Víťazom slovenského Top 20 rebríčka za 43. týždeň je film Účtovník

2.11.2016|Marko Aust|

Posledný októbrový víkend máme za sebou, pozrieme sa ako sa darilo filmom za 43. týždeň. Víťazom sa stal film Účtovník, ktorý za prvý otvárací víkend hlási tržby 63 863 Eur. Viac ako 12 tisíc platiacich divákov si nenechalo ujsť kriminálny thriler s Benom Affleckom v hlavnej úlohe Christiana, matematického géniusa, ktorý má lepší vzťah k číslam než k ľuďom. Pod zásterkou malomestskej účtovníckej kancelárie, pracuje ako nezávislý účtovník pre niekoľko najnebezpečnejších zločineckých organizácií na svete. Čím viac Christian odkrýva účtovné záznamy a približuje sa k odhaleniu pravdy, tým viac začína v jeho okolí stúpať počet mŕtvych...

Fotogaléria Účtovník (2016)Zobraziť fotogalériu »

Druhú priečku si drží film Inferno s víkendovými tržbami 47 796 Eur a 8 361 divákmi. Vo filme sa profesor Langodon (Tom Hanks) opäť vracia na scénu, tentoraz sa z bezvedomia zobudí vo Florencii.

Bronzová priečka patrí českej komédii od Tomáša Hoffmana s názvom Bezva ženská na krku, vo svojom treťom týždni od uvedenia si pripisuje tržby 43 688 Eur a 7 968 divákov.

Na záver sa ešte do tabuľky dostali dve filmové novinky. Toni Erdmann má tržby 3 031 Eur a 719 divákov, za čo mu patrí 17 miesto. Život zostarnutého učiteľa Winfrieda Conradiho sa zmení po nevydarenej návšteve za dcérou Ines, keď sa zrodí nové alter ego - nemecký ambasádor Toni Erdmann, tragikomická postava s absurdnou parochňou a umelými zubami, ktorá sa workoholičke Ines začne pliesť do života v tých najmenej vhodných momentoch.

Fotogaléria Toni Erdmann (2016)Zobraziť fotogalériu »

Súpisku uzatvára 19. miestom film American Honey (tržby 2 534 Eur / 486 divákov). Mladučká Star, ktorú stvránila herečka Sasha Lane, žije život, aký by nikto z nás žiť nechcel. Sama sa stará o dvoch mladších súrodencov, lebo nemá otca, matka sa nezaujíma o nič a otčim sa o Star zaujíma až příliš. Film bol ocenený špeciálnou cenou v Cannes.

  Foto © Continental Film

Súvisiace články