia a množstvo nepravdepodobných príhod a náhod obrátia pokojný večer úplne naruby, aby sa na konci ukázala skutočná sila rodiny a to pravé čaro Vianoc. Vo filme si zahrala vcelku hviezdna zostava: Olivia Wilde, Amanda Seyfried, John Goodman, Diane Keaton, Anthony Mackie, Ed Helms, June Squibb, Alan Arkin, Jake Lacy, Krista Marie Yu, Alex Borstein, Timothée Chalamet, Jon Tenney, Cady Huffman, Marisa Tomei.

A ponúkame aj jeden vianočný Trailer

V ponuke nových filmov na posledný novembrový týždeň figuruje aj francúzska hudobná, komediálna dráma režiséra Erica Lartigaua, Rodinka Bélier. Jedného dňa objaví učiteľ hudby u mladej teenagerky spevácky talent a odporučí jej účasť na súťaži Radio France. No problém je v tom, že Paula je dcérou nepočujúcich rodičov, ktorí sú odkázaní na jej pomoc. K tomu si prirátajme mladého spolužiaka, do ktorého je Paula zamilovaná a dilema je na svete! Opustiť rodinu, ktorá je na jej prekladoch do posunkovej reči takmer závislá a vydať sa za vlastným snom, alebo plniť úlohu vďačnej dcéry vzdať sa kariéry? Cesta k splneniu sna je náročná, avšak vôbec nie nemožná. Vo filme uvidíme Karin Viard, Françoisa Damiensa, Erica Elmosninosa, Louane Emera, Roxane Duran, Ilian Bergala, Lucu Gelberga, Mar Sodupe, Stéphana Wojtowicza.

Aj k tomuto filmu pripájame Trailer

Posledným novembrovým filmom je česká snímka, pokračovanie filmu Gangster Ka 2: Afričan od režiséra Jana Pachla. Druhá časť kriminálneho thrilleru o osudoch bezcitného gangstra, inšpirovaných skutočnými udalosťami podľa námetu Jaroslava Kmentu, ktorý je autorom knihy „Padrino Krejčíř“. GANGSTER KA: AFRIČAN je voľným pokračovaním zločineckého ťaženia Radima Kravieca alias Káčka. Po nepochopiteľnom úteku priamo z rúk polície, opúšťa Kraviec Českú republiku. Začína nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá čo stratiť. Teraz začína vychádzať na povrch všetok odpad, ktorý po sebe zanechal. Káčko sa presídľuje na Seychelské ostrovy, v rukách má zmenku na 80 miliónov, ktorá môže okamžite položiť premiéra aj vládu. 6 miliárd z vytunelovaného podniku ČEPRO sa pomaly minulo, je potrebné prísť k novému zdroju príjmov a aj za cenu toho, že by spôsobil štátny prevrat. Česká republika tak exportuje do sveta gangstra prvotriedneho formátu. Či na Seychely alebo do Juhoafrickej republiky, všade tam, kde tento zločinec vstúpi likviduje miestnu mafiu a nastoľuje vlastný systém. Na povrch sa derú negatívne vlastnosti jeho charakteru v závislosti na vysokej miere užívania drog a alkoholu. Káčko sa mení z nadpriemerne inteligentného podvodníka na najtemnejšieho gangstra, vraha a obchodníka s drogami. A to je miesto, z ktorého nie je možný návrat... Záverečná časť temného príbehu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdôrazňuje fakt, že spáchané zlo nemôže byť iba tak prepáčené. Aké sú mechanizmy organizovaného zločinu? Je možné nad nimi zvíťaziť? Vo filme si zahrali Hynek Čermák, Miroslav Ezler, Jan Vlasák, Jaromír Hanzlík, Alexej Pyško, Zdeněk Žák-Hakl, Predrag Bjelac, Jan Révai, Vlastina Svátková.

A ani tu nezabúdame na Trailer k filmu

  Foto © Depositphotos/Saturn/ForumFilm/FilmEurope/BontonFilm/BarracudaMovie/MagicBox

Súvisiace články