Filmové premiéry v slovenských kinách na 27. týždeň (07.07.- 14.07.2016)

7.7.2016|Ivet Kollárová|

Dnes do kín prichádza najväčšia porcia filmov, ktoré ponúka mesiac júl. Tešiť sa môžeme na sedem nových filmov rôznych žánrov od hollywoodskeho blockbustru, cez hudobný dokumentárny film, až po šialenú komédiu.

Dnes do kín prichádza nová verzia o legende z džungle. Štúdiá Warner Bros. Pictures a Village Roadshow Pictures prinášajú film Legenda o Tarzanovi (The Legend of Tarzan), ktorú režíroval David Yates. Odkedy sa muž, kedysi známy ako Tarzan rozhodol opustiť africkú džungľu a žiť civilizovaný život ako Lord Greystoke, spolu so svojou ženou Jane, uplynulo už veľa rokov. Teraz ho parlament vyšle ako obchodného vyslanca do Konga, kde sa stane figúrkou v smrteľne nebezpečnej hre, dokonale zosnovanej jedným Belgičanom, Kapitánom Leonom Romom. Tí čo za vražednými plánmi stoja však netušia, čo svojimi činmi rozpútajú. V hlavných úlohách sa predstavia Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson, Casper Crump, John Hurt, Djimon Hounsou, Ella Purnell, Simon Russell Beale, Lasco Atkins, či Rory J. Saper.

Trailer

Z Dánska prichádza fantasy snímka Bosorkina dcéra (Skammerens datter) režiséra Kennetha Kainza. Dcéra čarodejníčky Dina zdedila po matke nadprirodzené schopnosti: dokáže sa pozrieť človeku priamo do duše a vyvolať v ňom pocit hanby za jeho činy. Keď jej matku neprávom obvinia z hrozných vrážd, Dina sa rozhodne odhaliť pravdu, kvôli čomu sa ocitne uprostred nebezpečného boja o moc a v ohrození vlastného života. Stredoveké fantasy plné drakov a mágie sa nakrúcalo okrem iných lokácii aj v slávnych barrandovských štúdiách. Vo filme hrajú Jakob Oftebro, Allan Hyde, Maria Bonnevie, Roland Møller, Søren Malling, Stina Ekblad, Laura Bro, Peter Plaugborg, Esben Dalgaard Andersen, či Mads Riisom.

Trailer

Po tretí krát sa na režisérsku stoličku úspešného hororového thrileru Očista posadil režisér James DeMonaco a natočil mrazivý film Očista 3: Volebný rok (The Purge: Election Year). Noc očisty je najobľúbenejšou nocou v roku pre všetkých úchylov a ľudí, ktorí majú s niekým nevybavené účty. Počas dvanástich očistných hodín môžete totiž beztrestne hocikoho zabiť, okradnúť či znásilniť, alebo sa naopak stať obeťou trestného činu a nikto vám nepomôže. A kto je pri tomto každoročnom besnení prvý na odstrel? Napríklad senátorka, ktorá kandiduje na prezidentku a body zbiera práve vďaka sľubu, že očistu zruší. Megaúspešný hororový triler začína písať ďalšiu krvavú kapitolu. Senátorka Charlene Roanová má veľmi pádny dôvod očistu nenávidieť. Pred rokmi, počas vražednej noci, padla za obeť celá senátorkina rodina. Odvtedy je snaha o zrušenie očisty jej hlavným hnacím motorom na ceste do Bieleho domu. Ambiciózni súperi vedia, že poraziť môžu senátorku jedine “legálnym” zabitím počas očisty. Charlene má našťastie po boku šéfa svojej ochranky, hrdinu z druhého dielu Očisty. Aj jemu už toto každoročné besnenie poriadne lezie hore krkom. Teraz je ale najvyšší čas vytiahnuť oponu, krvavé predstavenie sa začína! Perfektne zabezpečený dom, početná a dokonale vybavená ochranka, čo také by sa muselo stať, aby senátorka túto noc neprežila? Asi by ste sa divili, ale ešte ani nedoznejú alarmy, ohlasujúce začiatok očisty a Roanová len so svojim strážcom musia unikať nočnými ulicami, aby si našli nejaké bezpečnejšie útočisko. Nasledujúce hodiny budú nielen veľmi dlhé, ale hlavne veľmi krvavé. “Nikdy by mi nenapadlo, že sa séria stane takým fenoménom” hovorí režisér James de Monaco. Podľa neho za úspechom stojí nielen čistá filmová hrôza, ale aj rad veľmi znepokojujúcich a mrazivo aktuálnych otázok. Vo filme sa predstavia Frank Grillo, Elizabeth Mitchell, Mykelti Williamson, Ethan Phillips, Raymond J. Barry, Edwin Hodge, Joseph Julian Soria, či Kyle Secor. 

