Na plátna kín sa chystá nový reboot filmu Willy Wonka a továreň na čokoládu

20.10.2016|Ivet Kollárová|
Na plátna kín sa chystá nový reboot filmu Willy Wonka a továreň na čokoládu

Producent filmovej série o čarodejníkovi Harrym Potterovi pripravuje nový film, ktorý by sa mal zamerať na excentrického pralinkára Willyho Wonku. Autorom postavičky je spisovateľ Roald Dahl, ktorý ju prvý krát predstavil vo svojej knižke pre deti, Charlie a továreň na čokoládu a neskôr aj v pokračovaní Charlie a veľký sklený výťah.

S nápadom na film, ktorý by nemal byť adaptáciou Dahlových kníh, ale samostatným filmom zameraným na Wonkove dobrodružstvá, prišiel producent David Heyman. Ten najnovšie stojí aj za prequelom k Harrymu Potterovi, filmom Fantastické zvery a ich výskyt, ktorý do našich kín dorazí 17. novembra.

Scenár k novému filmu o Willym Wonkovi napíše Simon Rich. Postavička Charlieho, chlapca, ktorý vyhral zlatý kupón do Wonkovej továrni na čokoládu, by sa v novom filme objaviť nemala. Ale, ak by mal film úspech a natáčali by sa jeho pokračovania, Charlie sa v nich určite objaví.

Willyho Wonku, excentrického pralinkára si vo filmoch zahrali dvaja významný herci. Prvý bol Gene Wilder, ktorý si Wonku zahral v originál adaptácii Willy Wonka a továreň na čokoládu z roku 1971. Wilder bohužiaľ zomrel v auguste tohto roka na komplikácie spojené s Alzheimerovou chorobou. Druhým bol Johnny Depp, ktorý sa blysol v blockbustri režiséra Tima Burtona z roku 2005, Charlie a továreň na čokoládu.

Herecké obsadenie nového filmu o Willym Wonkovi, ako aj bližšie detaily filmu známe zatiaľ nie sú.

Zdroj:  theguardian.com Foto © Depositphotos/archív

Súvisiace články