Filmové premiéry v slovenských kinách na 1. týždeň (7.1.-14.1.2016)

7.1.2016|Ivet Kollárová|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 1. týždeň (7.1.-14.1.2016)

Kým december bol na filmové novinky skúpejší, január odštartuje bohatú ponuku filmov, ktoré sa k nám v priebehu roka chystajú do kín. Prvý januárový týždeň ponúkne hustých päť noviniek, medzi ktorými sú tri filmy s oscarovskými ambíciami, či film, ktorý zaujal na medzinárodnom filmovom festivale Benátky.

Filmový týždeň začneme novinkou od režiséra Quentina Tarantina, Osem hrozných (The Hateful Eight). Film zaujal hneď po svojom prvom premietaní, najmä niektorými násilnými scénami, ktoré niektorým kritikom pripadali až príliš brutálne. Film sa odohráva v rovnakom prostredí ako Tarantinov predošlí film Divoký Django, čo na začiatku naznačovalo, že by sa mohlo jednať o jeho pokračovanie. Napriek tomu, že o tom režisér uvažoval a napísal časť novely s podtitulom Django in White Hell, o pokračovanie sa nejedná. Niekoľko rokov po občianskej vojne sa zasneženými kopcami Wyomingu rúti dostavník. Vezie sa v ňom John Ruth, lovec ľudí, známy aj ako „Kat“, a Daisy Domergueová. Jeho čaká odmena, vypísaná na jej hlavu, ju proces a slučka. Po ceste stretnú dvoch mužov – majora Marquisa Warrena, bývalého vojaka, z ktorého sa tiež stal obávaný lovec ľudí a Chrisa Mannixa, južanského odpadlíka, ktorý o sebe tvrdí, že je novým šerifom v meste, kam majú všetci namierené. Keď im silná víchrica zabráni pokračovať v ceste, rozhodnú sa hľadať útočisko v drevenici u Minnie, ktorá je obľúbenou zastávkou dostavníkov. Vo dverách ich však nevíta majiteľka, ale niekoľko cudzincov, ktorí sa rozhodne netvária prívetivo. Nad horským priesmykom zúri snehová búrka a ôsmi pocestní začínajú tušiť, že do mesta sa nakoniec asi nedostanú. V hlavých úlohách tejto mysterióznej dramédie sa objavia Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Amber Tamblyn, Tim Roth, Walton Goggins, Michael Madsen, James Remar, Zoë Bell, Bruce Dern, Denis Ménochet, James Parks, Dana Gourrier, či Jennifer Jason Leigh.

K filmu pripájame aj jeho Trailer

Druhý film týždňa ponúkne pohľad do zákulisia na nedávnu ekonomickú krízu, ktorá začala v USA a postupne sa rozšírila do celého sveta, ktorý sa z nej dodnes spamätáva. Režisér Adam McKay natočil film Stávka na neistotu (The Big Short) z časti podľa knižného bestselleru Michaela Lewisa a z časti podľa skutočných udalostí, ktoré stáli za pádom niekoľkých svetových bánk. V roku 2005 ste mohli v Amerike dostať stopercentnú hypotéku na luxusnú vilu s dvadsiatimi spálňami a bazénom a nikto sa vás nepýtal, či ju dokážete a máte z čoho splácať. Excentrický finančník a fanúšik heavy metalu Michael Burry si uvedomil, že podobných riskantných hypoték je tak veľa, že sa môžu stať časovanou bombou, ktorá skôr či neskôr odpáli celú americkú ekonomiku. Vyvinul preto dômyselný finančný nástroj, ktorý mu mal zabezpečiť obrovský balík peňazí v prípade, že hypotekárna bublina praskne, a investoval do neho všetky svoje úspory. Stávka na neistotu sa jemu a trom podobným vizionárom vyplatila o tri roky neskôr, kedy milióny Američanov prišli o strechy nad hlavou a o prácu a navyše zo svojich daní kryli straty nenažraných bánk. Filmu kraľuje hviezdne herecké obsadenie: Brad Pitt, Christian Bale, Karen Gillan, Ryan Gosling, Marisa Tomei, Steve Carell, Finn Wittrock, Max Greenfield, Melissa Leo, Billy Magnussen, Sue-Lynn Ansari, Rafe Spall, Hamish Linklater, John Magaro, či Tracy Letts.

