Kirsten Dunst bude režírovať svoj prvý celovečerný film, The Bell Jar

21.7.2016|Ivet Kollárová|
Kirsten Dunst bude režírovať svoj prvý celovečerný film, The Bell Jar

Herečka Kirsten Dunst, známa najmä z filmov ako Spider-Man, Marie Antoinette, Melancholia, či najnovšie z úspešného TV seriálu Fargo, sa chystá na svoj režijný debut. Jej prvý hraný, celovečerný film bude adaptáciou rovnomennej knihy autorky Sylvii Plath z roku 1963, The Bell Jar.

Hlavnú úlohu Esther Greenwood, mladej ženy, ktorá vezme stáž v jednom renomovanom magazíne v New Yorku, no nezvládne hektický život a po nervovom zrútení sa vráti späť do rodného Bostonu, si zahrá herečka Dakota Fanning, ktorá je zároveň aj spolu producentkou filmu. Dunst sa spoločne s Nellie Kim postarajú o scenár. Natáčať by sa malo začiatkom roka 2017.

Kniha The Bell Jar bola dokončená krátko pred tým, ako len 30-ročná Plath spáchala samovraždu. Bola publikovanáa pod pseudonymom, vyšla mesiac po jej smrti a je často považovaná za jej semi-autobiografiu.

Kirsten Dunst až takým nováčikom na režisérskej stoličke nie je. Stihla natočiť dva krátke filmy, Welcome, ktorý mal premiéru na MFF Sundance, a Bastard, ktorý sa hral na festivaloch Tribeca a Cannes. Ako herečka si najnovšie zahrala vo filme Midnight Special režiséra Jeffa Nicholsa. Vo filme The Bell Jar sa neočakáva, že si v ňom aj zahrá.

Zdroj:  theguardian.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články