HBO predstavuje seriálové novinky na jeseň 2016

30.5.2016|HBO / Marko Aust|

HBO predstavuje jesenné seriálové novinky. Okrem titulu Pustina sa prieznivci HBO môžu tešiť na dlho očakávaný Westworld, kde hlavú úlohu stvárnil Anthony Hopkins. Tešiť sa môžete na Sarah Jessicu Parker v novinke Divorce, komediálny seriál Insecure a High Maintenance.

S napätím očakávaný seriál Westworld je temnou odyseou, ktorá nás zavedie do počiatkov umelého vedomia a evolúcie hriechu. Westworld nám predstaví svet, v ktorom je možné splniť každú ľudskú túžbu, a to ušľachtilú i zvrhlú. V príbehoch, kde sa križuje blízka budúcnosť s minulosťou, a dá sa v nej podľa predstavivosti manipulovať. V hlavnej úlohe sa predstaví: Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Sidse Babett Knudsen, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward, Ingrid Bolsø Berdal, Ben Barnes, Simon Quarterman, Angela Sarafyanov, Luke Hemsworth a Clifton Collins jr. Seriál je inšpirovaný celovečerným filmom “Westworld”, ktorý napísal a režíroval Michael Crichton. Westworld vznikol pod hlavičkou produkčnej spoločnosti Bad Robot Productions, Jerry Weintraub Productions a Kitter Films ve spolupráci s Warner Bros Television. Producent, autor a režisér je Jonathan Nolan; hlavnými producentmi sú Lisa Joy, J.J. Abrams, Jerry Weintraub a Bryan Burk. Westworld sa skladá z desiatich hodinových epizód.

Seriál Westworld

Ešte minulý rok v augusti HBO zverejnilo prvú teaser ukážku k chystanému seriálu, viac sme písali v tomto článku. Polminútový teaser si môžete opäť pozrieť nižšie. 

Do hlavnej úlohy seriálu Divorce, ktorý ponúkne 10 polhodinových dielov, bola obsadená Sarah Jessica Parker. Tá je tiež jednou z hlavných producentiek seriálu. Parker hrá Frances, ženu, ktorá náhle prehodnotí svoj život i svoje manželstvo a postupne začína zisťovať, že opustiť minulosť a začať nový život je ťažšie, než si pôvodne myslela. V seriáli ďalej hrajú Thomas Haden Church, Molly Shannon, Talia Balsam, Tracy Letts, Sterling Jerins a Charlie Kilgore. Pilotný diel napísala Sharon Horgan; réžia: Jesse Peretz. Producentmi seriálu Divorce sú - Paul Simms, Sarah Jessica Parker, Sharon Horgan, Alison Benson a Aaron Kaplan.

V komediálnom seriáli Insecure, ktorý sa skladá z ôsmych polhodinových častí, hrajú Issa Rae, Yvonne Orji, Jay Ellis a Lisa Joyce. Pojednáva o priateľstve dvoch černošiek, ich nepríjemných zážitkoch i pikantných strastiach. Scenáristkou seriálu je Issa Rae, ktorá je zároveň producentkou. Ďalšími producentmi sú Prentice Penny, Melina Matsoukas, Michael Rotenberg, Dave Becky a Jonathan Berry.

Šesťdielny komediálny seriál High Maintenance, pojednáva o drogovom dílerovi z Brooklynu, ktorý zabezpečuje potreby klientom, ktorých neurózy priamo zrkadlia rôznorodosť mesta, v ktorom žijú. Ben Sinclair v ňom hrá hlavnú úlohu priateľského dílera marihuany. Seriál ponúka letmý pohľad do všedných životov jeho “zákazníkov”. O scenár sa postarala manželská dvojica Katja Blichfeld a Ben Sinclaire, ktorí sú zároveň producentmi spoločne s Russellom Gregorym.

Zdroj:  tlačová správa Foto © HBO

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...