Filmové premiéry v slovenských kinách na 28. týždeň (14.07.- 21.07.2016)

14.7.2016|Ivet Kollárová|

Dnešný deň prichádzajú do kín len dve filmové novinky, z ktorých jedna určite poteší najmä deťúrence, no verím, že dospelí sa tiež zabavia na už piatom pokračovaní obľúbenej Doby ľadovej. A pokiaľ vás nezaujme ani druhá filmová novinka, odľahčená francúzska komédia Pattaya, určite navštívite aspoň jedno z letných kín, ktoré ponúkajú novšie, či staršie filmy rôznych žánrov.

Režisér Franck Gastambide natočil bláznivú komédiu Pattaya o dvoch kamarátoch Franckym a Krimom, ktorí snívajú o odchode z fádneho života na sídlisku. Miesto kam obaja túžia ísť je notoricky známe plážové letovisko Pattaya. Dostať sa na miesto, kde o ženy, alkohol a párty nie je núdza, je však pre dvoch flákačov, ktorí nemajú žiadne peniaze neľudská úloha. Rozhodnú sa preto, že prihlásia svojho suseda liliputa na majstrovský zápas liliputov v thai boxe, ktorý sa odohráva práve v Pattayi. To však ešte netušia, že to, čo mala byť vysnívaná dovolenka a začiatok nového života sa stane najbláznivejším dobrodružstvom v ich živote. V hlavných úlohách sa predstavia samotný režisér filmu Franck Gastambide, Malik Bentalha, Anouar Toubali, Ramzy Bedia, Gad Elmaleh, Sabrina Ouazani, Sissi Duparc, či Donia Eden.

Trailer

Je tu opäť! Obľúbená, trochu netypická svorka prehistorických zvierat z doby ľadovej. Dvojica tvorcov Mike Thurmeier a Galen T. Chu natočili už piate pokračovanie animáku Doba ľadová: Mamutí tresk (Ice Age: Collision Course). Ak je možné niektoré obdobie v dejinách našej planéty označiť za zaujímavé časy nabité katastrofickými udalosťami, za časy, ktoré poriadne preverili silu charakteru a schopnosť prežiť, tak je to doba ľadová. Je jedno aká. Či prvá, druhá alebo piata. A práve v piatom pokračovaní jednej z najpopulárnejších animovaných filmových sérií opäť stretávame všetkých starých známych hrdinov a pár úplne nových. Prichádza ľadová udalosť roka a s ňou mamuty Manny, Ellie, niečo ako leňochod menom Sid, tiger Diego alebo vačice Crash a Eddie. Nezabudli sme na niekoho? Samozrejme – na toho najdôležitejšieho, veveričiaka Scrata. Ten, ako je jeho nedobrým zvykom, v snahe uloviť konečne večne unikajúci žaluď spôsobí nehodu, z ktorej vznikne úplná katastrofa. Začne to tým, že vytrvalého Scrata naháňačka za žaluďom katapultuje do vesmíru. A tam, vďaka svojej povestnej nešikovnosti a nekončiacej smoly náhodne spustí sériu kozmických katastrof. To vedie k zásadnému ohrozeniu našej planéty, na ktorú zrazu mieri asteroid ako hrom a ohrozuje ľadový svet aj s jeho obyvateľmi. A pretože sa naša partia skladá zo samých nefalšovaných a neohrozených hrdinov, nečaká na svoje vyhubenie, ale vydáva sa na záchrannú výpravu do tajomnej Geotopie. Síce im tam občas bude tuhnúť krv v žilách, ale to predovšetkým zimou, inak to bude hlavne sranda. A či sa Scrat konečne stretne so žaluďom? Kto vie… V anglickom origináli prepožičali zvieratkám hlasy Adam DeVine, John Leguizamo, Simon Pegg, Melissa Rauch, Jennifer Lopez, Stephanie Beatriz, Nick Offerman, Seann William Scott, Max Greenfield, Josh Peck, Keke Palmer, Denis Leary, Queen Latifah, Chris Wedge, či Ray Romano. U nás sa film premieta v slovenskom znení, v ktorom budeme počuť Richarda Stankeho, Jozefa Švoňavského, Miloslava Kráľa, Elenu Podzámsku, Bianku Buckovú, Viktora Horjána, Tibora Frlajsa, Gabrielu Dzuríkovú, Mareka Suchitra, či Kristínu Turjanovú.

Trailer

  Foto © Depositphotos/ContinentalFilm/CinemArt

Súvisiace články