Filmové premiéry v slovenských kinách na 32. týždeň (11.08.- 18.08.2016)

11.8.2016|Ivet Kollárová|

Fanúšikovia neviazanej zábavy, humoru a dobre mienených, občas drsných vtipov sa môžu tešiť. Druhý augustový týždeň prinesie do kín štyri nové filmy, komédie, ktoré nenechajú v kľude žiadnu bránicu. Svoju komediálnu stránku predvedie Jean Dujardin vo francúzskej komédii a tri filmy vzišli z americkej produkcie, z toho dva animáče, z ktorých jeden nie je tak celkom pre deti.

Reč je o nečakane očakávanom animovanom filme pre dospelých, film „vďaka“ oplzlostiam, sexuálnym scénam a užívaním drog získal hodnotenie R, Buchty a klobásy (Sausage Party). Režisérmi filmu sú Greg Tiernan a Conrad Vernon. O vznik filmu sa výrazne zaslúžili aj spoluautori Seth Rogen a Evan Goldberg. Párok Frank si s kamarátmi spokojne nažíva vo vákuovom balení na polici v potravinách. Vo vedľajšom regáli zase býva jeho láska, žemľa Brenda. Zdá sa, že život nemôže byť krajší, keď obaja skončia v tom istom nákupnom košíku. Potraviny totiž túžia po jedinom - aby sme si ich z obchodu priniesli domov. To však ešte nevedia, čo sa s nimi po príchode do domácností deje. Film sa premieta v anglickom origináli, v ktorom budeme počuť herecké hviezdy ako Kristen Wiig, James Franco, Salma Hayek, Paul Rudd, Seth Rogen, Edward Norton, Jonah Hill, Bill Hader, Michael Cera, Danny McBride, David Krumholtz, Nick Kroll, Sugar Lyn Beard, Craig Robinson, či Conrad Vernon.

Trailer

Dnes do kín prichádza aj novinka od tvorcov Jona Lucasa a Scotta Moora, komédia Matky rebelky (Bad Moms), ktorá poodhalí ako všetko zvládajú extra-super matky, a ako im tie menej zručné závidia, resp. sa im chcú vyrovanať. Ale najmä, čo sa stane, keď pretečie ich pohár „nekonečnej“ trpezlivosti. Pre Amy je jej rodina úplne všetkým. Ale manžel s dušou chlapca, deti neustále vyžadujúce pozornosť a idiotský šéf majú vysoké nároky. Všetkým sa snaží vyhovieť, byť milá, ale nech robí, čo robí, nikdy to nie je dosť. Zlom nastáva v okamihu, keď sa dostane do konfliktu s trojicou dokonale premotivovaných moderných supermatiek. Z milej Amy je zrazu rebelka, ktorá získa na svoju stranu ďalšie zúfalé mamičky a spolu si konečne začnú užívať. Nečakane získaná sloboda im prevráti život naruby, a napokon z nich možno spraví lepšie matky. V hlavných úlohách uvidíme Milu Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell, Jadu Pinkett Smith, Christinu Applegate, Emjaya Anthonyho, Keshu, Oonu Laurence, Eugeniu Kuzminu, či Taryn Terrell.

Trailer

 

