Filmové premiéry v slovenských kinách na 34. týždeň (25.08.- 01.09.2016)

25.8.2016|Ivet Kollárová|

Posledné augustové dni nám osvieži päť nových filmov, ktoré prichádzajú dnes do našich kín. Potešia najmä fanúšikov veľkých, výpravných filmov, fantazijných snímok, či vypätých thrillerov. Na svoje si prídu aj fanúšikovia hudobných dramédii a herečky Meryl Streep, a to hneď v jednom filme o veľmi netalentovanej, no zato veľmi ctižiadostivej opernej „speváčke“.

Začnime historickým výpravným veľkofilmom režiséra Timura Bekmambetova, ktorý natočil remake slávneho filmu z roku 1959, Ben-Hur. Film rozpráva epický príbeh Ben-Hura, potomka významného kniežacieho rodu z Jeruzalemu, ktorého adoptívny brat Messala, vysokopostavený príslušník rímskej armády, krivo obviní zo zrady. Jeho rodina vrátane milovanej manželky skončí vo väzení a on sám je zbavený majetku a odsúdený na doživotné galeje. Po troch rokoch strávených na mori sa Ben-Hur vracia do vlasti s jedinou myšlienkou – pomstiť sa Messalovi za všetky príkoria, ktoré mu spôsobil. Vyzve ho preto na súboj v pretekoch štvorzáprahov, aby dokázal, že pravda a víťazstvo stoja na jeho strane. Novinka od Bekmamberova je v poradí už piatou filmovou adaptáciou románu od spisovateľa Lewa Wallaceho z roku 1880, Ben-Hur: A Tale of the Christ. V hlavných úlohách sa objavia  Morgan Freeman, Jack Huston, Nazanin Boniadi, Haluk Bilginer, Pilou Asbæk, Marwan Kenzari, Rodrigo Santoro, Moises Arias, Yasen Atour, David Walmsley, Ayelet Zurer, Toby Kebbell, Sofia Black-D'Elia, či James Cosmo.

Trailer

Britský režisér Stephen Frears natočil niekoľko životopisných drám, ktorými vtiahol diváka do deja a naplnil ho emóciami, ktoré odoznievali ešte dlho po skončení filmu. Jeho novinku Božská Florence (Florence Foster Jenkins) o bohatej aristokratke, ktorá miluje vážnu hudbu a napriek tomu, že jej hudobný sluch je na bode nula, je aj vášnivou opernou speváčkou, skutočne treba vidieť a najmä počuť, aby ste uverili. Hriešne bohatá Florence Foster Jenkins je v roku 1944 na výslní vrcholu newyorskej spoločnosti. So svojím manželom a manažérom v jednej osobe, St. Clair Bayfieldom, veľkorysým patrónom klasickej hudby, zahŕňajú mestskú smotánku výberom slávnych operných árií v podaní samotnej božskej Florence. Jediným nedostatkom jej vystúpení je skutočnosť, že Florence nielenže nedokáže udržať pri speve melódiu, ale jej hudobné nadanie a hlas sú jednoducho príšerné. Takúto drobnosť však dokáže dobrý milujúci manžel vyriešiť. Bayfield udržuje svoju Florence v presvedčení, že jej spev je priamo nadpozemsky krásny. A tak Florence vždy spieva pre starostlivo vybrané a zaplatené publikum, či veľmi lojálnych priateľov. Povzbudená svojimi úspechmi, Florence sa rozhodne splniť si celoživotný sen: vystupovať v Carnegie Hall. Vo svojej neskrotnej štedrosti rozdá na svoj chystaný koncert tisíce vstupeniek veteránom vracajúcich sa z vojny. Bayfield, ktorý ju láskyplne chráni pred krutou pravdou, musí čeliť najťažšej výzve svojho života. V hlavnej úlohe uvidíme všestranne talentovanú a stále krásnu Meryl Streep, ktorá na rozdiel od svojho skvelého speváckeho výkonu v muzikáli Mamma Mia, musela teraz dokázať spievať čo najviac falošne. Jej elegantného, aristokratického manžela stvárnil okúzľujúci a neodolateľný Hugh Grant. Túto dvojicu doplnili herci Simon Helberg, Rebecca Ferguson, Nina Arianda, John Kavanagh, Neve Gachev, Mark Arnold, Christian McKay, Dilyana Bouklieva, Elliot Levey, či Jorge Leon Martinez.

