Filmové premiéry v slovenských kinách na 33. týždeň (18.08.- 25.08.2016)

18.8.2016|Ivet Kollárová|

Štyri nové filmy prichádzajú dnes do našich kín. Ťahákom určite bude ďalší dlhoočakávaný blockbuster mesiaca, pokračovanie legendárneho Star Treku. Českí susedia ponúknu novinku zo sveta fantázie režiséra Zdeňka Trošky a svoju atmosférickú drámu predstaví maďarský režisér Benedek Fliegauf.

Za hranice známeho vesmíru. Práve tam smeruje posádka lode Enterprise v pokračovaní legendárneho Star Treku, s podtitulom Star Trek: Do neznáma (Star Trek Beyond). Pripojil sa k nej aj „otec“ reinkarnovanej série J.J. Abrams, ktorý dobrovoľne odovzdal režisérske kormidlo kolegovi Justinovi Linovi a uspokojil sa s úlohou producenta. Okrem Lina, ktorý je podpísaný aj pod najúspešnejšími dielmi série Rýchlo a zbesilo, možno prekvapí aj meno autora scenára. Je ním skvelý britský komik Simon Pegg, ktorý zároveň hrá v sérii Scottyho, hlavného inžiniera lode Enterprise. Prekvapivý zvrat vo filme začína zničením celej lode Enterprise, rozprášením posádky do všetkých kútov vesmíru a uvrhnutím niektorých z jej členov do zajatia. Tento veľmi depresívny vývoj príbehu je dôsledkom ambicióznej misie, na ktorú vyslala Federácia Enterprise s cieľom rozšíriť hranice doteraz známeho vesmíru. Hneď za nimi totiž číha hrozba väčšia a mocnejšia než všetky protivenstvá, na ktoré doteraz Kirk a jeho posádka narazili. Aj keď ich prvé stretnutie s Khanom a jeho vyspelými technológiami úplne zdecimuje, budú sa musieť rýchlo spamätať. Ich premožiteľ má totiž zálusk na celú Federáciu, ktorá nemá bez Kirka na prežitie žiadnu šancu. Star Trek: Do neznáma je ďalší diel celosvetového fenoménu, ktorý stvoril Gene Roddenberry a v roku 2009 redezignoval J. J. Abrams. Film mal svetovú premiéru 20. júla na Comic-Cone v San Diegu. Premiéra bola skutočne veľkolepá, po prvý krát sa totiž premietanie IMAX filmu konalo vonku pod holým nebom za účasti okolo 3 000 divákov. V hlavných úlohách vo filme uvidíme Idrisa Elbu, Zoe Saldana, Chrisa Pina, Simona Pegga, Karla Urbana, Sofiu Boutella, Zacharyho Quinta, Shohreh Aghdashloo, Fionu Vroom, Johna Cho, Deep Roy, Melissu Roxburgh, Lydiu Wilson, Adama DiMarca. Jednu zo svojich posledných úloh vo filme stvárnil Anton Yelchin, ktorý tragicky zahynul 19. júna.

Trailer

O druhý film, ktorý ide dnes do kín sa postaral režisér Todd Phillips. Snímku Vojnoví psi (War Dogs) nakrútil podľa skutočného príbehu dvoch priateľov, čerstvých dvadsiatnikov žijúcich počas vojny v Iraku v Miami Beach, ktorí sa rozhodli naplno využiť málo známu vládnu iniciatívu umožňujúcu malým firmám uchádzať sa o zákazky americkej armády. Napriek skromnému začiatku začali onedlho zarábať veľké peniaze a žiť na vysokej nohe. Situácia dvojici hlavných hrdinov prerastie cez hlavu vo chvíli, kedy sa im podarí získať objednávku v hodnote 300 miliónov dolárov na dodávky zbraní afganskej armáde ale, ako neskôr vyjde najavo, obchod, do ktorého sú zapletení niekoľkí veľmi pochybní ľudia, nemá s americkou vládou vôbec nič spoločné. V hlavných úlohách Miles Teller, Bradley Cooper, Jonah Hill, Ana de Armas, Dan Bilzerian, Shaun Toub, Maegan Vogel, Barry Livingston, či Brenda Koo.