Určite nevynechajte ani Trailer k filmu

Treťou filmovou novinkou, ktorá dnes mieri do našich kín je film Joy, ktorý po tretíkrát spojil režiséra Davida O. Russella a hercov Jennifer Lawrence, Bradleyho Coopera a Roberta De Nira. Film rozpráva divoký príbeh jednej životnej cesty hlavnej hrdinky, ktorá sa dokáže postupne postaviť všetkým prekážkam a prekonať rôzne veľké problémy. Joy ide tvrdo a nekompromisne za svojím životným snom a riadi sa predovšetkým citom. Postupne sa stáva nespochybniteľnou hlavou svojej rodiny, ako aj jej novo založenej obchodnej dynastie. Joyin úspech je spojený s jej revolučným vynálezom, „zázračným“ mopom, ktorý sa stal obchodným trhákom v oblasti upratovacích prostriedkov. A pretože každý dobrý nápad a jeho úspech majú aj svoje odvrátené tváre, na Joy čaká zrada, závisť a svet nemilosrdného obchodu. Z priateľov sa stávajú protivníci a z nepriateľov spojenci. A to nie len v podnikaní, ale aj v jej rozvetvenej rodine. Joy ale už nie je žiadnym naivným dievčaťom a tak si dokáže podľa vlastných predstáv upraviť ako svoj život, tak aj život svojej, viac než trochu výstrednej rodiny. Film je voľne natočený na základe života úspešnej podnikateľky a vizionárky Joy Mangano. Okrem spomínaného trojlístka hercov Lawrence, Cooper, De Niro, si vo filme zahrali aj Édgar Ramírez, Virginia Madsen, Elisabeth Röhm, Dascha Polanco, Isabella Rossellini, Drena De Niro, Diane Ladd, Jimmy Jean-Louis, či John Enos III.

A nezabúdame ani na Trailer k filmu

Ďalší film týždňa ponúkne novinku, ktorá v roku 2014 súťažila o Zlatého leva na MFF Benátky, film Čierne duše (Anime nere) režiséra Francesca Munziho. Film ponúka príbeh troch bratov z kalábrijskej zločineckej rodiny, ktorý je pôsobivou moralitou inšpirovanou skutočnými udalosťami. Priekupník drog Luigi, podnikateľ Rocco a excentrický pasák kôz Luciano sa dostanú do problémov po tom, čo sa Lucianov syn a príslušník stratenej generácie Leo kvôli banálnemu sporu dopustí aktu zastrašovania v bare spravovanom klanom rivalov. Z drobnej nezhody vzklíči konflikt, ktorý má vo výsledku rozmer antickej tragédie. Vo filme uvidíme Marca Leonardiho, Peppina Mazzottala, Fabrizia Ferracaneho, Barboru Bobuľovú, Annu Ferruzzo, Giuseppeho Fumoa, či Pasquala Romeo.

Pripájame aj Trailer

Posledný film, ktorý dnes ide do našich kín ponúka mrazivý psychothriller, ktorý poteší nielen fanúšikov hororov. Režisér Jason Zada prichádza s dych berúcou novinkou Les (The Forest). Na upätí hory Fuji sa nachádza miesto, kam mnohí, čo stratili zmysel života, odídu a už sa viac nevrátia. Ich duše tam bezcieľne blúdia, ich hnev nemožno utíšiť a ak ovládnu vašu myseľ, nikdy vás z lesa samovrahov nepustia von. Les Aokigahara je neslávne známe miesto v Japonsku, kam ľudia chodia páchať samovraždy. Sara je mladá Američanka, ktorá sa dozvie znepokojujúcu správu o svojej sestre, identickej dvojičke: Už niekoľko dní je nezvestná v lese Aokigahara. Sara sa na aj napriek varovaniam, aby do lesa nechodila a neschádzala z cesty, vyberie na vlastnú päsť hľadať sestru. Duše mŕtvych ovládnu jej myseľ a to čo boli predtým len vidiny, sa nakoniec stane skutočným. Predstaviteľka hlavnej úlohy Natalie Dormer tento les skutočne aj navštívila. Z pôvodnej cestičky sa vzdialila na pár metrov, aby si urobila pár fotiek. Jej japonský sprievodca z cestičky odmietol zísť. Okrem Dormer si vo filme zahrali aj Kikuo Ichikawa, Rina Takasaki, Eoin Macken, Yukiyoshi Ozawa, Taylor Kinney, Noriko Sakura, či Yûho Yamashita.

A k filmu ponúkame aj napínavý Trailer

  Foto © Depositphotos/FilmEurope/ForumFilm/BarracudaMovie/Itafilm

Súvisiace články