Trailer

Ďalší film, ktorý ide dnes do kín nech berú s rezervou tí, ktorí sa ešte len chystajú k moru. Režisér Jaume Collet-Serra prichádza s mrazivým thrillerom Smrtiaci príliv (The Shallows), v ktorom mladá žena uviazne na bóji na mori a okolo nej krúži veľký biely žralok. Surfistka Nancy si ani nemohla vybrať krajší deň na zdolávanie vĺn. Odľahlá pláž pripomína raj na zemi, no nevinné surfovanie sa čoskoro zmení na peklo. Z mora sa totiž vynorí hrozba - veľký biely žralok, ktorý Nancy síce zraní, no napriek tomu sa jej podarí dostať na neďalekú bóju. Žralok sa však svojej koristi tak ľahko nevzdá a okolo bóje trpezlivo krúži. Pobrežie je síce vzdialené len 200 metrov, no so stúpajúcim prílivom je žralok k svojej koristi každou minútou bližšie. Nancy tak musí pozbierať všetku odvahu, aby sa dostala bezpečne na breh. O skoro One Woman Show sa postarala herečka Blake Lively. Vo filme sa mihnú aj Óscar Jaenada, Sedona Legge, Brett Cullen, či Janelle Bailey.

Trailer

Niektoré tajomstvá sú príliš veľké na to, aby zostali ukryté... s týmto mottom prichádza dnes do kín aj rodinná, fantasy snímka režiséra Davida Loweryho, Pete a jeho drak (Pete´s Dragon). Pre Grace, správkyňu lesa, boli príbehy o divokom drakovi žijúcom hlboko v horách, ktorými jej otec, pán Meacham udivoval deti v okolí už dlhé roky, len vymyslenými a neuveriteľnými historkami. Až kým nestretne Peta, tajomného desaťročného chlapca bez rodiny a domova, ktorý tvrdí, že žije v lese so svojím obrovským priateľom Elliotom. Ten sa podľa Petovho popisu nápadne podobá drakovi z rozprávania pána Meachana. S pomocou Natalie, dcéry majiteľa píly Jacka, sa Grace rozhodne zistiť, odkiaľ Pete pochádza, kam patrí a či jeho drak naozaj existuje. Film je voľným remakom, či určitou renováciou  rovnomenného muzikálu z roku 1977. Vo filme si zahrali Bryce Dallas Howard, Karl Urban, Robert Redford, Wes Bentley, Oona Laurence, Craig Hall, Oakes Fegley, či Isiah Whitlock Jr. 

Trailer

Posledným novým filmom týždňa a mesiaca august je nemecká komediálna dráma Najkrajší deň (Der Geilste Tag), ktorú natočil režisér Florian David Fitz. Najlepší mejdan je ten posledný. Svojrázny, upätý a ambiciózny klavirista Andi sa stretáva s flegmatikom a pohodárom Bennom a obaja zisťujú, že majú jedno spoločné. Títo dvaja tridsiatnici majú na krku diagnózu smrteľnej choroby a na dvere im už klope zubatá s kosou. Jeden presvedčí druhého, že majú ideálnu príležitosť vykašľať sa na akúkoľvek zodpovednosť. Spoločne utečú z hospica s cieľom poriadne si vyhodiť z kopýtka a užiť si tie najbáječnejšie dni v živote. Veď kedy inokedy… Napožičiavať si peniaze alebo nakúpiť kopu vecí na splátky je jednoducho geniálny nápad, ako prísť k rýchlym prachom, a obaja smrteľne nažhavení tridsiatnici vyrážajú prvou triedou na fantastický výlet po Afrike. Pre hypochondra Andiho je začiatok výpravy malou nočnou morou, zatiaľ čo Benno má svoj tajný plán. Ich cesta sa skladá z radu zábavných aj tragikomických situácií, až im nakoniec ponúkne to, po čom túžili – ten Najkrajší deň. V hlavných úlohách, sám režisér Florian David Fitz spoločne s Matthiasom Schweighöferom, Rainerom Bockom, Larsom Dopplerom, Andreasom Duboisom, Jackie Hill, Alexandrou Maria Lara, či Fredericom Linkemannom.

Trailer

  Foto © Depositphotos/ForumFilm/BontonFilm/SaturnFilm/Itafilm/MagicBox

Súvisiace články