Trailer

Ďalšia snímka prichádza od našich českých susedov. Režisér Zdeněk Troška natočil komédiu Strašidlá. Film rozpráva o strašidelnej rodine lesného muža „hejkala“ Huga, ktorá sa nechce vysťahovať zo svojho domu a je prinútená adaptovať sa do bežného života obyčajných smrteľníkov. To sa však stane v momente, keď si rodina musí nájsť prácu, začať platiť nájomné a chodiť do školy. Tak totiž znel ortieľ, vynesený prísnym úradníkom Patočkom. Rodina sa skladá z nadprirodzených bytostí – manželky – čarodejnice Patrície, jej dvoch detí, čarodejnice tety Žofie, vodníka Bublu a víly „Jitřenky“. Všetci sa majú začleniť do sveta ľudí, začať pracovať, chodiť do školy a hlavne zarábať peniaze na nájomné. Koniec rodiny sa zdá neodvratný predovšetkým potom, čo Hugo príde o hlas a jeho žena Patrícia ho opustí a odletí za svojou prvou láskou – upírom z Temešváru. Dom má byť vyprataný, čomu sa snažia všetci obyvatelia zabrániť. Navštívia úradníka Patočku, ten sa nechá prosbami obmäkčiť a poradí im, čo majú ďalej robiť. Vodník Bubla začne pracovať v práčovni pani Karolíny ako pomocná sila, Hugo sa začlení do hereckého ansámblu a skúša s nimi rozprávku a víla „Jitřenka“ sa stane prvou primabalerínou divadla... Všetko vyzerá na pohľad v poriadku, ale bude to zložitejšie, než by sa mohlo zdať. Na celú rodinu čakajú neuveriteľné dobrodružstvá neznámeho sveta. Nový film režiséra Zdeňka Trošku má ambície vrátiť sa do sveta fantázie a pobaviť divákov rozprávkovými príbehmi nadprirodzených bytostí. Komédia zo súčasnosti sa chce vrátiť ku klasickým trikovým filmom, akým sú Dívka na koštěti alebo Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách. Vo filme si zahrali Bronislav Kotiš, Tereza Kostková, Jiří Dvořák, Vladimír Polívka, Anna Polívková, Carmen Mayerová, Sara Sandeva, Tereza Bebarová, Matěj Hádek, Karel Dobrý, Petr Nárožný, Václav Postránecký, Nelly Řehořová, Petr Šimčák, Petr Čtvrtníček, Aneta Procházková, či Jana Bernášková.

Trailer

Poslednú snímku, ktorá má dnes premiéru v našich kinách natočil maďarský režisér Benedek Fliegauf, prezývaný aj zázračné dieťaťa maďarského filmu. Jeho novinka Lily Lane (Liliom ösvény)je enigmatickou cestou do hlbín detstva a pamäte, v ktorej epicentre stojí Rebeka a jej malý syn Dani. Motívy rozvodu, úmrtia a opätovných stretnutí majú v tomto evokatívnom filme rovnako dôležitú funkciu ako strašidelné rozprávania a nezvyčajne ponurá fantázia, v ktorej čas a priestor navzájom splývajú. Film pôsobí ako asociatívna klaustrofobická dráma o tom, ako dieťa naozaj počúva a aktívne pretvára to, čo mu dospelí rozprávajú. V hlavných úlohách hrajú Angéla Stefanovics, Bálint Sótonyi, Miklós B. Székely, Mária Gindert, Maja Balogh, či Bence Somkúti.

Trailer

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/CinemArt/ContinentalFilm/FilmEurope

Súvisiace články