Trailer

Kapelu Lucie určite netreba predstavovať. No režisér David Sís natočil pútavý hudobný dokument Lucie: Príbeh jednej kapely, ktorý poodhalí viac zo zákulisia tejto fenomenálnej a kultovej skupine, a stojí za pozretie. 30 rokov spolu, 30 rokov bez seba. Fenomenálna skupina Lucie sa po prvý krát predstaví aj na plátnach kín v celovečernom filme Lucie: Príbeh jednej kapely. Strhujúca cesta časom, štyri životy plné hudby v jednom z najväčších českých dokumentárnych projektov tohto roku. Ako vznikali ich najznámejšie hity? Čo sa dialov zákulisí? Strhujúci príbeh 30. Rokov kapely Lucie rozpráva doposial nezverejnené zábery nakrútené samotnými členmi kapely a záznamy, o ktorých si všetci mysleli, že už ani neexistujú. Otvorené spovede členov kapely načrtne portrét štyroch výrazných osobností, ktoré spolu niekedy nedokázali sedieť v jednej miestnosti, napriek tomu sa stretávajú na jednom pódiu. Príbeh jednej kapely ukáže Lucii vo všetkých jej náladách. Vo filme sa objavia členovia skupiny David Koller, Robert Kodym, Michal Dvořák, P.B.CH.

Trailer

Dnešok do kín prinesie aj zaujímavú slovenskú dokumentárnu snímku režiséra Erika Prausa, Zem, ktorá hľadá svoje nebo. Príbeh jednej horehronskej obce cez osudy jej obyvateľov je reflexiou sociálnej a ekonomickej reality súčasného Slovenska a zároveň hľadaním zmyslu bytia či vzťahu k svojej zemi, k svojim koreňom. Udržiavanie tradícii ľudovej kultúry a folklóru nie je iba romantickým zahľadením do dedinskej society. Nástojčivá apelatívnosť sociálnej reality posúva prvky tradičného spôsobu života čoraz bližšie k témam celospoločenským. Prausov film ponuka esej o človeku, ktorý sa vždy znova púšťa do zápasu o vlastný zmysel bytia. Vo filme uvidíme obyvateľov obce Lukáš Jánoška, Mária Rochovská, Jaroslav Kybák, Anna Refková, Peter Gandžala, a iných.

Trailer

Posledným filmom týždňa je bláznivá komédia režiséra Jaka Szymanskeho, Mike a Dave zháňajú baby (Mike and Dave Need Wedding Dates), ktorá vychádza zo skutočných udalostí. Nečakajte však žiadnu drámu, osudy vojnových hrdinov, alebo nebodaj životopisný film niektorého z politikov, či excentrického umelca. V tomto prípade ide o katastrofickú komédiu, ktorá popisuje príbeh dvoch bratov Mikea a Davea Stangleových, ktorí boli vždy presvedčení o tom, že jedine oni dokážu rozbehnúť tú správnu zábavu na rodinných oslavách. Či to boli svadby, narodeninové oslavy, alebo pohreby. Ostatní priami účastníci týchto stretnutí to však rozhodne videli inak. Hlavne z toho dôvodu, že takmer každý príspevok bratov do spoločnej zábavy skončil totálnou katastrofou: rozsiahlym požiarom, ťažkým zranením, infarktom, demoláciou slávnostnej tabule a pod. A tak keď ich sestra začne plánovať svadbu na Havaji, nastane pochopiteľné zdesenie a milí bratia dostanú od rodičov podmienku. Na svadbu si musia zaobstarať partnerky, ktoré ich udržia na uzde. Mike a Dave preto začnú cez internet zháňať baby, ktoré by ich sprevádzali na havajskú svadbu ich sestry. Tejto ponuke odolá len máloktoré dievčenské srdce, a tak si môžu vyberať. Mladí rebeli tajne dúfajú, že si vyberú slušné dievčatá a oni sami si potom užijú divokú dovolenku. Ale trpko sa prepočítajú, zo slušných dievčat sa vykľuje nekontrolovateľné dievčenské duo. Táto dvojica ich dokonca prekoná aj vo flámovaní a katastrofách všetkého druhu. V hlavných úlohách si zahrali Zac Efron, Anna Kendrick, Aubrey Plaza, Adam DeVine, Sugar Lyn Beard, Stephen Root, Chloe Bridges, či Kumail Nanjiani.

Trailer

  Foto © Depositphotos/FilmEurope/ASFK/ContinentalFilm/CinemArt/BontonFilm

Súvisiace články