Kultový komiks ožíva - dnes začína svetová premiéra seriálu Preacher

30.5.2016|AMC|
Kultový komiks ožíva - dnes začína svetová premiéra seriálu Preacher

Fanúšikovia napätia, strhujúcich momentov a kultových komiksov sa dnes dočkajú svetovej premiéry seriálu Preacher na stanici AMC. V hlavnej úlohe kazateľa s nadprirodzenými schopnosťami sa predstaví anglický fešák Dominic Cooper. Talentovaný sympaťák spolu s očarujúcou kráskou etiópskeho pôvodu Ruth Negga a anglickým hercom Josephom Gilgunom bude v mysterióznej dráme bojovať s démonmi a anjelmi. Dominic Cooper a Ruth Negga tvoria už niekoľko rokov pár aj v reálnom živote. Ako sa im podarí udržať na uzde svoj vzťah pred kamerami, uvidia diváci už čoskoro.

Nadprirodzeno, pokrútené ľudské osudy a temná komediálna dráma. Seriáloví fajnšmekri sa môžu tešiť na oživenie kultového komiksu Gartha Ennisa a Steva Dillona z 90. rokov. Preacher - seriál, v ktorom sa násilie strieda s milostnými scénami, upírmi či anjelmi, a to všetko v prostredí drsného westernu.

Diváci môžu v desiatich dieloch prvej série sledovať príbeh kazateľa (anglicky „preacher“) Jesse Custera, ktorého stvárni anglický herec Dominic Cooper, známy napríklad z filmov Vojvodkyňa, Mamma Mia, či Captian America: Zimný vojak.

Seriál Preacher

Kazateľ Jesse Custer (Dominic Cooper) pochádza zo západného Texasu, stratil svoju vieru a jeho cieľom je dosiahnuť kráľovstvo nebeské. Je ovládaný tajomnou silou, vďaka ktorej získava nadprirodzené schopnosti. Na svojej ceste sa spojí so svojou drsnou expriateľkou Tulip (Ruth Negga) a írskym priateľom a alkoholikom Cassidym (Joseph Gilgun). Jesse spolu s Texasankou Tulip a Cassidym sú uzamknutí v šialenom svete obývanom postavami z neba i pekla a všetkým, čo sa nachádza niekde medzi týmito dvoma protipólmi. Milovníci mystorióznej drámy si pochutnajú na napínavých stretnutiach s démonmi a anjelmi.

Zárukou kvality seriálu a dokonalého filmového zážitku je nielen herecké obsadenie, ale aj produkčný tím, ktorého súčasťou sú známe esá - Seth Rogen, Evan Goldberg (Apokalypsa v Hollywoode, Superbad, Susedia), Sam Catline (Breaking Bad) alebo James Weaver. Seriál Preacher vznikol v koprodukcii spoločnosti AMC Networks a Sony.

Viac fotografií k seriálu Preacher nájdete v našej fotogalérii.

  Foto © AMC

Súvisiace články

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Seriálové novinky HBO na apríl 2021

Po filmových novinkách prichádzajú na rad seriálové novinky. Priaznivci seriálov si určite prídu na svoje, tešiť sa môžu napríklad na...