Filmové premiéry v slovenských kinách na 23. týždeň (09.06.-16.06.2016)

9.6.2016|Ivet Kollárová|

Dnes do našich kín prichádza päť filmových noviniek. Dominuje európska produkcia, v rámci ktorej uvidíme francúzsky film o dvoch kamarátoch na ceste naprieč Francúzskom, taliansky film nie len o problémoch v dospievaní a český dokument o Kórejčanovi, ktorý sa na bicykli vybral na cestu okolo sveta v snahe zjednotiť svoj národ. Tešiť sa môžu aj fanúšikovia počítačovej hry Warcraft, do kín prichádza jej sfilmovaná verzia.

Začnime ale nadprirodzeným thrillerom z dielne New Line Cinema, V zajatí démonov 2 (The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist) v réžii Jamesa Wana. Pokračovanie do kín prichádza po mimoriadne úspešnej rovnomennej prvej časti. Filmoví nadšenci sa tak môžu tešiť na ďalší skutočný príbeh renomovaných démonológov Eda a Lorraine Warrenovcov. Hlavných postáv sa opätovne zhostili nominantka na Oscara, Vera Farmiga a Patrick Wilson ako Lorraine a Ed Warrenovci, ktorí v jednom zo svojich najdesivejších paranormálnych prípadov cestujú do severného Londýna, aby pomohli slobodnej matke s výchovou štyroch detí, v dome plnom zákerných duchov. Vo filme si zahrali aj Frances O´Connor, Maria Doyle Kennedy, Sterling Jerins, Simon McBurney, Robin Atkin Downes, Javier Botet, Madison Wolfe, Shannon Kook, Steve Coulter, Abhi Sinha, či Simon Delaney.

Trailer

V roku 2004 spoločnosť Blizzard Entertainment uviedla na trh online hru, ktorá sa stala svetovým fenoménom. V roku 2016  prinášajú  Legendary Pictures a Universal Pictures na plátna kín výpravné fantasy dobrodružstvo, inšpirované hrou, Warcraft: Prvý boj (Warcraft). O réžiu filmu sa postaral Duncan Jones. Mierumilovné kráľovstvo Azeroth sa ocitne vo vojne, keď sa na jeho hraniciach začnú zbiehať hroziví nepriatelia. Sú to Orkovia, kmeň, ktorý opustil svoj umierajúci domov, aby kolonizoval ďalší svet. Prechod medzi svetmi je zabezpečený cez portál. Na jednej strane čaká armáda, nad ktorou visí hrozba krutej porážky, na druhej národ, ktorému hrozí vyhynutie. Dvaja hrdinovia, každý z iného tábora, sa vydávajú na cestu vedúcu k nevyhnutnému stretu. Jeho výsledok určí ďalšie osudy ich rodín, ľudu a celej zeme. Takto začína fantastická sága o moci a bezmocnosti, v ktorej každý o niečo bojuje. V hlavných úlohách Travis Fimmel, Ben Foster, Paula Patton, Toby Kebbell, Dominic Cooper, Clancy Brown, Ryan Robbins, Robert Kazinsky, Daniel Wu, Ruth Negga, Callum Keith Rennie, Daniel Cudmore, Ben Schnetzer, Andre Tricoteux, či Patrick Sabongui.

Trailer

Od režiséra filmov ako Večný svit nepoškvrnenej mysle, či Pena dní, Michela Gondryho prichádza do kín komediálna road movie o sile priateľstva, Mikrób a Gasoil  (Microbe et Gasoil). Dvaja teenageri na zbesilo pomalej ceste po Francúzsku vo vozidle, ktoré poteší fanúšikov - domácich kutilov. Drobný Mikrób a vynaliezavý Gasoil sú tak trochu nenápadní teenageri. Predstava, že budú musieť dva mesiace blížiacich sa prázdnin stráviť so svojimi rodinami, ich vôbec neláka. Ale ako uniknúť pred nudnou rutinou? Napríklad tak, že vezmete motor z kosačky, niekoľko drevených súčiastok a postavíte neortodoxné vozidlo, niečo medzi karavanom a záhradným domčekom a v ňom zamierite na netradičný dobrodružný road trip naprieč Francúzskom. Sloboda volá! V hlavných úlohách Ange Dargent, Théophile Baquet, Diane Besnier, Audrey Tautou, Vincent Lamoureux, Agathe Peigney, či Douglas Brosset.

Trailer

Svoju celovečernú hranú prvotinu nám predstaví taliansky režisér a scenárista, Duccio Chiarini. Po krátkometrážnej a dokumentárnej tvorbe prichádza s krehkou a čiastočne autobiografickou komédiou, Short Skin (Short Skin: I dolori del giovane Edo). Film predstavuje dôvtipnú kombináciu rodinnej drámy, klasického príbehu o dospievaní a originálnu letnú love story. Hrdinom snímky je sedemnásťročný citlivý mladík Edoardo, ktorý má, ako už naznačuje samotný názov, problém s fimózou (zúžením predkožky). Táto skutočnosť ho výrazne limituje v sexuálnych dobrodružstvách, ktoré ho momentálne zaujímajú zďaleka najviac. Režisérov inteligentný mix humoru a drámy ťaží z civilného, realistického scenára a výborne vystihuje mužskú zraniteľnosť. Film Short Skin ponúka odľahčenú prázdninovú zábavu, no zároveň hovorí o niečom podstatnom - o odvahe, improvizácii a prekonávaní vlastnej neistoty. Vo filme hrajú Matteo Creatini, Francesca Agostini, Nicolas Nocchi, Miriana Raschillà, Bianca Ceravolo, Michele Crestacci, Bianca Nappi, či Francesco Acquaroli.

Trailer

Posledný film, ktorý prichádza dnes do kín je dokument od Mareka Mackoviča, Okhwan na ceste za slobodou. Kórejčan Okhwan Yoon bol bežný absolvent práva a úspešný podnikateľ. V roku 2001 zahodil oblek a kravatu, vzdal sa hľadania rodinného šťastia, vysadol na bicykel a vydal sa na cestu okolo sveta. Prešiel 192 krajín s jediným cieľom: zjednotiť svoj národ, spojiť Severnú a Južnú Kóreu. Prežil nehody, zranenia, podchladenie, bicykloval s maláriou. Po desiatich rokoch na pedáloch, sa rozhodol priniesť najvyššiu obeť s nádejou na zmenu – hladovku pred britským parlamentom, aby upozornil na politikmi stanovenú hranicu v pôvodnej jednej krajine. Je to blázon alebo hrdina? Projekt mladého režiséra Mareka Mackoviča sa stal známym dlho pred dokončením, keď jeho zábery nakrútené s Okhwanom 24. Júla 2010 v Nepále použil režisér Kevin Macdonald, ocenený Oscarom, v projekte Ridleyho Scotta, Life in a Day, ktorý bol uvedený na prestížnom Sundance Film Festivale. Vo filme sa predstaví sám Okhwan Yoon.

Trailer

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/FilmEurope/ASFK/ContinentalFilm/CinemArt

Súvisiace články