Filmové premiéry v slovenských kinách na 24. týždeň (16.06.-23.06.2016)

16.6.2016|Ivet Kollárová|

Druhú polovicu mesiaca jún odštartujeme štyrmi filmami, ktoré smerujú dnes do našich kín. A tak ako minulý týždeň dominovala európska produkcia, tento týždeň nám svoje novinky predstavia americké štúdiá. Bohatú nádielku nových filmov, z ktorých mnohé prichádzajú čerstvo z MFF Cannes, či iných svetových festivalov ako Berlinale, či Sundance, ponúkne aj Art Film Fest, ktorého 24. ročník sa začína už tento piatok 17. júna. Festival sa po prvý krát uskutoční v metropole východu, v meste Košice.

Štvoricu nových filmov, ktoré smerujú dnes do našich kín otvoríme magickým filmom od režiséra Jon M. Chua, Podfukári 2. dejstvo (Now You See Me: The Second Act). Štyria podfukári sa vracajú, aby divákom predviedli ďalšie zo svojich neuveriteľných kúskov a opäť posunuli hranice magickej ilúzie do vyššieho levelu. Pred rokom sa im podarilo napáliť agentov FBI v štýle Robina Hooda, čím si získali neutíchajúci obdiv verejnosti a teraz opäť prišiel čas na spoločné vystúpenie. Jeho príprava bude nesmierne náročná – ich cieľom bude tentokrát odhaliť nekalé praktiky mága, ktorý ovláda moderné technológie. V hlavných úlohách sa opäť predstavia starí dobrí „podfukári“ z jednotky, Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Dave Franco, Morgan Freeman, či Michael Caine. Medzi nové tváre patria herečka Lizzy Caplan, ktorá nahradila Islu Fisher, Daniel Radcliffe, či Jay Chou. Ešte pred tým ako vznikla dvojka, svojho dátumu premiéry sa dočkalo aj tretie pokračovanie filmu, ktorý by sa mal v kinách objaviť na prelome rokov 2017/2018.

Trailer

Režisér Rawson Marshall Thurber prináša do kín svoju novinku, našlapanú akčnú komédiu Centrálna inteligencia (Central Intelligence). Hlavnými hrdinami filmu sú Bob Stone a Calvin Joyner, bývalí spolužiaci zo strednej, ktorí sa po rokoch znovu stretávajú. Tentokrát však v úplne iných rolách, ako zažili počas školských čias. Bob je šikanovaný čudák, ktorý sa stane agentom CIA. Teraz sa vracia späť na svoju strednú školu, kde denne zažíval peklo. O pomoc požiada svojho najväčšieho tyrana Calvina. Ten je dnes účtovníkom a smutne spomína na dni zašlej slávy počas strednej školy. Stane sa z nich nerozlučná dvojka, ktorá bude čeliť v prísne tajnom prípade veľkému počtu prestreliek, tajných špionáži a nebezpečne vtipných situácií. Vo filme si zahrali Dwayne Johnson, Kevin Hart, Ed Helms, Amy Ryan, Aaron Paul, Tim Griffin, Ryan Hansen, Danielle Nicolet, či Millie Bobby Brown.

Trailer

Po neskutočných 13 rokoch sa na plátna kín vracia pokračovanie obľúbeného animovaného filmu Hľadá sa Nemo. Tvorcovia Andrew Stanton a Angus MacLane prinášajú svoju novinku od štúdií Disney a Pixar, Hľadá sa Dory (Finding Dory). Tá si po predchádzajúcom dobrodružstve spokojne nažíva na korálovom útese s priateľmi Nemom, jeho otcom Marlinom a stále trpí výpadkami pamäte. Jedného dňa si však z ničoho nič spomenie, že kedysi a kdesi mala a stratila svojich rodičov. Z náhleho impulzu sa tak vydáva naprieč oceánom na dobrodružné pátranie s neistým výsledkom. Stopy však vedú do prestížneho Morského akvária v Kalifornii. Tam jej musia pomôcť noví známi: mrzutá chobotnica Hank, ktorý ušiel zo svojej nádrže a úspešne uniká zriadencom akvária, krátkozraká veľryba Destiny a Bailey, samec bieluhy, ktorý sa domnieva, že trpí poruchou echolokácie. Pri pátraní v akváriu spoločne zistia, že svojich blízkych máme najradšej práve kvôli ich nedostatkom a že priateľstvo a rodina sú najdôležitejšie na svete. V anglickom znení rybyčku Dori opäť nahovorila obľúbená moderátorka Ellen DeGeneres. Fanúšikovia originálu sa môžu tešiť na hlasy Alberta Brooksa, Idrisa Elbu, Diane Keaton, Kaitlin Olson, Dominica Westa, Eda O´Neilla, Ty Burrella, Eugenea Levyho, či Billa Hadera a Sigourney Weaver. V našich kinách sa film premieta v slovenskom znení: Helena Krajčiová, Ján Gallovič, František Výrostko, Dagmar Sanitrová, Zuzana Kronerová, Lukáš Latinák, Michal Hudák, Daniel Hudák, Lucia Bugalová.

Trailer

Tešiť sa môžu aj fanúšikova európskeho filmu, konkrétne francúzskeho. Dnes do oficiálnej kinodistribúcie prichádza dráma o súrodeneckej láske od režisérky Valérie Donzelli, Marguerite a Julien (Marguerite et Julien). Julien a Marguerite de Ravalet, syn a dcéra lorda z Tourlaville, sa nežne milujú už od detstva. Ale ako rastú a dospievajú, ich náklonnosť sa stáča smerom k nenásytnej vášni. Spoločnosť, pobúrená ich aférou, donúti dvojicu, neschopnú ovládať svoje city, k úteku. Film, vychádzajúci z pôvodného scenára Jeana Gruaulta, v roku 1971 takmer sfilmoval klasik francúzskej novej vlny François Truffaut. Donzelli ponúka modernú rozprávku o túžbe, vášni, nádeji, láske a smrti. Nadčasový príbeh za hranicami bežnej morálky a povrchnéno delenia na dobro a zlo. Film mal premiéru minulý rok v hlavnej súťaži na MFF Cannes, kde vyvolal mierne rozpačité reakcie. V hlavných úlohách hrajú Anaïs Demoustier, Jérémie Elkaïm, Frédéric Pierrot, Aurélia Petit, Catherine Mouchet, Geraldine Chaplin, Esther Garrel, Alice de Lencquesaing, Aurélia Petit, Bastien Boullion, či Sami Frey.

Trailer

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/CinemArt/FilmEurope/ForumFilm/SaturnFilm

Súvisiace články