Tretia novinka, ktorá dnes mieri do kín poteší skutočne všetkých, bez rozdielu veku, ale najmä majiteľov domácich zvieratiek. Tvorcovia filmu Ja, zloduch, Chris Renaud a Yarrow Cheney natočili milý animáč Tajný život maznáčikov (The Secret Life of Pets). Čo asi robia vaši štvornohí miláčikovia, keď nie ste doma? Odpoveď na otázku, ktorá trápi snáď každého psíčkara a milovníka mačiek, nájdete v animovanej komediálnej lahôdke Tajný život maznáčikov, ktorú vytvorili autori filmových hitov Ja, zloduch či Mimoni. Max a Katie sú spriaznené duše, najlepší kamaráti na svete. Čo na tom, že Max je pes a Katie človek? Keby sa Katie každý deň na dlhé hodiny nestrácala a nenechávala Maxa v ich byte samého, bol by Max najspokojnejší pes na svete. Toto platilo však len do chvíle, kým Katie nepriviedla domov z útulku chlpaté psie monštrum menom Baron a nerozhodla sa, že odteraz budú žiť šťastne v trojici. Medzi Maxom a Baronom to bola nenávisť na prvý pohľad. Od prvej chvíle usilovne vymýšľajú, ako jeden druhému čo najviac znepríjemniť život, a to ich privádza do stále komplikovanejších situácií, aby nakoniec skončili stratení, opustení a obkľúčení skupinou zvieracích bezdomovcov, ktorí ovládajú mestské podzemie pod vedením šialeného králika. Našťastie má Max doma početnú svorku priateľov, ktorí sa rozhodnú, že Maxa v nešťastí neopustia a vydajú sa zo svojich pohodlných pelechov na mimoriadne dobrodružnú výpravu, ktorej cieľom je Maxa nájsť a oslobodiť. Záchrannú akciu musia navyše dokončiť v šibeničnom termíne, skôr ako sa vrátia domov ich majitelia. V anglickom origináli zvieratkám hlasy prepožičali Jenny Slate, Ellie Kemper, Lake Bell, Kevin Hart, Albert Brooks, Dana Carvey, Eric Stonestreet, Tara Strong, Louis C.K., Jim Cummings, Steve Coogan, Hannibal Buress, Bobby Moynihan, Carlos Alazraqui, Laraine Newman. U nás sa film premieta s dabingom, v ktorom budeme počuť Petra Sklára, Táňu Pauhofovú, Daniela Dangla, Martina Kaprálika, Štefana Skrúcaného, Vladimíra Jedľovského, Štefana Richtárecha, Petra Krajčoviča, Michala Hallona, Petru Polnišovú, Zuzanu Šebovú, či Henricha Plateka.

Trailer

 

A koho by nenadchli americké komédie, je tu jedna francúzska od režiséra Laurenta Tirarda, Hore za láskou (Un homme à la hauteur). Diane je krásna žena, pracuje v renomovanej právnickej firme, má zmysel pre humor – je jednoducho ženou, za ktorou sa otočí každý chlap. Diane však práve prešla nešťastným manželstvom končiacim rozvodom, ale je znova pripravená nájsť muža svojich snov. Existuje však niečo také ako náhoda alebo osud? Asi nie! Raz večer Diane zazvoní domáci telefón a príjme hovor od neznámeho Alexandra, tajomného muža, ktorý práve našiel jej mobil. Alexander je zdvorilý, šarmantný a vtipný a – bohatý. Už počas telefónneho rozhovoru medzi nimi preskočí iskra a takmer okamžite si dohodnú rande. Diane podľahne čaru Alexandrovho hlasu a sníva o tom, ako asi vyzerá v skutočnosti. Ako to už ale býva, predstavy sú niekedy lepšie než skutočnosť a ich stretnutie nedopadne úplne podľa Dianinho očakávania... Jeden z najobsadzovanejších súčasných francúzskych hercov Jean Dujardin pod vedením úspešného a talentovaného režiséra Laurenta Tirarda je v úlohe vtipného a očarujúceho architekta neodolateľným hrdinom, kde na jeho zdanlivý hendikep – meter a pol vysoký - veľmi rýchlo zabudnete. V netypickej malej-veľkej úlohe sa predstaví herec Jean Dujardin. Okrem neho si vo filme zahrali aj Virginie Efira, Cédric Kahn, Stéphanie Papanian, César Domboy, Edmonde Franchi, Manoëlle Gaillard, Bruno Gomila, Eléa Clair, Myriam Tekaïa, či François-Dominique Blin.

Trailer

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/Itafilm/ForumFilm/CinemArt/ContinentalFilm

Súvisiace články