HBO GO uvedie nový seriál Mladý pápež od Paola Sorrentina

5.9.2016|tlačová správa|

Na jeseň bude na HBO GO uvedený netrpezlivo očakávaný seriál oskarového režiséra, Paola Sorrentina, Mladý pápež, ktorý mal cez víkend premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach. V hlavnej úlohe sa predstaví Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli a James Cromwell.

Mladý pápež je príbeh Lennyho Belarda, alebo Piusa XIII – historicky prvého amerického pápeža. Voľba mladého a okúzľujúceho muža do čela cirkvi sa javí ako strategický ťah zo strany vatikánskeho konzília. Zdanie ale klame. Pius XVIII sa ukáže byť tým najzáhadnejším, najkomplikovanejším pápežom vôbec. Vychytralý a zároveň naivný, ironický i pedantský, rešpektujúci históriu, ale zároveň odvážny, pochybujúci i rozhodný, melancholický i bezcitný. Pius XVIII sa snaží prekonať nekonečnosť ľudskej samoty a nájsť Boha, ktorého ľudstvo i on sám tak potrebuje. Navzdory Vatikánu, navzdory všetkým predstaviteľom cirkvi, ktorí si vybrali Boha ako kompas svojho bytia.

Fotogaléria Mladý pápež (2016)Zobraziť fotogalériu »

Seriál vznikol v koprodukcii Sky, HBO a Canal +. Presný dátum uvedenia na HBO a HBO GO bude zverejnený čoskoro.

“Jasné znamenia existencie Boha. Jasné znamenia neprítomnosti Boha. Hľadanie i strata viery. Sviatosť tak obrovská, že až je neúnosná v boji s pokušením, ktorému nie je možné inak než podľahnúť. Vnútorný boj obrovskej zodpovednosti, ktorá ide ruku v ruke s poslaním byť hlavou katolíckej cirkvi, a zároveň trápenie obyčajného človeka, ktorého si osud (či Duch svätý), vybral, aby sa stal pápežom. A na záver, že ako zaobchádzať a manipulovať s mocou v štáte, ktorého dogma a morálny imperatív, je odovzdať sa a rozdávať nezištnú lásku blížnemu. O tom všetkom pojednáva Mladý pápež,” dodáva režisér Paolo Sorrentino.

  Foto © HBO

Súvisiace články