V prvom augustovom víkende dobyla slovenský rebríček Jednotka samovrahov

10.8.2016|Marko Aust|

Tak prázdniny sa nám nezdržateľne začínajú krátiť a tiež máme za sebou prvý augustový víkend. Pozrieme sa ako sa darilo filmom v slovenských kinách. Tento týždeň boli len dva filmové novinky, ale aj tak prvé miesto dobyla jedna z nich - Jednotka samovrahov. Vo svojom prvom otváracom týždni ho navštívilo 46 857 platiacich divákov a tržby skončili na čísle 272 710 v Eurách. Vo filme sa stretávame s tímom tých najnebezpečnejších väznených super zločincov na svete, ktorých poslali na misiu, ktorej cieľom je poraziť záhadnú a nepremožiteľnú bytosť. Tiež sme k tomu filmu pripravili recenziu.

Film Jednotka samovrahov

Na druhé miesto bol odsunutý film Doba ľadová: Mamutí tresk, vo štvrtom týždni od uvedenia do kín ho navštívilo 10 287 divákov a tržby narástli o ďalších 52 916 Eur.

Tretie miesto patrí filmu Učiteľka od Jana Hřebejka, film sa odohráva v roku 1983 a zobrazuje príbeh učiteľky, ktorá svojím spôsobom manipuluje okolím a riaditeľka s rodičmi detí hľadajú spôsob ako sa jej zbaviť. Pozrelo si ho 7 251 divákov a tržby dosiahli 35 880 Eur.

Na štvrtú priečku sa dostala druhá novinka Zozn@mka s Jiřím Langmajerom v hlavnej úlohe šéfa internetovej zoznamky, ktorý čelí sťažnostiam nespokojných dám. Preto sa rozhodne sa pustiť rovno do akcie a začne chodiť na schôdzky s klientkami, hoci už svoju ženu má. Sľučka okolo záletníka sa začína sťahovať. Túto letnú komédiu si nenechalo ujsť 5 818 divákov a tržby sú 29 500 Eur.

Slovenský rebríček ukončíme piatym miestom, ktoré obsadil film Hľadá sa Dory, na popredných sa miestach sa drží už osem týždnov, v tomto týždni si pripočítal 5 942 divákov a tržby 28 673 Eur, celkové tržby narástli do výšky 1 342 281 Eur.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Continental Film

Súvisiace články