Najočakávanejšie filmy roka 2016 - 2 časť

23.1.2016|Marko Aust|
Najočakávanejšie filmy roka 2016 - 2 časť

Pokračujeme druhým dielom a pozrieme sa, aké filmy by sme si určite nemali nechať ujsť cez tohtoročné leto.

Začiatkom júna by mal do kín vtrhnúť jeden z najočakávanejších hitov film Warcraft, ktorý bol natočený na motívy známej počítačovej hry. Mierumilovné kráľovstvo Azeroth sa ocitne na pokraji vojny, keď sa na jeho hraniciach začnú zhlukovať desiví nepriatelia. Sú to Orkovia, bojový kmeň, ktorý opustil svoj umierajúci domov, aby kolonizoval ďalší svet. Film režíroval Duncan Jones (Moon, Zdrojový kód), ktorý tiež spolupracoval na scenári Charlesa Leavitta. V hlavných úlohách hrajú Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Rob Kazinsky a Daniel Wu.

Animovaný film Hľadá sa Nemo od štúdia PixarFilm v svojich časoch zožal veľký úspech s tržbou 70 miliónov dolárov za prvý týždeň, a to sa tiež predpokladá u jeho pokračovania Hľadá sa Dory. Malá modrá rybička Dory, ktorá trpí zábudlivosťou, sa spojí s kamarátmi Nemom a Marlinom, ktorí jej pomáhajú nájsť odpoveďe na otázky z jej minulosti. Na čo si spomenie? Kto sú jej rodičia? A kde sa naučila hovoriť veľrybsky?

Svoje miesto si určite nájde aj pokračovanie sci-fi blockbusteru Deň nezávislosti 2: Nový útok. Nová veľkolepá kapitola prináša globálnu katastrofu nepredstaviteľného rozsahu. S použitím zachovanej mimozemskej technológie pracovali národy Zeme na obrovskom obrannom programe na ochranu planéty. Ale nič nás nepripraví na vyspelú a bezprecedentú silu mimozemšanov. Len hŕstka odvážnych mužov a žien môže zachrániť ľudstvo pred zničením. Pokračovanie filmu opäť režíroval Roland Emmerich, hlavné úlohy stvárnili Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Vivica A. Fox.

Na filmové plátna sa objaví opäť ďalšia adaptácia svetoznámeho románu Tarzana pod réžijnou taktovkou Davida Yatesa. Príbeh nás zavedie pár rokov po tom, čo Tarzan zamenil život v africkej džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku svojej milovanej manželky Jane. Ten je teraz vyslaný spät do Konga ako obchodný emisár britského parlamentu, bez toho aby tušil, že má zahrát úlohu pešiaka v smrteľne nebezpečnej hre chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma. V hlavných úlohách Tarzana a Jane sa predstavia Alexander Skarsgård a Margot Robbie. Belgického kapitána zahrá Christoph Waltz, v ďalších úlohách uvidíme Samuela L. Jacksona, Caspera Crumpa či Djimona Hounsoua.

Cez letné prázdniny sa môžeme tešiť na remakeá filmových hitov. Prvým z nich je remake komédie Krotitelia duchov, na scénu prichádza nekompromisná štvorica krotiteľiek duchov v podaní herečiek Mellisy McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon a Leslie Jones. Tešiť sa môžeme aj na Sigourney Weaver a Billa Murraya, ktorí si zahrali aj v pôvodnom filme, v úlohe starostu New Yorku sa predstaví Andy Garcia a Chris Hemsworth ako Kevin.

Ghostbusters (2016)

Ďalej sa môžeme tešiť na remake úspešného veľkofilmu Ben-Hur z roku 1959, ktorý bol najdrahším filmom tých čias. V novom remakeu Ben-Hur titulnú úlohu židovského šľahtica Ben-Hura stvárni herec Jack Huston, po jeho boku uvidíme hrať Nazanin Boniadi ako Ester, ktorú pôvodne mala hrať Gal Gadot, ďalej Haluka Bilginera ako Simonidesa, Piloua Asbaeka ako Pontský Pilát, Morgan Freeman ako Ben-hurov mentor Ilderim. Réžie sa chopí Timur Bekmambetov.

Dnešnú časť uzavrieme filmovou adaptáciou komiksu Jednotka samovrahov (Suicide Squad), v ktorom skupina arcidarebákov prijme samovražednú misiu za výmenu odpustenia ich kriminálnej minulosti. Vo filme sa objaví plejáda hereckých hviezd ako Margot Robbie, Will Smith, Ben Affleck, Jared Leto, Cara Delevingne a mnohí ďalší.

V ďalšom a poslednom dieli si pozrieme na aké filmové hity sa môžeme tešiť v závere roka 2016.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/YouTube repro/Continental Film/Itafilm/CinemArt

Ostatné časti

Súvisiace články