Filmové premiéry v slovenských kinách na 50. týždeň (10.12.-17.12.)

9.12.2015|Ivet Kollárová|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 50. týždeň (10.12.-17.12.)

V pokročilom čase, keď sa vonku viac a viac ochladzuje, je čoraz príjemnejšie sa niečím zahriať. Niektorí sa vyberú na trhy a zahrejú vareným vínkom, či ovocným čajom. Ostatným môžem odporučiť sa ísť zahriať do kina na filmy s podmanivými príbehmi. Zajtra do našich kín smerujú štyri filmové novinky, ktoré určite nenechajú nikoho chladným :)

Začneme vizuálnou básňou jedného z najväčších žijúcich filmárov, čínskeho režiséra Hsiao-Hsien Houa, Assassin (Nie yin niang). Film je zasadený do Číny 9. storočia a predstavuje vizuálne omračujúce rozprávanie príbehu s prvkami žánru wuxia (čínskeho ekvivalentu stredovekého rytierskeho eposu s prvkami fantasy). Jeho hrdinkou je profesionálna vrahyňa Nie Yinniang, ktorá po tom, čo zlyhá vo svojej úlohe, dostáva od svojej panej rozkaz vrátiť sa do svojho rodného kraja a zabiť muža, ktorému bola kedysi prisľúbená – svojho bratranca, ktorý dnes velí najväčšej vojenskej oblasti v severnej Číne. Vo filme si zahrali Qi Shu, Chen Chang, Satoshi Tsumabuki, Shao-Huai Chang, Nikki Hsin-Ying Hsieh, Ethan Juan

Pred samotným filmom nevynechajte ani jeho Trailer

Film Assassin

Druhý film týždňa predstavuje silne emočnú drámu od režiséra Lennyho Abrahamsona, Izba (Room). Film je adaptáciou rovnomenného knižného bestselleru od spisovateľky Emmy Donoghue. Pre päťročného Jacka je izba celým svetom. Je to miesto, kde sa narodil, vyrastá a kde žije v bezpečí so svojou mamou Joy. Spolu si čítajú, učia sa a hrajú. O svete sa Jack dozvedá len z niekoľkých detských kníh a detských televíznych seriálov. Všetko, čo je mimo izby je fiktívne, len izba je skutočná. V noci ho mama ukladá do bezpečia šatníka, v ktorom zaspáva rýchlejšie, než príde starý Nick, ich väzniteľ. Izba je pre Jacka domovom, ale pre jeho mamu väzením, v ktorom ich starý Nick drží už viac než sedem rokov. Vďaka odhodlaniu, vynaliezavosti a vrúcej materinskej láske sa Joy podarilo pre Jacka vytvoriť život, v ktorom si neuvedomuje limity ich väzenia. Joy však vie, že takto to nemôže byť stále. Vymyslí preto odvážny plán úteku, v ktorom sa spolieha na statočnosť svojho syna a nutnú dávku šťastia. Keď plán naozaj funguje a obidvaja sú konečne slobodní, Joy si s hrôzou uvedomí, ako nepripravená je na to, žiť mimo štyroch stien malej izby a byť svojmu synovi oporou aj v skutočnom svete. Ich izolovaný svet sa naraz rozšíri a ako malý Jack, pre ktorého je všetko nové a neuveriteľné, tak aj Joy sa musia naučiť ako žiť v reálnom svete. Snímka si podmaňuje divákov a kritikov po svete. Na filmovom festivale v Toronte vyhrala cenu divákov. Herečka Brie Larson za svoj výkon žne množstvo uznaní a cien. Obdivuhodný výkon podal aj mladý Jacob Tremblay. Okrem týchto dvoch hercov vo filme uvidíme aj Seana Bridgersa, Wendy Crewson, Sandy McMaster, Matta Gordona, Amandu Brugel, Joe Pingueho, Joan Allen, Zarrin Darnell-Martin, Casa Anvara, Williama H. Macyho, Megan Park, Jacka Fultona, Toma McCamusa, Rory O´Shea

K filmu pripájame aj skvelo spracovaný Trailer s chytľavou hudbou

Film Izba

Tretí film má, napriek vianočnej tematike, neobvyklý spád. Jedná sa totiž o hororovú fantasy komédiu Krampus: Choď do čerta (Krampus) od režiséra Michaela Doughertyho. Kto sa nikdy nebál, že ho odnesie čert na Mikuláša, nech hodí vianočnou ozdobou. A to ste nenarazili na toho najhoršieho, na Krampusa. Temný protipól všetkých pekných symbolov najkrajších sviatkov v roku dokáže spoľahlivo vystrašiť nie len deti, ale aj neveriacich dospelých. K tomu, aby sa vám zjavil a strčil vás do mechu, pritom stačí tak veľmi málo. Pubertálny Max žije v obyčajnej rodine, kde sú vzťahy a emócie ako na hojdačke, teda chvíľu hore a chvíľu dole. Aktuálne sú na bode mrazu, pretože sa blíži trochu vypäté obdobie Štedrého dňa a navyše ešte dorazila rodina mamky, ktorá patrí k trochu inému civilizačnému okruhu, diplomaticky povedané. Miesto pohody, tieto sviatky prenasleduje nepokoj, na čo Max zareagujeme vyhlásením, žeby najradšej Vianoce zrušil. V tej chvíli začne metelica, po ktorej už nič nebude také ako predtým. Nie len, že nejde elektrina a nedá sa nikde dovolať. Za oknami sa im začnú objavovať strašidelné tiene, ktoré získavajú čím ďalej strašidelnejšie obrysy. Krampus sa rozhodol potrestať všetkých, ktorí zavrhli Vianoce, a nikto netuší, ako ich zastaviť. Ako film samotný, zaujímavé je aj herecké obsadenie, uvidíme Allison Tolman, Toni Collette, Adama Scotta, Davida Koechnera, Stefania LaVie Owen, Conchatu Ferrell, Luka Hawkera, Emjaya Anthonyho, či Ivy George.

Nezabudnite si pozrieť aj Trailer k filmu.

Film Krampus

Ani tento týždeň nezabúdame na najmenších. Detičky určite poteší animovaná rozprávka Snehová kráľovná 2 (The Snow Queen 2) od ruského režiséra Alekseya Tsitsilina. Film je pokračovaním úspešnej animovanej rozprávky Snehová kráľovná z roku 2014, v ktorom našich obľúbených hrdinov čaká nová hrozba z ľadu a snehu. Gerde sa s pomocou škriatka Orma podarilo poraziť Snehovú kráľovnú a vyslobodiť bračeka Kaya. Ostatným škriatkom sa zapáčila sloboda, ktorú dovtedy nepoznali a Orm sa stal ich hrdinom a vzorom. Z ľadu a snehu však povstali nové temné sily, ktorým dokáže čeliť len po boku svojich verných priateľov. Orma tak čaká napínavé dobrodružstvo plné nebezpečenstva a nástrah, na ktorého konci zistí, že priateľstvo, šťastie a pravá láska prekoná všetky prekážky a zvíťazí aj nad tým najväčším zlom! Film sa premieta v slovenskom znení, v ktorom budeme počuť Táňu Pauhofovú, Janu Valockú, Gabrielu Dzuríkovú, Borisa Farkaša, či Petra Sklára.

Film Snehová kráľovná 2

  Foto © Depositphotos/FilmEurope/BarracudaMovie/ContinentalFilm/Itafilm

Súvisiace články