Highlighty z prvých dní na Comic-Con 2016 v San Diegu

23.7.2016|Ivet Kollárová|
Highlighty z prvých dní na Comic-Con 2016 v San Diegu

Fanúšikovia a nadšenci komixového sveta, či sveta fantasy a sci-fi sa každoročne schádzajú na jednej z najobľúbenejších a najväčších konvencii súčasnej pop kultúry, Comic-Con, ktorého 47. ročník prebieha od štvrtka 21. júla v San Diegu.

Okrem prehliadky aktuálnych a nových komiksov, ktoré sú pripravované a ich autori ich s veľkým nadšením prezentujú nedočkavým fanúšikom, Comic-Con každoročne ponúka novinky aj zo sveta TV seriálov a filmu. Do San Diega sa schádzajú filmoví a televízni tvorcovia, aby divákom ukázali svoju najnovšiu prácu, prezentujú nové ukážky nových sérii zabehnutých seriálov, príp. ponúkajú pohľad na nové, pripravované seriály. A rovnako filmové štúdia prichádzajú na Comic-Con so svojimi najnovšími filmovými kúskami, prezentujú prvé ukážky z pripravovaných filmov a zaplavujú nás rôznymi novinkami, ktoré neraz spôsobia vlnu šoku.

Comic-Con ponúka množstvo panelových diskusii, v priebehu ktorých fanúšikovia zažijú jedinečnú interakciu s filmovými, či televíznymi tvorcami, hercami a herečkami. V neposlednej rade ako prvý získajú jedinečný pohľad na trailery, či postery dlhoočakávaných filmov, či seriálov. Okrem rôznych prezentácii, či panelov ponúka Comic-Con rôzne sprievodné akcie, medzi najobľúbenejšie z nich rozhodne patrí prehliadka kostýmov z najrôznejších TV seriálov, či filmov, ktorú fanúšikovia neberú na ľahkú váhu a veľa krát sa v kostýmoch, napr. Votrelca, po areáli prechádzajú celé štyri dni. Čo je naozaj na sandiegovské teplo skutočne výkon.

Vráťme sa ale späť, ešte zo stále prebiehajúceho Comic-Conu vám z prvých dvoch dní ponúkame tie najzaujímavejšie highlighty:

Comic-Con ako už tradične začal už v stredu večer, tzv. Preview Night. Spoločne so štúdiami Warner Bros. Television ponúkli pilotné epizódy piatich najočakávanejších seriálov v sezóne 2016-2017, Riverdale, Powerless, People of Earth, Frequency, Time After Time.

Väčším lákadlom, najmä pre fanúšikov filmovej série Star Trek, bola svetová premiéra nového filmu Star Trek: Do neznáma (Star Trek Beyond). A pretože Star Trek ako taký oslavuje 50. rokov od svojho vzniku, premiéra sa konala vo veľkom štýle. Po prvý krát sa IMAX premietanie konalo vonku pri neopakovateľnej atmosfére zapadajúceho slnka a so skoro 3 000 divákmi v hľadisku. Premietanie filmu dopĺňala live hudba Symfonického orchestra mesta San Diego. Na premietaní filmu sa zúčastnili režisér filmu Justin Lin, producent J.J. Abrams a herci Chris Pine, Zachary Quinto, Idris Elba, Simon Pegg, Zoe Saldana, Karl Urban, či Sofia Boutella. Počas večera si tvorcovia a diváci minútou ticha uctili pamiatku herca Antona Yelchina, ktorý tragicky zahynul 19. júna.

Tretí trailer so soundrackom Sledgehammer od Rihanny:

Štvrtok 21. júla:

Štvrtok odštartoval Comic-Con v celej svojej kráse a sile a predstavil niekoľko zaujímavých panelových diskusii.

Jedným z najočakávanejších panelov bol bezpochyby panel spoločnosti Open Road Film, ktorá do San Diega priniesla predstaviť najnovší film Olivera Stona, Snowden, životopisný príbeh bývalého pracovníka CIA, ktorý do sveta vypustil prísne tajné dokumenty. Panelu sa zúčastnili herci Joseph Gordon-Levitt, ktorý si zahral samotného Edwarda Snowdena, Shailene Woodley a Zachary Quinto. Pre Olivera Stona to bola jeho prvá návšteva na Comic-Cone a pri diskusii najviac zaujal svojimi komentami ku hre Pocemon Go, ktorú nazval „nová úroveň invázie“.

