Filmové premiéry v slovenských kinách na 30. týždeň (28.07.- 04.08.2016)

28.7.2016|Ivet Kollárová|

V najbližších týždňoch to bude v kinách veľmi zaujímavé. Ako sme na začiatku mesiaca júl hovorili o uhorkovej sezóne, túto reputáciu vylepší mesiac august, ktorý prinesie hneď niekoľko dlho očakávaných blockbustrov. O augustových nových filmoch ale až v ďalšom článku, teraz sa vráťme na koniec júla. Dnes do kín totiž prichádzajú štyri nové filmy, dominuje americká produkcia a tešiť sa môžu najmä fanúšikovia akčných filmov.

Začnime ale filmom, ktorý vyvolal vlnu nenávisti ešte pred tým, ako bol vôbec natočený. Režisér, ktorého hlavné herecké obsadenia bývajú poväčšine ženy, Paul Feig natočil remake kultového filmu Krotitelia duchov (Ghostbusters). A ostal verný svojej povesti, do hlavných úloh štyroch krotiteľov obsadil ženy. A to sa stalo kameňom úrazu pre mnohých, ktorí originál filmu postavili na piedestál nedotknutých filmových klasík. Do hlavných úloh ale Feig neobsadil len tak hoci koho. Vo filme sa môžeme tešiť na momentálne najžiadanejšie a najlepšie americké komičky, Melissu McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones a Kate McKinnon. K tomu sa pridá aj Chris Hemsworth a herci z originál filmu, Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver, Ernie Hudson a Annie Potts. Film sa zapísal aj do Guinnesovej knihy rekordov, na youtube sa totiž trailer k filmu, ako prvé video stalo najnenávidenejšie video v histórii youtube. A pritom prvotné rezencie filmu sú vcelku pozitívne, takže môžeme povedať: Na scénu prichádzajú nekompromisné krotiteľky duchov! Tridsať rokov po tom, čo Krotitelia duchov ovládli svet, sa obľúbená značka vracia. Režisér prichádza so sviežou, akciou nabitou komédiou plnou veľkolepých vizuálnych efektov. Okrem spomínaných hercov si vo filme zahrali aj Elizabeth Perkins, Michael Kenneth Williams, či Andy Garcia.

Trailer

Ubehlo už deväť rokov odvtedy, čo sa „zavrela voda“ nad Jasonom Bournom, keď na konci Bournovho ultimáta skočil do temných vôc newyorskej East River. Chvíľu sa zdalo, že sa hrdina jedného z najlepších thrillerov posledných čias už viac nevynorí. Našťastie režisér Paul Greengrass a predstaviteľ hlavnej postavy Matt Damon nakoniec našli scenár, ktorý im dodal chuť pokračovať a natočili film Jason Bourne. Jason Bourne už poskladal skoro všetky črepiny svojej rozbitej životnej mozaiky. Potrestal väčšinu tvorcov zvláštneho programu, ktorý z neho stvorili stroj na zabíjanie. Chce hodiť minulosť za hlavu a žiť v jednoduchej prítomnosti, ktorou sú ilegálne boxerské zápasy. Z tohto komfortu ho vytrhne bývalá kolegyňa, skúsená agentka Nicky, ktorá mu pripomenie, že odpovde na tie najdôležitejšie otázky ešte nedostal. Keď sa Jason vzápätí takmer stane obeťou nájomného vraha, znovu sa pustí do boja s Agentúrou, ktorú teraz reprezentuje tvrdý riaditeľ Robert Dewey a nebezpečne bystrá analytička. Bourne sa znovu ocitá na dobre známej horúcej pôde, v prostredí, kde nemôže veriť nikomu a ničomu. V prostredí, v ktorom si prežitie vyžaduje, aby si spomenul na to, čo sa naučil v programe, vďaka ktorému ako agent skončil. Okrem Matta Damona vo filme uvidíme aj Aliciu Vikander, Tommyho Lee Jonesa, Juliu Stiles, Alexandra Coopera, Vincenta Cassela, Kamila Lemieszewskeho, Riz Ahmeda, Neve Gachevu, Ato Essandoha, Marlu Aaron Wepner, či Billa Campa.

Trailer

Dnes do kín prichádza aj Pán Dokonalý (Mr. Right), po ktorom túži každá žena. Ale túži naozaj po takomto? Režisér Paco Cabezas natočil akčnú, romantickú komédiu o hitmanovi, ktorému podľahne skutočne každý. Martha sa po bolestivom rozchode stretáva s mužom, ktorý by mohol byť konečne tým pravým, teda len do momentu, kým zistí, že „Pán Dokonalý“ má jednu zásadnú chybu – je to nájomný zabijak na úteku pred kartelovým gangom, ktorý ho zamestnáva. Než to však Martha zistí sú už do seba bláznivo zamilovaní. Rozhodne sa tak, že jediným riešením bude „Pána Dokonalého“ napraviť. Jeho napravením je presvedčená natoľko, že pre vysnívaný vzťah je odhodlaná čaliť aj následkom v podobe úteku pred vraždiacim gangom. Martha postupom času v sebe objaví skrytý talent, ako byť užitočným parťákom vyvolenému zabijakovi. V hlavných úlohách Sam Rockwell, Anna Kendrick, Tim Roth, RZA, Sue Rock, James Ransone, Anson Mount, Michael Eklund, Ferzan Ozpetek, Katie Nehra, Jaiden Kaine, Douglas M. Griffin, Luis Da Silva Jr., Elena Sanchez, či Christopher Matthew Cook.

Trailer

Posledný film, ktorý ide dnes do kín je česká, nie valašská snímka od tvorcov Mejla Basela, Marty Santovjáková Gerlíková a Jiří Novotný, Děda. K rázovitému Valašskému dedkovi prichádzajú na prázdniny vnúčatá z Prahy. Zaneprázdnení rodičia posielajú deti v dobrom úmysle zmeniť ich virtuálny svet internetu, mobilov a tabletov. Vo Valašskej dedine totiž funguje všetko inak. Nie, že by tu nebol signál, ale Tí Valasi skrátka žijú tak trochu inak, po svojom. Navyše, keď na povale dedkovej chalupy nájdete zabudnutý poklad, ktorý začne zaujímať aj zvyšok dediny, máte ihneď lístok na tajomnú exkurziu históriou Valašska od jari až do zimy. V hlavných úlohách František Segrado, David Suchařípa, Petra Hřebíčková, Bolek Polívka, Kristýna Frejová, Petr Čtvrtníček, Jan Václavík. 

  Foto © Depositphotos/MagicBox/CinemArt/Itafilm/ContinentalFilm

Súvisiace články