Jared Leto si zahrá v životopise o Andym Warholovi

21.9.2016|Ivet Kollárová|
Jared Leto si zahrá v životopise o Andym Warholovi

Trojica Jared Leto, Michael De LucaTerence Winter sa chystajú natočiť životopisný film o úspešnom umelcovi, maliarovi, ktorý preslávil najmä štýl pop art, Andym Warholovi. Herec Jared Leto by si mal vo filme s názvom Warhol zahrať hlavnú úlohu samotného maliara.

Terence Winter pre film napíše scenár, ktorý by mal vychádzať z knihy od spisovateľa Victora Bockrisiho z roku 1989, Warhol: The Biograpy. Leto a Michael De Luca budú film produkovať za pomoci svojich produkčných spoločností Paradox, respektíve Michael De Luca Productions.

Meno režiséra filmu Warhol známe zatiaľ nie je, rovnako ako aj podrobnejšie detaily o natáčaní, či hereckom obsadení.

Andy Warhol sa do povedomia dostal v 60. rokoch, keď sa stal významnou osobnosťou v hnutí nového štýlu, pop art, ktorý aj obyčajnú Campbellovu plechovku polievky, či fľaše Coca-Coly premenil na umenie. Za svoj život si Warhol prešiel kade čím, otvorene hovoril o svojej homosexualite, otvoril umelecké štúdio The Factory pre pochybnú umeleckú smotánku v New Yorku. Angažoval sa ako v umení, tak v hudbe, či filmoch a osvedčil sa ako veľmi nadaný režisér.

Bol tvárou známeho newyorského nočného podniku Studio 54 a „vyučoval“ nových nádejných maliarov, medzi inými aj Jean-Michela Basquiata. Andy Warhol je výrazne spojený aj so Slovenskom. Jeho rodičia rusínskej národnosti pochádzali z dediny Miková na severovýchode Slovenska. Warhol zomrel v roku 1987. V meste Medzilaborce v roku 1991 na jeho počesť založili Múzeum moderného umenia Andyho Warhola.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články