Najhorúcejšími témami diskusie boli ľudské práva, súkromie a ako vláda vstupuje do životov Američanov. Prekvapivý moment prišiel neskôr, keď sa k diskutujúcim prostredníctvom video hovoru pripojil aj sám Edward Snowden, ktorý sa nachádza v Rusku. Vyjadril sa k politickým otázkam, k filmu a jeho skúsenostiam ako objektu verejného záujmu a nežiaducej osoby v jednom. V priebehu panelu bol predstavený nový trailer k filmu:

© Copyright 2015 Open Road Films

Štúdia DreamWorks Animation prišli na Comic-Con so svojím najnovším animovaným filmom, Trolls. Okrem tvorcov, režiséra Mika Mitchella a producentov filmu sa panelu zúčastnili dve najväčšie hviezdy filmu, ktoré malým trollom prepožičali svoje hlasy, Anna Kendrick a Justin Timberlake. Začiatok panelu nabral vážny tón, keď sa producentka filmu Gina Shay rozhovorila o potrebe prezentovaťpozitívne vzory pre deti a mládež, špeciálne mladé dievčatá. Neprinášať nereálne, umelé vzory a radšej ako na vonkajšiu krásu, sa zamerať na krásu vnútornú. Neskôr debata v duchu filmu nabrala ľahší, zábavnejší tón a tvorcovia predstavili novú ukážku z filmu:

A na záver nesmela chýbať ani selfie. Film Trolls príde do našich kín 3. novembra 2016:

Štúdiá Disney predstavili svoju novinku, najočakávanejší animovaný film štúdii, Moana. Film odohrávajúci sa pred 2 tisíc rokmi v Južnom Pacifiku, sa zameriava na mladú 16-ročnú dievčinu, ktorá neodolá žiadnemu dobrodružstvu a pre záchranu svojho ľudu sa vydáva plaviť naprieč oceánmi. V priebehu svojej cesty stretne poloboha Mauiho, ktorý sa k nej pridá a pomáha jej v naplnení osudu a nájdení jej pravej identity. Režisérom snímky sú John MuskerRon Clements. Moane prepožičala hlas Auli´i Cravalho a Mauiho nahovoril Dwayne The Rock Johnson.

Návštevníci Comic-Conu získali exkluzívny pohľad na niekoľko minútové Behind-The-Scene video z filmu, my vám ponúkame oficiálny trailer:

Ďalšou lahôdkou bol panel a prezentácia prvých záberov na nový sci-fi film francúzskeho režiséra Luca Bessona, Valerian and the City of a Thousand Planets. Film natočený na námety francúzskeho komiksu Valerian and Laureline sa zameriava na dvoch agentov, ktorí majú udržiavať poriadok v celom vesmíre. Ale keďže vesmír je veľký, nie vždy je poriadok zaručený. A tak sú Valerian a jeho partnerka Laureline vyslaní do obrovského medzigalaktického mesta Alfa s populáciou 17 miliónov rôznorodých obyvateľov, medzi ktorými sa ale nájdu takí, ktorí svojimi nahnutými myšlienkami ohrozujú svoj rod a celú galaxiu.

©VALERIAN SAS Ð TF1 FILMS PRODUCTION

Podľa dostupných zverejnených záberov film predstavuje mix Bessonových filmov, z ktorých najviac pripomína Piaty element. Rozdiely vo filmoch, najmä v špeciálnych efektoch sú ale markantné. Zatiaľ čo v Piatom elemente bolo použitých „len“ 200, vo Valerianovi je ich 2 700! Film skončil natáčanie len pred necelými piatimi týždňami a do kín by sa mal dostať presne za rok, 21. júla 2017. Hlavné úlohy si zahrali Dane DeHaanCara Delevingne.

©VALERIAN SAS Ð TF1 FILMS PRODUCTION

Online streamovacia televízia Syfy priniesla do San Diega prvé zábery na novú show Van Helsing, ktorej prvá séria s 13timi epizódami má začať 22. septembra. Seriál, voľne inšpirovaný príbehom o lovcovi upírov spisovateľa Brama Stokera, prešiel menšími vynoveniami. Jedným z najväčších je, že lovec bude v seriáli lovkyňa, Vanessa Helsing, ktorá sa musí naučiť využívať svoju skrytú silu v honbe za upírmi. Hlavnú úlohu si v seriáli zahrala Kelly Overton.

Van Helsing©Syfy

Stanica Fox na svoje obrazovky prinesie remake kultového hororového muzikálu, ktorý mal premiéru v roku 1970, The Rocky Horror Picture Show. Na Comic-Con jeho tvorcovia a herci divákom ukázali skoro 20 minútovú ukážku z TV filmu, ktorý bude mať premiéru v októbri. Režisérom remaku je Kenny Ortega. V hlavných úlohách sa predstavia Adam Lambert, Victoria Justice, Ryan McCartan, Christina Millian, Reeve CarneyLaverne Cox ako Dr. Frank-N-Furter.

