Herečka Sarah Paulson si zahrá v životopise J.D. Salingera, Rebel in the Rye

27.4.2016|Ivet Kollárová|
Herečka Sarah Paulson si zahrá v životopise J.D. Salingera, Rebel in the Rye

Režisér Danny Strong rozšíril svoje herecké obsadenie životopisného filmu o spisovateľovi J.D. Salingerovi o herečku zo série American Horror Story, Sarah Paulson. V snímke, ktorá sa aktuálne začala natáčať v New Yorku sa objavia aj Nicholas Hoult, Kevin Spacey, Brian d´Arcy James, Victor Garber, či Hope Davis.

Príbeh filmu Rebel in the Rye sa zameriava na život legendárneho autora J.D. Salingera. Sleduje jeho divoké dospievanie, etapu v prvej línii druhej svetovej vojny, prvú veľkú lásku, ale aj sklamania, stratu najbližších, odmietanie, pisateľský blok, ktorý viedol k napísaniu jeho najznámejšieho diela, Kto chytá v žite.

Paulson si vo filme zahrá Salingerovu agentku Dorothy Olding, ktorá mladému spisovateľovi verila už od napísania jeho prvých krátkych príbehov a ostala mu verná počas celej jeho kariéry.

Scenár, ktorý píše režisér snímky Danny Strong, vychádza zo životopisu J.D. Salinger: A Life od autora Kennetha Slawenskeho.

Herečka Sarah Paulson sa do povedomia divákov dostala najmä sériou American Horror Story, kde sa objavila vo všetkých doterajších piatich sériách. Jej najnovší projekt, The People V. O.J. Simpson: American Crime Story, ktorý sleduje neslávne slávny súdny proces s bývalým hráčom amerického futbalu O.J. Simpsona, ktorý bol obvinený z vraždy svojej exmanželky a jej priateľa, žne chválu nie len od divákov, ale najmä kritikov, ktorí jej stvárnenie žalobkyne Marcie Clark považujú za jeden z najlepších hereckých výkonov v TV dnešnej doby. Herečka sa objavila aj vo viacerých filmoch, v oscarovskom 12 rokov otrokom, či najnovšie v snímke Carol.

Zdroj:  hollywoodreporter.com

Súvisiace články