Televízne tipy na víkend (22.-24.7.2016)

22.7.2016|Marko Aust|

Je divoký a nespútaný. Ani po príchode do „civilizácie“ neprestal túžiť po voľnosti a návrate do hlbín africkej džungle. Na piatok večer si môžu diváci pozrieť film Tarzan (piatok 20:15h, Dajto). Túto verziu z roku 1984 z mnohých filmových adaptácii známeho románu od Edgara Burroughsa natočil britský režisér Hugh Hudson. Do hlavných úloh obsadil hereckú dvojicu francúzskeho herca Christophera Lamberta a mladú modelku Andie MacDowell, ktorá debutovala v tomto filme. Zaujímavosťou je, že ju dabovala herečka Glenn Close kvôli silnému južanskému akcentu. Vo filme uvidíme tiež britského herca Iana Holma, ktorý je širšej verejnosti známy najmä ako Bilbo Baggins z trilógie Pána prsteňov.

Film Tarzan (1984)

Sobotný večerný deň môžete spestriť akčným špionážnym filmom Nepriateľ pod ochranou (sobota 20:30h, Markíza) od Daniela Espinosu. Agent CIA (Denzel Washington) ako jediný prežije inak smrtiaci útok na "bezpečný dom". Jeho úlohou je prepraviť nebezpečného vraha na iné miesto. Musí však čeliť nástrahám ozbrojenej skupiny žoldnierov, ktorí chcú smrť oboch mužov.

Na záver víkendu máme tip na sci-fi film Wolverine (nedeľa 20:35h, JOJ), ktorého stvárnil charizmatický štyridsaťsedemročný austrálsky herec Hugh Jackman. Hrdina ságy X-Men testuje svoju nesmrteľnosť pod ostrím samurajských mečov v súčasnom Japonsku. Keď nepriatelia útočia a nesmrteľnosť sa končí, prichádza čas na posledný boj. O tomto filme si môžete prečítať aj našu recenziu.

Film Wolverine

Ak neholdujete mainstreamovým filmom, na nedeľu večer máme tip na ruský film Ivan Hrozný (nedeľa 22:05h, STV2) historiský epos od Sergeja Ejzenštejna z roku 1945, viac si o tejto významej osobnosti môžete prečítať na našom profilovom článku Filozof svetovej kinematografie - Sergej Ejzenštejn.

Update: film Ivan Hrozný bol presunutý na 1. august kvôli programovej zmene (futbal).

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Pixabay CC0/Warner Bros/Tatrafilm

Súvisiace články