Tu je malý sneak peak:

Piatok 22. júla:

V piatok pokračoval Comic-Con vo svojom nabitom programe, a je treba povedať, že svoj prím hrali najmä panely s televíznymi seriálmi. Tento rok sa najväčšie filmové štúdia rozhodli neprísť do San Diega, niektoré preto, že sa obávali úniku zverejňovaných ukážok, čo odradilo napr. 20th Century Fox s filmami ako Assassin´s Creed, či X-Men. Niektoré neprišli, pretože svoje filmy, ktoré mohli v San Diegu promovať, ešte stále natáčajú, napr. Universal so snímkou The Mummy, či Sony a film Spider-Man: Homecoming. Disney s najnovším dielom Star Warsu, Rogue One  nešlo na Comic-Con, kvôli minulotýždňovým oslavám filmu v Londýne na tzv. Star Wars Celebration Europe.

Štúdiá Lionsgate mali svoju malú prezentáciu filmu Power Rangers mimo najväčšej haly H s neskoršou do filmu ladenou party. Väčší rozruch spôsobil nový trailer k filmu The Woods režiséra Adama Wingarda. Na prekvapenie všetkých sa ukázalo, že film je oficiálnym pokračovaním filmu Záhada Blair Witch! Zmenil sa dokonca aj názov filmu, ktorý sa do kín dostane pod oficiálnym názvom, Blair Witch:

Na Comic-Con sa tak otvorili dvere štúdiám ako Warner Bros., či Marvel, ktorých panely sa očakávajú v sobotu.

Piatkový priestor v hale H tak naplno využili seriály. Tu je zopár horúcich noviniek:

Jeden z najobľúbenejších seriálov, ktorý sa prehupne už do svojej desiatej série, Teória veľkého tresku prišiel s veľmi zaujímavým panelom, resp. s novinkami, ktoré môžeme v novej sérii očakávať. Diskusie sa zúčastnili Melissa Rauch ako moderátorka a scenáristi, ktorí na seriáli pracujú. A najväčšia novinka z diskusie: v novej sérii nám autori konečne predstavia mamu a brata Penny! Mamu si zahrá herečka Katey Sagal, známa najmä zo seriálu Ženatý so záväzkami, či Sons of Anarchy. S Kaley Cuoco si Katey zahrala v seriáli 8 jednoduchých pravidiel. A Jack McBrayer si zahrá Pennyho brata, vždy pozitívne naladeného, bývalého drogového dílera a podvodníka.

S ďalšími novinkami prišli aj autori seriálu Kosti. Seriál sa vo finále svojej 11. série dočkal nečakaného zvratu a autori potvrdili, že nasledujúca 12. séria seriálu bude jeho posledná. Výkonný producent seriálu Michael Paterson dokonca potvrdil, že niektoré postavy ukončia seriál smrťou. Vzápätí ale dodal, že nikto z prítomných to nebude. Panelu sa zúčastnili herci Emily Deschanel, David Boreanaz, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara TaylorJohn Francis Daley. Rovnako sa vyjadril aj k šokujúcemu zvratu na záver jedenástej série. Do seriálu sa vrátila postava Zacka Addyho, ktorého hrá Eric Millegan. V priebehu dvanástej a poslednej série dostane jeho postava viac priestoru a možno sa dočkáme odpovedí na viaceré otázky. Dvanásta séria bude mať, oproti doterajším sériám, len 12 epizód.

Fanúšikovia postapokalyptických zombie seriálov The Walking DeadFear the Walking Dead dostali darček v podobe nových trailerov k nadchádzajúcim sériám oboch seriálov.

Panelu seriálu The Walking Dead, postapokalyptického hororovo-dramatického seriálu natočeného na motívy komiksu, kde sa zvyšní preživší, po smrteľnom víruse, ktorý sa rozšíril po svete, snažia ujsť pred chodiacimi mŕtvymi zombie a nájsť bezpečné miesto na život, sa zúčastnili Andrew Lincoln, Norman Reedus, Steven Yeun, Lauren Cohan, Danai Gurira, Chandler Riggs, Michael Cudlitz, Sonequa Martin-Green, Christian Serratos, Ross Marquand, Josh McDermittJeffrey Dean Morgan. Počas diskusie sa najviac rozoberalo finále šiestej série, v ktorom Negan svojou baseball-kou rozmláti hlavu jednej z kľúčových postáv seriálu. Samozrejme jednoznačnej odpovede sa fanúšikovia nedočkali, ale bolo im sľúbené, že rozuzlenie príde hneď na začiatku siedmej série, ktorej trailer bol predstavený v priebehu panelu:

Ak ste fanúšikom seriálu, siedmu sériu môžete očakávať 23. októbra.

