Filmové premiéry v slovenských kinách na 18. týždeň (05.05.-12.05.2016)

5.5.2016|Ivet Kollárová|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 18. týždeň (05.05.-12.05.2016)

Prvý májový týždeň prinesie do kín päť filmových noviniek. Na svoje si prídu milovníci rodinných komédii, dokumentárnej tvorby, mysterióznych hororov, či akčných, fantasy snímok pod hlavičkou Marvel-u.

Začnime teda hollywoodskym blockbusterom na tento týždeň, Captain America: Občianska vojna (Captrain America: Civil War) od režisérskej dvojice Anthony a Joe Russovci. Po udalostiach zaznamenaných vo filme Avengers 2: Vek Ultrona, sa pôvodný tím Avengers rozišiel a Steve Rogers preberá vedenie novopostaveného rovnomenného projektu, ktorý sa aj naďalej snaží chrániť ľudstvo. Dôjde však k ďalšiemu incidentu, v ktorom zohrajú Avengers nešťastnú úlohu. Politické tlaky vyústia do vytvorenia vládnej organizácie, ktorá má tím superhrdinov kontrolovať a riadiť. To ich rozdelí na dva tábory. Jeden vedie Steve Rogers, ktorý bráni nezávislosť Avengers, aby mohli svoju úlohu plniť bez vládnych zásahov. Druhý vedie Tony Stark, ktorý nečakane zastáva myšlienku vládneho dozoru a zodpovednosti. Každý si tak musí vybrať svoju stranu. Film pri svojej svetovej premiére v medzinárodnom rebríčku dosiahol viac ako 200 miliónov dolárov, čo predstavuje jednu z najziskovejších premiér v histórii filmu, a to film ešte len čaká premiéra v USA, Číne a Rusku. V hlavných úlohách sa vo filme predstavia Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Renner, Emmily VanCamp, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Tom Holland, Martin Feeman, Daniel Brühl, Chadwick Boseman.

Trailer

Druhý film týždňa nás zavedie o pár rokov neskôr, presnejšie do roku 1993, kedy sme sa prvý krát zoznámili s „Návštevníkmi“ rytierom a jeho sluhom v podaní Jeana Reno a Christiana Claviera. V pokračovaní filmu Návštevníci 3: Revolúcia (Les Visiteurs 3: La Révolution) od režiséra Jean-Marie Poirého sa magori zo stredoveku znova pustia do cestovania v čase a stanú sa návštevníkmi v dobe, o ktorej, samozrejme, nemajú ani páru. V tomto novom a rovnako bláznivom dobrodružstve ich bludisko času vhodí doprostred slávnej Francúzskej revolúcie na konci 18. storočia. História sa zrazí s históriou, niekto z toho bude mať poriadnu hrču a narazený nos a diváci v kinách si perfektne precvičia bránicu. Stredoveký rytier Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille sa chytia do labyrintu času, ktorý ich nakoniec vypľuje do vzrušujúceho obdobia epochálnych dejinných zmien a prevratov. Do čias Veľkej francúzskej revolúcie. Okrem nepochopiteľných poriadkov musia obaja čeliť aj svojim potomkom. Extravagantní a zhýralí aristokrati v línii rytiera Godefroya to majú v revolučnej dobe trochu „nahnuté“ a potrebujú sa dostať preč z Francúzska. Zatiaľ čo z pra-detí sluhu Jacquouilla La Fripouilla sú nadšení revolucionári a majú v pláne zabaviť ich hrad aj všetko bohatstvo. Doba nezvratných sociálnych kotrmelcov by zamotala hlavu komukoľvek a klasicky usporiadaná dvojica zo stredoveku „sluha a jeho pán“ to bude mať dvojnásobne ťažké. Toľkými situačnými gagmi, šialenými situáciami dialógmi a hláškami sa už žiadna iná revolúcia nebude môcť nikdy pochváliť. A slávny tyran Robespierre si bude priať, aby týchto dvoch magorov nikdy nestretol. Veľká časť komédie Návštevníci 3 sa natáčala v Prahe a na českých hradoch a zámkoch. Vo filme s okrem Jeana Rena a Christiana Claviera zahrali Franck Dubosc, Karin Viard, Sylvie Testud, Marie-Anne Chazel, Ary Abittan, Alex Lutz, Frédérique Bel, Lorànt Deutsch, Pascal N'Zonzi, Dimitri Storoge.

