TV tipy: Prvý jesenný víkend s Zlodejkou kníh či Vicky Cristina Barcelona

23.9.2016|Marko Aust|

Pred nami je prvý jesenný víkend, vybrali sme pre vás niekoľko televíznych tipov.

Na piatkový večer priaznivci tolkienovskej ságy určite dajú prednosť druhej časti trilógie Pána Prsteňov s podnázvom Dva veže (piatok 20:15h, Dajto). Putovanie pokračuje, po rozpade Spoločenstva Prsteňa pokračuje hobit Frodo (Elijah Wood) sám sprevádzaný len verným Samom (Sean Astin) v ceste do Mordoru.

Pán Prsteňov: Dva veže (2002)

Náhradou môže byť akčný thriler Sprisahanie (piatok 20:30h, Joj Plus) kde sa Maxovi (Shane West) dostane do rúk prototyp mobilu, na ktorý mu chodia zvláštne správy čo má robiť. Vďaka nim vyhráva v kasíne vysoké sumy, avšak si to všimne ochrankár John Reed (Edward Burns), ktorý bol bývalým agentom FBI.

Na sobotu máme tip na film Zlodejka kníh (sobota 20:35h, JOJ) od Briana Percivala. Film je príbehom Liesel (Sophie Nélisse), ktorá sa v priebehu 2.svetovej vojny dostane do pestúnskej rodiny Hansa Hubermanna (Geofrey Rush) a jeho ženy (Emily Watson). Liesel sa spriatelí aj s ich novým hosťom, židovským utečencom (Ben Schnetzer) a susedom Rudym (Nico Liersch) a spolu pomocou kníh prekonávajú dobu plnej utrpenia.

Film Zlodejka kníh (2013)

Nedeľný večer môžete spestriť filmom Vicky Cristina Barcelona (nedeľa 22:05, ČT2) od Woodyho Allena. Do Barcelony odchádzajú stráviť leto dve Američanky Vicky (Rebecca Hall) a Cristina (Scarlett Johansson) a stretávajú maliara Juana (Javier Bardem), čo sa však nepáči jeho žiarlivej exmanželke Marii Elene (Penélope Cruz). Zrážka temperantných charakterov nemôže skončiť inak než vášnivým dobrodružstvom. Na našich stránkach nájdete aj recenziu Vicky Cristina Barcelona.

Vicky Cristina Barcelona (2009)

  Foto © Barracuda Movie/Continental-Film

Súvisiace články