Seriál Živí mŕtvy: Počiatok konca (Fear the Walking Dead) je určitým prequelom k seriálu The Walking Dead. Zobrazuje ako nebezpečný vírus nabral na sile a v mestách začali záhadne miznúť ľudia. Do San Diega prišlo početné herecké obsadenie, Cliff Curtis, Kim Dickens, Frank Dillane, Alycia Debnam-Carey, Lorenzo James Henrie, Mercedes MasonColman Domingo. Okrem nich sa panelu zúčastnili tvorcovia a producenti seriálu Gale Anne Hurd, Robert Kirkman, Dave AlpertGreg Nicotero. Skupinka sa rozhovorila o nastávajúcich epizódach druhej série, ktorú uvedú 21. augusta, a ktorej trailer ukázali nedočkavým fanúšikom. Pre postavy to nebude prechádza ružovou záhradou, naopak budú musieť vynaložiť všetky svoje sily, aby prežili neľútostnú apokalypsu.

Ďalší nervy drásajúci seriál Bates Motel priviezol svoje hviezdy do San Diega, aby návštevníkom Comic-Conu prezradili novinky týkajúce sa nasledujúcej piatej série. Diskusného panelu sa zúčastnili producenti seriálu Carlton CuseKerry Ehrin spolu s hlavnými predstaviteľmi Verou Farmiga, Freddiem Highmorom, Maxom ThieriotomNestorom Carbonellom. Hneď na začiatku potvrdili, že piata séria seriálu, ktorý je akýmsi prequelom k ikonickému filmu Alfreda Hitchcocka, Psycho, bude posledná. Zároveň ohlásili aj novú tvár v hereckom obsadení, ktorá si zahrá úlohu Marion Crane, a je ňou speváčka Rihanna.

Panel sršal pozitívnymi informáciami a jednou z nich bola aj správa, že Vera Farmiga sa ako Norma Bates vráti do seriálu po epickom úmrtí postavy na konci štvrtej série. Farmiga sa objaví aj ako výkonná producentka seriálu. Max Thieriot si po prvý krát vyskúša réžiu epizódy seriálu, zatiaľ čo Nestor Carbonell bude režírovať už po tretí krát. A Freddie Highmore si po druhý krát vyskúša napísať epizódu seriálu.

Čerstvý držiteľ 23 nominácii na televízne ceny Emmy Awards, seriál Hra o tróny a jeho autori David BenioffD.B. Weiss sa na Comic-Con vrátili, aby mohli diskutovať, čo čaká na divákov a postavy v siedmej sérii seriálu. Kým najväčšie hviezdy seriálu, ako Kit Harington, Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke, či Maisie Williams sa San Diegu vyhli, panelu sa zúčastnili aspoň Liam Cunningham, John Bradley, Nathalie Emmanuel, Conleth Hill, Sophie Turner, Iwan Rheon, Isaac Hempstead Wright, Faye MarsayKristian Nairn, či režisér Miguel Sapochnik.

Autori potvrdili, že premiéra siedmej série sa kvôli neskoršiemu začiatku natáčania posunie z avizovaného apríla na leto budúceho roka. Dôvod posunutia natáčanie je vcelku prozaický, určité zábery vyžadujú stromy s listami, na ktoré si musia počkať, kým opäť narastú. Fanúšikovia privítali herca Kristiana Nairna búrlivým skandovaním „Hodor“ na počesť ich obľúbenej postavy (odkaz na piatu epizódu šiestej série s kontroverzným koncom s názvom The Door). Okrem menšieho polemizovania, akým smerom môže siedma séria smerovať, nebolo odhalené veľa. Súčasťou panela však bolo video zo zákulisia príprav na siedmu sériu:

A video s nevydarenými zábermi zo šiestej série, v ktorých sa najviac zapotil herec Peter Dinklage a jeho „nepriateľské“ slovíčko „benevolent“:

A na záver... Jeden pohľad na nový poster očakávaného filmu štúdii Warner Bros. sme v piatok predsa len získali. Ešte pred oficiálnym panelom štúdii, ktorý sa očakáva v sobotu, herečka Gal Gadot na radosť všetkých fanúšikov tweetla prvý poster k filmu Wonder Woman. Réžie filmu sa ujala Patty Jenkins a okrem Gadot si vo filme zahrajú aj Chris Pine, Connie Nielson, Robin Wright, Lisa Loven Kingsli, či Lucy Davis. Do kín sa film dostane 2. júna 2017.

A sľúbený poster, no words needed:

Zdroj:  Comic-Con International/YouTube Foto © Depositphotos/San Diego Comic Convention/Warner Bros.Television/Open Road Films/DreamWorks Animation/Disney/Syfy/Twitter

Súvisiace články