Trailer

Divoká príroda z prvej ruky. Po úchvatných dokumentoch Putovanie vtákov a Oceány prichádza dvojica Jacques Perrin a Jacques Cluzaud s filmom Príbeh lesa (Les saisons). Nie toho tropického pralesa s exotickými zvieratami, ale toho nášho, ktorý máme na dosah, a ktorý pulzuje prekvapivo bohatým životom. Tvorcovia nakrúcali dokument štyri roky, s využitím tých najmodernejších technológií, na desiatkach lokalít po celej Európe, dokonca sami žili v lese so sledovanými divokými zvieratami. Iba vďaka unikátnym metódam nakrúcania dokážu autenticky prerozprávať príbeh lesa od doby ľadovej až po súčasnosť a zachytiť vzrušujúci kolobeh života v ňom, ktorý ohromí dospelých aj detských divákov. 

Trailer

Režisér Bruno Deville sa v trpkej komédii Bubulín (Bouboule)  zameral na neľahké dospievanie chlapca, ktorý vyrastá bez otca a má o trochu viac kíl navyše. Kevin má dvanásť, vyrastá s matkou a dvomi sestrami. Váži 101 kíl. Nezaberá ani aquagymnastika, ani stretnutia s rovesníčkou Alicou, ktorá sa zo všetkého najviac túži zabiť. A keď sa od Kevina odvráti aj jediný priateľ Moukoumbi, zdá sa, že jeho život bude už len plný ústrkov a posmeškov. Ale potom sa objaví mužský vzor. Mladík Patrick pracuje v bezpečnostnej agentúre, má ostrého psa a množstvo historiek o tom, ako slúžil u špeciálnych jednotiek. A aj keď Kevinovi nepovie inak ako Bubulín, aspoň chce z neho vychovať elitného vojaka. Vyhrá Kevin vojnu so samotou a obezitou? V hlavných úlohách David Thielemans, Swann Arlaud, Julie Ferrier, François Hadji-Lazaro, Lisa Harder, Amélie Peterli, Themis Pauwels, Dodi Mbemba.

Trailer

Posledný film, ktorý prichádza dnes do kín je od našich českých susedov. Jedna z najobsadzovanejších českých herečiek, Anna Geislerová, a herecká dáma, Daniela Kolářová, v polohe, v akej sme ich ešte nevideli, sa stretnú v hlavných úlohách pôvodného českého, mysteriózneho hororu Polednice. O réžiu sa postarala dvojica Jiří Sádek a Matěj Chlupáček. Eliška s malou dcérou sa po mnohých rokoch vracia do rodnej dediny svojho muža, aby sa tu pokúsila o nový začiatok. Okrem priateľského prijatia susedov ju však čaká aj stretnutie s miestnou čudáčkou, ženou, ktorá vo svojej pomätenej myslí vlečie tiaž vlastného dávneho nešťastia. Okolo Elišky, vystavenej traumám z osamelosti a postupne vysiľovanej bojom s nekonečným stereotypom, sa postupne začína diať séria prekliatí. Podarí sa Eliške zachrániť seba i dcéru pred mysterióznym zlom, skôr, než ju úplne ovládne tieň Polednice alebo vlastné šialenstvo? V hlavných úlohách excelujú už spomínané herečky Anna Geislerová a Daniela Kolářová. Nemenej skvelo im sekundujú Jiří Štrébl, Karolína Lipowská, Zdeněk Mucha, Marie Ludvíková, Tomáš Bambušek, či Halka Třešňáková.

Trailer

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/archív/FilmEurope/BontonFilm/ContinentalFilm/ASFK/SaturnFilm

Súvisiace články