Alicia Vikander si v remaku filmu Tomb Raider zahrá Laru Croft

30.4.2016|Ivet Kollárová|
Alicia Vikander si v remaku filmu Tomb Raider zahrá Laru Croft

Švédska herečka Alicia Vikander sa objaví v novom remaku filmu Tomb Raider, ktorý pripravujú štúdiá MGM, Warner Bros. a GK Films. Herečka stvárni titulnú postavu archeologičky Lary Croft.

O réžiu sa postará nórsky filmový tvorca Roar Uthaug, ktorý sa nedávno predstavil aj v našich kinách so snímkou Vlna. Dej filmu Tomb Raider sa zameriava na mladú, ešte pomerne neskúsenú Laru Croft, ktorá musí bojovať, aby prežila svoje prvé dobrodružstvo.

Na scenári k filmu pracuje dvojica Evan Daugherty a Geneva Robertson-Dworet. Producentom snímky je Graham King.

Predlohou k filmu je úspešná počítačová hra, ktorú ešte v roku 1996 vydala spoločnosť Eidos. Originál filmy Tomb Raider, ktoré vyšli v rokoch 2001 a 2003, produkovali štúdiá Paramount. Hlavnú úlohu Lary Croft si zahrala Angelina Jolie. Filmy celosvetovo zarobili 432 miliónov dolárov.

Herečka Alicia Vikander naštartovala svoju úspešnú kariéru filmom Kráľovská aféra v roku 2012. Po ňom nasledovali snímky ako The Fifth Estate, Testament of Youth, Siedmy syn, či Krycie meno U.N.C.L.E. Najvyšší status uznávanej herečky jej vyniesli vysoko hodnotené a oceňované filmy, Ex Machina, v ktorom si zahrala umelú inteligenciu Avu, a Dánske dievča, v ktorom stvárnila nádejnú maliarku Gerdu Wegener, ktorej život sa obráti o 180 stupňov, keď jej manžel Einar podstúpi ako prvý človek operáciu na zmenu pohlavia. Táto úloha jej vyniesla Oscara za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe.

Zdroj:  variety.com Foto © Londonpicscapital | Dreamstime.com

Súvisiace články